Tuula Haatainen Job Shadow Day -päivän suojelijaksi

Ministeri Tuula HaatainenJob Shadow Day -tapahtuman suojelija vuonna 2020 on työministeri Tuula Haatainen

Job Shadow Day eli työnseurannan päivä järjestetään tänä vuonna 14.5. Job Shadow Day toteutetaan ympäri Eurooppaa, ja siihen osallistuu yhteensä tuhansia työn seuraajia.

Suomessa tapahtumaan osallistui viime vuonna lähes 300 seuraajaa ja yli 200 työnantajaa.

Kuva: Markku Lempinen, Valtioneuvoston kuvapankki

job shadow day -sivulle

Vatesissa työtä tarjolla: hae aluekoordinaattoriksi

Vuonna 2020 käynnistämme aluetoiminnan, jonka toteuttajaksi etsimme aluekoordinaattoria määräaikaiseen työsuhteeseen 31.12.2022 saakka.

Aluekoordinaattorin tehtävänä on vastata Vates-säätiön aluetoiminnan koordinoinnista ja toteutuksesta yhdessä toisen aluekoordinaattorin kanssa. Aluekoordinaattori vastaa aluetoiminnan suunnittelusta, toteuttamistavoista, raportoinnista, viestinnästä ja yhteistyön organisoinnista vastuualueellaan. Toimintaa tehdään tiiviissä yhteistyössä maakunnissa toimivien yhteistyökumppaneiden kanssa.

Lue koko työpaikkailmoitus tästä linkistä

Ehdota vuoden 2020 Tulisielua!

Tulisielu-piirroskuva, jossa Vatesin logohahmo, liekkejä ja Tulisielu-teksti. Kerro meille kuka erityistä tukea tarvitsevien nuorten parissa toimiva on aktiivisesti ja pitkäjänteisesti edistänyt heidän opinnoista työhön siirtymistään. Etsimämme henkilö tekee yhteistyötä moniammatillisesti ja monialaisesti opiskelijoiden työllistymisen tueksi.

Vates-säätiö myöntää vuosittain Tulisielu-tunnustuksen henkilölle tai henkilöille, jotka ovat merkittävästi toiminnallaan vaikuttaneet erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden työllistämisen edistämiseen tuottaen uusia innovatiivisia toimintamalleja tai läpimurtoja.

Tutustu tulisielu-kriteereihin ja lähetä ehdotus

  


Toimitusjohtajan blogi

Jos mitä tahansa palvelua luodaan ajatellen, että kaikille samanlainen palvelu on yhdenvertaista, ollaan väärillä jäljillä. Henkilökohtaisen palvelun mahdollisuus on aina oltava valittavissa digitaalisten palvelujen rinnalla.

lue jaanan blogikirjoitus 

Koeaikaa ei saa purkaa syrjivin perustein

Koeaikana työsopimusta ei saa purkaa syrjivin tai muutoinkaan koeajan tarkoitukseen nähden epäasiallisin perustein. Työnantaja ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa työntekijöitä eri asemaan esimerkiksi vammaisuuden perusteella, lakiasioiden asiantuntija Teppo Rautjärvi kirjoittaa Vatesin blogissa.

Lue TEPON blogiteksti

Työelämä on tärkeä oppimisympäristö

Työelämätaitojen oppimisessa keskeistä ovat aidot työelämän oppimisympäristöt, joiden avulla rakennetaan työelämässä tarvittavaa osaamista ja turvataan työllistymisen mahdollisuuksia. Tukea on saatavilla oppilaitoksesta ammattitaitoiselta ohjaajalta tai työhönvalmentajalta, kirjoittaa kehittämiskoordinaattori Anne Korhonen.

 LUE ANNEN Blogiteksti


 

Verkostot kehittämisen ytimessä

Vates-säätiö koordinoi tällä hetkellä neljää valtakunnallista verkostoa tai kehittämisryhmää, joiden esittelyissä on kerrottu liittymisohjeet. Vatesissa toimii tällä hetkellä Työhönvalmennuksen kehittämisryhmä, Työllistämisyksiköiden johdon kehittämisryhmä, Välityömarkkinatoimijoiden verkosto ja Vatesin viestintäverkosto. Saat näistä lisätietoa kunkin verkoston kohdalta.

Jäsenyys kehittämisryhmissä ja verkostoissa on maksutonta.

lue lisää verkostoista