Siirry pääsisältöön

Tämä on Vates-säätiö sr:n saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee www.vates.fi-sivustoa ja se on laadittu 15.9.2020.

Tämän digipalvelun saavutettavuus on arvioitu manuaalisesti asiantuntijaorganisaation Annanpura Oy:n testauksella 28.2.2020, minkä jälkeen havaittuja saavutettavuuden esteitä on poistettu yhdessä verkkosivujen operaattorin kanssa.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Digipalvelu täyttää suurelta osin kriittiset A- ja AA-vaatimukset. Vaatimukset täyttyvät eniten käytetyillä sivuilla. Näitä ovat etusivu, julkaisut, lehdet, uutiset, artikkelit, tapahtumat, Usein kysyttyä, Vates lyhyesti - ja Job Shadow Day -osiot.

Muilla sivuilla vaatimukset eivät välttämättä täyty kaikilta osin. Niiden saavutettavuutta parannetaan jatkuvasti. Ei-saavutettava sisältö on kerrottu tässä selosteessa.

Lisäksi Vatesin sivustolla olevien Työn tukena - ja Disability Employment Forum -osioiden saavutettavuutta ei ole testattu. Sivustot on toteutettu eri tekniikalla, joka ei perustu Vatesin verkkosivujen pohjaan ja on toteutettu jo päättyneiden rahoitusten turvin. Työn tukena -osiosta on saatavilla saavutettava versio pdf-tiedostona. Myöhemmin koko osiosta pyritään tekemään saavutettava. Disability Employment Forum pyritään testaamaan itse syksyllä 2020.

Digipalvelun ei-saavutettava sisältö (WCAG-kriteerien mukaan)

Havaittavat

Ei-tekstuaalinen sisältö: Joistakin kuvista tai vastaavista ei-tekstuaalisista sisällöistä puuttuu tekstivastineita (alt-tekstit). Kuva on lisätty sivuille pääosin ennen syksyä 2018.

Hallittavat

Otsikot: Otsikkohierarkia (H1, H2 jne.) puuttuu osassa sivuista tai on epälooginen.

Linkkien toiminta: Joillakin alasivuilla linkki avaa uuden välilehden tai uuden sivuston varoittamatta. Sivuston sisäiset linkit avautuvat samaan välilehteen.

Anna palautetta saavutettavuudesta

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Huomaathan, että Vatesin sivustoilla on jonkin verran sisältöä (esimerkiksi Word- tai pdf-dokumentteja), jotka eivät kuulu saavutettavuuslainsäädännön piiriin. Toimitamme ne pyydettäessä saavutettavina. Jos ongelma koskee sisältöä, joka on toisen organisaation vastuulla, pyrimme välittämään tiedon saavutettavuusongelmasta heille.

Verkkolomakkeella
Anna saavutettavuuspalautetta tällä verkkolomakkeella.

Sähköpostilla
viestinta(at)vates.fi

Puhelimitse
Viestintävastaava Tiina Jäppinen, puh. 044 546 4987 (arkisin kello 8-16)

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:
Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

www.saavutettavuusvaatimukset.fi

saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Haluamme edistää saavutettavuutta työssämme

Teemme jatkuvasti työtä sen eteen, että Vatesin sivustot, viestintä ja toiminta olisivat saavutettavia kaikille. Keräämme sivuillemme Työelämän saavutettavuus -tietopakettiin muun muassa viittomakielistä ja selkokielistä aineistoa, joka liittyy työelämään.

Ota rohkeasti yhteyttä ongelmatilanteissa saavutettavuuslomakkeella, sähköpostilla viestinta@vates.fi tai soittamalla numeroon 044 546 4987, Tiina Jäppinen (arkisin klo 8-16).

Tämä verkkosivusto/sovellus on julkaistu joulukuussa 2014. Viimeisimmät saavutettavuuteen liittyvät suuremmat päivitykset on tehty syyskuussa 2020.

Päivitämme saavutettavuusselostetta seuraavan kerran, kun olemme parantaneet saavutettavuutta osioissa, joissa muutokset ovat vielä kesken.