Uusi Kyvyt käyttöön -lehti luettavissa

Vuoden toinen Kyvyt käyttöön -lehti on ilmestynyt ja matkalla tilaajille. Sen voi lukea myös pdf-muodossa, jossa saavutettavuus on huomioitu.

Aiheina lehdessä ovat mm. YK:n vammaissopimuksen vaikutusten seuranta työllisyyden osalta, tuettu työllistyminen Suomessa ja Pohjoismaissa ja NUOTTI-valmentajan kokemus työstään. Ravintolayrittäjä Harri Pynnönen (kansi) kertoo, miten vammautuminen sai hänet toteuttamaan haaveensa omasta yrityksestä. 

Jos sinulle ei vielä tule maksuntonta, kahdesti vuodessa ilmestyvää lehteä, voit tilata sen osoitteesta marianne.pentikainen(at)vates.fi

Tutustu Kyvyt käyttöön -lehteen pdf:nä

Työllisyydenhoidon yhteistyön käsikirja ilmestynyt

Vatesin KeKo-hankkeessa tehdyssä Työllisyydenhoidon yhteistyön käsikirjassa paneudutaan yhteistyön merkitykseen työllisyydenhoidossa. Julkaisu tarjoaa kättä pidempää uusien yhteistyöverkostojen muodostamiseen ja olemassa olevien yhteistyömallien vahvistamiseen.

Julkaisu on suunnattu erityisesti niille kolmannen sektorin toimijoille, jotka edistävät osatyökykyisten, pitkäaikaissairaiden ja vammaisten henkilöiden työllistymistä. 

Voit tutustua käsikirjaan pdf-muodossa sivuillamme. Painettua kirjaa on rajallinen määrä, ja sen saatavuutta voi tiedustella Meeri Riihelältä, meeri.riihela(a)vates.fi

Tutustu työllisyydenhoidon yhteistyön käsikirjaan

Kuvat parantavat viestinnän saavutettavuutta

Kuvia voi käyttää viestinnän tukena tai yhteisen kielen puuttuessa esimerkiksi työprosessien opettamiseen. Ne sopivat kommunikoimiseen mm. puhevammaisten, heikkokuuloisten tai kehitysvammaisten henkilöiden kanssa. Kuvat edistävät yhdenvertaisuutta viestinnässä. Koulutus- ja työnohjaustilanteissa kuvista on moninaista hyötyä. 

Lue artikkeli Kuvita työ, kuvita työhön ohjaus

  


Toimitusjohtajan blogi

Kansalaisvaikuttamisen päivä on myös Vates-säätiön syntymäpäivä. Säätiön varhais- ja nuoruusvuosiin on mahtunut runsaasti hanke- ja vaikuttamistyötä.

lue jaanan blogikirjoitus 

Saavutettavuus on arkinen asia

YK:n vammaissopimuksen tarkoituksena on antaa työkaluja vammaisten ihmisten oikeuksien tukemiseen. Jotta muutosta tapahtuisi yksittäisten työpaikkojen tasolla, tarvitaan konkreettisia toimenpiteitä. Käytännön ratkaisut eivät ainoastaan helpota vammaisen työntekijän arkea, vaan hyödyttävät meitä kaikkia. Esteettömyys ja saavutettavuus on lopulta kaikkien etu, kirjoittaa kehittämispäällikkö Kaija Ray blogissaan.

Lue Kaijan blogi

Kohtaamisella on väliä

Usein kuulee, ettei työttömän, nuoren, maahanmuuttajan tai osatyökykyisen tilanteesta aidosti välitetä. Arvostavan kohtaamisen kulmakivenä on se, että asiakaspalvelija kohtaa asiakkaan ilman ennakkokäsityksiä, kuunnellen ja ymmärrystä hakien, kirjoittaa Vatesin tutkija Anne Kallio säätiön blogissa.

lue Annen blogikirjoitus


 

Verkostot kehittämisen ytimessä

Vates-säätiö koordinoi tällä hetkellä neljää valtakunnallista verkostoa tai kehittämisryhmää, joiden esittelyissä on kerrottu liittymisohjeet. Vatesissa toimii tällä hetkellä Työhönvalmennuksen kehittämisryhmä, Työllistämisyksiköiden johdon kehittämisryhmä, Välityömarkkinatoimijoiden verkosto ja Vatesin viestintäverkosto. Saat näistä lisätietoa kunkin verkoston kohdalta.

Jäsenyys kehittämisryhmissä ja verkostoissa on maksutonta.

lue lisää verkostoista