Siirry pääsisältöön

Välityömarkkinat

Välityömarkkinat sijaitsevat nimensä mukaisesti työttömyyden ja avointen työmarkkinoiden välissä. Välityömarkkinoiden tehtävänä on toimia matalana kynnyksenä kohti avoimia työmarkkinoita ja parantaa heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työmarkkina-asemaa. Tavoitteena välityömarkkinoilla on ihmisen voimavarojen kasvattaminen ja osaamisen lisääminen. Välityömarkkinat koostuvat julkisen sektorin, 3. sektorin ja yritysten toimijoista, joiden toiminta nivoutuu virallisen palvelujärjestelmän keinoihin tukea vaikeasti työllistyviä. Virallisen palvelujärjestelmän keinoja ovat työvalmennus, palkkatuki, työkokeilu, kuntouttava työtoiminta ja kuntoutus.

Välityömarkkinatoimijoilla on merkittävää osaamista ja kokemusta sekä koko työllistämisen palvelupolun hallinnasta että monisektoriaalisesta yhteistyöstä.

Vates-säätiössä toimi RAY-rahoitteinen Välityömarkkinat osana työelämää -projekti 2014-2016. Projektin tuloksia, kuten eri tahojen yhteistyöavauksia, on alettu tuoda osaksi Vatesin vakituista kehittämistoimintaa.

 Lue lisää välityömarkkinatoiminnasta (linkki aukeaa uuteen välilehteen www.valityomarkkinat.fi -sivustoon)