Siirry pääsisältöön

Työllistämisen kehittämispäivien työryhmähaku avattu

Työllistämisen kehittämispäivät järjestetään Helsingissä 18.-19.11. Seminaarissa on  yleisluentoja sekä vapaasti valittavia rinnakkaistyöryhmiä. Päivien teemana on: Työelämän muutosten mahdollisuudet.

Mitä haluaisit jakaa muille alan ammattilaisille omasta työstäsi, toimintatavastasi, hankkeestasi tai kokemuksestasi? Etsimme nyt vetäjiä rinnakkaistyöryhmiin. Vaikuta seminaarin ohjelmaan ja tuo oma osaamisesi esille. Toivomme saavamme käytännön läheisiä ja osallistavia esityksiä, joissa käsitellään oman työn kehittämistä sekä pohditaan työelämän muutosten tuomia mahdollisuuksia sekä osaamisen tarpeita.

Ohjelmassa nostetaan nykyisen tilanteen tuomat hyvät etäohjauksen ja -tuen sovellukset. Tuo oma hyvä käytäntösi esille ja saa näkyvyyttä omalle työllesi ja organisaatiollesi! Yksi vetäjä/työryhmä pääsee seminaariin ilmaiseksi. Ehdota työryhmää 4.6. mennessä.

Ehdota työryhmää

Tervetuloa kuulemaan yhteiskunnallisen vaikuttavuuden laajentamisesta

Miten voimme tuottaa yhteiskunnallisesti vaikuttavia ratkaisuja ja todentaa niitä uskottavasti? Millaisia mahdollisuuksia yhteiskunnallinen yrittäjyys voi tuoda järjestölle? Osallistu webinaariimme vaikuttavuuden kehittämisestä ja saa konkreettisia työkaluja vaikuttavuuden johtamiseen ja uusien toimintamallien etsimiseen! Tietoa myös Impact Startup -kiihdyttämöstä.

Puhujana Arvoliiton Katja Anoschkin

Aika: to 4.6. kello 10 - 11
Tilaisuus pidetään Teams-yhteydellä ja on maksuton. 

Lue lisää ja ilmoittaudu yhteiskunnallinen vaikuttavuus -webinaariin

Vuoden 2019 kohokohdat Vatesissa

Vatesin vuosikertomuksen kansikuva jossa kolme valokuvaa vateslaisista yhdessäVates-säätiön vuosikertomus on nyt luettavissa joko pdf-muodossa tai selailtavana julkaisuna. Julkaisu kuvaa vuoden 2019 toimintaa tiivistetysti. 

Tutustu vuosikertomukseen selailtavana julkaisuna

Lue vuosikertomus pdf-muodossa

Lue ja tilaa uutiskirjeitä.  


Toimitusjohtajan blogi

Henkilökohtainen kuntoutus on poikkeustilanteessa jouduttu lopettamaan. Tämä haastaa paitsi kuntoutuksen tarvitsijoita myös palvelujen tuottajia, joista merkittävä osa on kolmannen sektorin toimijoita. Onneksi etäpalveluja on alettu tarjota. Ne eivät silti sovellut jokaiselle.

lue Jaanan blogikirjoitus 

Vates lausui kuntouttavasta työtoiminnasta

Vates korostaa asiantuntijalausunnossaan mm. moniammatillista yhteistyötä, sosiaalisen kuntoutuksen sisällön selkeyttämistä ja kuntakokeilulainsäädännön huomiointia. Lausuntoon osallistui neljä taustayhteisöä.

Lue Vatesin lausunto

Etätyöstä uusi normaali?

Kun koronatilanne pakotti siirtymään etätyöhön, se tuntui aluksi vain mukavalta. Pikkuhiljaa uudesta tilanteesta löytyi muitakin puolia, kirjoittaa Marianne Pentikäinen Vatesin blogissa. 

Mariannen blogikirjoitukseen

Verkostot kehittämisen ytimessä

Vates-säätiö koordinoi tällä hetkellä neljää valtakunnallista verkostoa tai kehittämisryhmää, joiden esittelyissä on kerrottu liittymisohjeet. Vatesissa toimii tällä hetkellä Työhönvalmennuksen kehittämisryhmä, Työllistämisyksiköiden johdon kehittämisryhmä, Välityömarkkinatoimijoiden verkosto ja Vatesin viestintäverkosto. Saat näistä lisätietoa kunkin verkoston kohdalta.

Jäsenyys kehittämisryhmissä ja verkostoissa on maksutonta.

Lue lisää verkostoista