Siirry pääsisältöön

Aluetoiminta

Valtakunnallisen aluetoiminnan tavoitteena on osatyökykyisten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden henkilöiden työllistymistä edistävien järjestöjen tunnettuuden ja arvostuksen kasvattaminen. Lisäksi tavoitteena on yhteistyön ja kumppanuuksien vahvistaminen maakunnissa muiden eri toimijoiden kanssa (julkinen ja yksityinen sektori sekä yritykset) sekä toiminnan vaikuttavuuden esiintuominen.

Aluetoiminnassa työskentelevät kaksi aluekoordinaattoria järjestävät työllisyystoimijoille verkostotilaisuuksia ja työpajoja kaikissa maakunnissa. Toimintaan ovat tervetulleita mukaan kaikki työllistymisasioista kiinnostuneet tahot.

Tutustu aluetoimintaan tarkemmin

Tervetuloa vastaamaan Vatesin aluetoiminnan kyselyyn!

Työllisyystoimijoille suunnattu kysely toimii pohjana aluetoiminnan suunnittelulle. Lisäksi selvitämme alueittain työllisyydenhoidon ajankohtaisia asioita. Kyselyn avulla kartoitamme alueiden tarkemmat kehittämistarpeet ja suunnittelemme verkostotilaisuuksien sisältöjä esiin tulleiden tarpeiden mukaan.

Vastaukset tallennetaan mahdollisia myöhempiä analyyseja varten. Kysely on avoinna 30.6.2020 asti ja siihen vastaaminen vie muutaman minuutin. Kyselyn linkkiä voi jakaa työpaikalla työllisyyskysymysten parissa työskenteleville henkilöille ja eri verkostoille.

Alla oleva linkki aukeaa uuteen välilehteen.

Vastaa aluetoiminnan kyselyyn täällä

Julkaisuista tukea yhteistyöhön

Käsikirjan kansikuva: Verkostot ja kumppanuus - Järjestöt työllisyyden edistäjinä

Vatesin KeKo-hankkeessa (2017-2019) tehdyssä Verkostot ja kumppanuus - Järjestöt työllisyyden edistäjinä -käsikirjassa paneudutaan yhteistyön merkitykseen työllisyydenhoidossa. Julkaisu tarjoaa kättä pidempää uusien yhteistyöverkostojen muodostamiseen ja olemassa olevien yhteistyömallien vahvistamiseen.

Julkaisu on suunnattu erityisesti niille kolmannen sektorin toimijoille, jotka edistävät osatyökykyisten, pitkäaikaissairaiden ja vammaisten henkilöiden työllistymistä.

Voit tutustua käsikirjaan pdf-muodossa sivuillamme. Painettua kirjaa on rajallinen määrä, ja sen saatavuutta voi tiedustella Meeri Riihelältä, meeri.riihela(a)vates.fi.

Tutustu Käsikirjaan

Kyvyt käyttöön Ekstra -lehden kansikuva. KeKossa julkaistiin kaksi Kyvyt käyttöön Extra -lehteä. Toisessa   käsitellään yhteistä vaikuttamistyötä, kun taas toisessa paneudutaan järjestöjen osaamiseen ja rooleihin muuttuvassa toimintaympäristöstä.

Tutustu julkaisuihin:

Yhteinen vaikuttamistyö 5/2019

Yhdistetään järjestöjen voimat ja taidot 8/2018

Katso maakuntasi tilanne täältä

Aluetoiminta rakentaa kumppanuutta alueiden työllisyystoimijoiden välille. Maakuntasivuilla on koottua tietoa tilaisuuksista sekä alueiden hyviä käytäntöjä ja työllisyyshankkeita.

Maakuntasivuille

Yhteystiedot

Tuuli Riisalo-Mäntysen kuva.Aluekoordinaattori
Tuuli Riisalo-Mäntynen
tuuli.riisalo-mantynen(at)vates.fi
0440 396 848

Hanna Ranta-Pitkäsen kuva. Aluekoordinaattori
Hanna Ranta-Pitkänen
hanna.ranta-pitkanen(at)vates.fi
044 421 4645