Siirry pääsisältöön

Mahdollisuudet vahvuuksien käyttöön työssä luo onnistumisen kokemuksia

Henkilö tietokoneella ja toinen vieressä seuraamassa. Taustalla mm. tuoli ja vesiastia.Kehitysvammaiset Osatyökykyiset Palkkatyöhön (KOP) -hankkeen tavoitteena on lisätä kehitysvammaisten ihmisten työllisyyttä Pirkanmaan alueella. Suomessa tulisi vihdoin tehdä rohkeampia päätöksiä sen suhteen, kuuluuko tukea tarvitsevien ihmisten työllistyminen sosiaali- vai työllisyyspalveluiden alaisuuteen. Me kannatamme jälkimmäistä vaihtoehtoa. Suomessa työllisyysasteen nostamista ei saavuteta ilman että työelämän ulkopuolella olevat saadaan mukaan työelämää, kirjoittavat Minna Korpela ja Jenni Kujansivu artikkelissa.

Lue artikkeli KOP-hankkeen työhönvalmentajien työstä Vatesin sivuilla

Tuettu työllistyminen - ja Välityömarkkinat-sivuilta tietoa toimialan ammattilaisille ja työnantajille

Nuori mies tietokoneella, nainen seuraa vieressä.Vatesin sivuilla on uusi kokonaisuus, Tuettu työllistyminen. Se sisältää yleistietoa asiasta ja omat alasivut ammattilaisille, työnantajille ja työntekijöille. Sivuilla on perustietoa tuetun työllistymisen työhönvalmennuksesta, työhönvalmennuksen kehittämisryhmästä, esitteitä ja muuta materiaalia ammattilaisen työn tueksi. 

Tuettu työllistyminen -sivulle

Toinen hiljattain julkaistu sivu on Välityömarkkinat. Välityömarkkinoiden tehtävänä on toimia matalana kynnyksenä kohti avoimia työmarkkinoita ja parantaa heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työmarkkina-asemaa.

Välityömarkkinat-sivulle

Lue ja tilaa uutiskirjeitä.  


Toimitusjohtajan blogi

Koronasta ja sen vaikutuksista on viimeisen puolen vuoden aikana saatu lukea metreittäin. Keskusteluissa järjestöjohtajien kanssa on noussut esiin erityisesti kuntouttavan työtoiminnan tilanne alueilla. Nostan hattua järjestöjohtajille, koska he ovat pystyneet vaikeassa tilanteessa huomioimaan sekä asiakkaiden tarpeet että työntekijöiden jaksamisen.

lue Jaanan blogikirjoitus 

Kohti saavutettavaa työelämää

Olemme Vatesissa pohtineet työelämän saavutettavuutta monelta kantilta. Ihmisten kokemukset ovat korvaamaton tapa saada selville, mitkä ovat työelämän suurimpia kipukohtia, jotka estävät esimerkiksi liikuntavammaisen, kuulovammaisen, lihas- tai neurologisesta sairaudesta tai mielenterveyden ongelmista kärsivän työllistymisen tai työssä pysymisen, viestintävastaava Kati Savela-Vilmari kirjoittaa Vatesin blogissa.

Lue Katin blogikirjoitus

Verkostot kehittämisen ytimessä

Vates-säätiö koordinoi tällä hetkellä neljää valtakunnallista verkostoa tai kehittämisryhmää, joiden esittelyissä on kerrottu liittymisohjeet. Vatesissa toimii tällä hetkellä Työhönvalmennuksen kehittämisryhmä, Työllistämisyksiköiden johdon kehittämisryhmä, Välityömarkkinatoimijoiden verkosto ja Vatesin viestintäverkosto. Saat näistä lisätietoa kunkin verkoston kohdalta.

Jäsenyys kehittämisryhmissä ja verkostoissa on maksutonta.

Lue lisää verkostoista