Siirry pääsisältöön

Vamma/sairaus ja työ -esitteet

Kahden esitteen kannet vierekkäin, kansissa mm. dominonappuloita ja toisessa lähikuva syreenistä.Vates-säätiö julkaisee vamma/sairaus ja työ -esitesarjaa, jossa kerrotaan mm. työn mukautuksen mahdollisuuksista eri vammojen, sairauksien tai ominaisuuksien kanssa. Sarjassa on ilmestynyt neljä esitettä: mielenterveys, cp-vamma, autismikirjo sekä keuhkoahtauma ja työ. 

Esitteisiin voi tutustua pdf-muodossa tai niitä voi tilata ilmaiseksi painettuna (heinäkuussa ei toimitusta). 

Esitteiden sivulle (vamma ja työ -sarja sivun puolivälissä)

#kehujärjestöä -kampanja starttasi somessa 8.6.

Oranssi pohja, nainen kännykällä, kirjekuori, kukkakimppu, Kehu järjestöä -teksti.Laitetaan kehut kiertämään somessa. #kehujärjestöä -kampanja käynnistyi somessa 8.6!

Kehukampanjan tavoitteena on nostaa esille kolmannen sektorin toimijoita, jotka toimivat työllisyydenhoidon kentällä edistäen osatyökykyisten ja vammaisten henkilöiden työllistymistä. Kampanjaan voivat osallistua organisaatiot tai yksityishenkilöt Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja Linkedinissä.

Toimi näin:

  1. Kehu somessa järjestöä esim. sujuvasta yhteistyöstä tai hyvistä toimintamalleista. Tägää järjestö tai järjestön työntekijä ja lisää hashtagit #edistetääntyöllisyyttä ja #kehujärjestöä.
  2. Kehun saatuasi laita hyvä kiertämään.

#kehujärjestöä  #edistetääntyöllisyyttä

Coltranen oma polku löytyi yrittäjyydestä

Coltrane seisomassa puuseinän vieressä, seinässä iso Q-kirjain. Kadehdin aina lukiossa niitä, jota tiesivät tarkkaan, mitä haluavat tehdä, mitä kouluja käydä ja minkä ammatin valita! Olin kaikessa aika keskinkertaisen hyvä, enkä oikeasti osannut miettiä ja päättää, mihin suuntaan lähteä, ennen kuin oli pakko valita. Sairauslomista ja sairastelusta huolimatta loin uraa. 

Vuonna 2007 minut lähetettiin lopulta perinnöllisyyspoliklinikalle ja sain diagnoosin harvinaisesta sidekudossairaudesta. Olin tietämättäni sairastanut sitä koko ikäni. Kuten monet muutkin vastoinkäymisiä kohdanneet, en minäkään halunnut antaa periksi. Yrittäjyys kutkutti. 

Lue Coltrane Hassisen tarina

Vates-säätiö lomailee!

Keskiyön aurinko, peltoa ja maantie puiden välissä.

Olemme kesälomalla 28.6. - 1.8.2021.
Toivotamme rentouttavaa kesää kaikille!

Toimitusjohtajan blogi

Osatyökykyisten henkilöiden työllistämisen tukemiseen on hyvä toimintakehikko lähes valmiina. Teen katsauksen käynnissä oleviin tai käynnistyviin toimenpiteisiin, joiden avulla pyritään osaltaan saavuttamaan Suomen hallituksen asettama 80 prosentin työllisyysaste.

Lue Jaanan blogikirjoitus 

Työnantaja ei saa etsiä tietoa työntekijästä netistä

Työnantajalla ei ole oikeutta etsiä hakukoneiden, esimerkisi Googlen avulla työnhakijaa tai etsiä tästä tietoja edes rekrytointitilanteessa ilman työnhakijan lupaa. Asiassa on sama tulkintalinja kuin työnhakijan terveystietojen hankkimisessa, lakiasioiden asiantuntija Teppo Rautjärvi kirjoittaa Vatesin blogissa.

Lue Tepon blogiteksti

Luovuutta etsimässä?

Vanhan sanonnan mukaan luovuus alkaa siitä, kun rahat loppuvat. Luovuutta ja innovatiivisuutta työllistymisessä tukea tarvitsevien henkilöiden palveluiden kehittäminen kiistämättä vaatii yhteiskunnan asettamien vaatimusten ja ympärillä tapahtuvien muutosten ristiaallokossa, Vatesin kehittämispäällikkö Jukka Lindberg kirjoittaa blogissa.

Lue Jukan blogikirjoitus

Verkostot kehittämisen ytimessä

Vates-säätiö koordinoi tällä hetkellä neljää valtakunnallista verkostoa tai kehittämisryhmää, joiden esittelyissä on kerrottu liittymisohjeet. Vatesissa toimii tällä hetkellä Työhönvalmennuksen kehittämisryhmä, Työllistämisyksiköiden johdon kehittämisryhmä, Välityömarkkinatoimijoiden verkosto ja Vatesin viestintäverkosto. Saat näistä lisätietoa kunkin verkoston kohdalta.

Jäsenyys kehittämisryhmissä ja verkostoissa on maksutonta.

Lue lisää verkostoista