Siirry pääsisältöön

Vatesin eduskuntavaaliteesit:

Vates nostaa eduskuntavaaleissa keskusteluun kolme asiaa, jotka edistävät osatyökykyisten henkilöiden työllistymistä. Ne ovat: järjestöjen rahoitus osatyökykyisten henkilöiden työllistämisen edistämiseksi, työllisyyspalveluiden saavutettavuus sekä jatkuvan oppimisen mahdollistaminen nuorille.

Teesi 1 - Järjestöjen rahoitus osatyökykyisten työllistymisen edistämiseksi on turvattava

Teesi 2 -Työllisyyspalveluiden on oltava kaikkien saavutettavissa

Teesi 3 - Jatkuvan oppimisen polut nuorille on turvattava

Tutustu Vatesin eduskuntavaaliteeseihin

Katso tallenne Osatyökykyisten työnhakijoiden palveluista ja työllistymisen tuesta

Oranssilla pohjalla ympyrä jossa otsikko Osatyökykyisten henkilöiden palvelut ja työllisyys, Jaana Pakarinen, toimitusjohtaja, Vates-säätiö. Vatesin logo yläkulmassa.Vatesin toimitusjohtaja Jaana Pakarinen avaa tallenteessa Työkykyohjelmaa ja muita valtakunnallisia toimia, joiden tavoitteena on parantaa työllisyyttä. Esityksessä käydään läpi uudistuksia osatyökykyisten henkilöiden työllistymisen näkökulmasta.

Hallituksen 75 %:n työllisyystavoitteen saavuttaminen edellyttää, että myös osatyökykyisillä on mahdollisuus tehdä työtä ja rakentaa yhteiskuntaa kykyjensä mukaan. Hallituksen työllisyystoimilla arvioidaan olevan yhteensä 85 000 henkilön työllisyysvaikutukset.

Katso tallenne Vatesin Youtube-kanavalla

Vates lausui kuntakokeilusta annetun lain muuttamisesta

Valkoinen pykälä oranssilla pohjalla.

Työ- ja elinkeinoministeriö pyytää lausuntoja luonnoksesta hallituksen esitykseksi, jossa  ehdotetaan muutettavaksi työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta annettua lakia. 

Työkanava Oy on valtion omistuksessa ja hallinnassa oleva osakeyhtiö, jonka tehtävänä on edistää osatyökykyisten siirtymistä edelleen avoimille työmarkkinoille. Työkanava Oy työllistää vain työ- ja elinkeinotoimiston sille palvelukseen osoittamia työnhakijoita.

Esitysluonnoksessa ehdotetaan muutettavaksi työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta annettua lakia mm. siten, että muutettavaan lakiin lisättäisiin säännös kokeilualueen kunnan tehtävästä tehdä päätös asiakkaan edellytyksistä työllistyä Työkanava Oy:öön. Vates kannattaa esitystä. 

Lue Vatesin lausunto kuntakokeilulain muuttamisesta

Tutustu hankkeisiin

Vihreä sydän ja teksti elämänlaatua ruuasta  Hankkeen logo

Tutustu aluetoimintaan

Vatesin aluetoiminnan tavoite on muun muassa kasvattaa vammaisten, osatyökykyisten ja pitkäaikaissairaiden henkilöiden työllistymistä edistävien järjestöjen tunnettuutta ja arvostusta. 

Aluetoiminnan sivuille

Toimitusjohtajan blogi

Jaana Pakarinen kirjoittaa Vatesin blogissa, että TE2024-lainsäädäntö on vihdoin siirtynyt eduskunnan käsittelyyn, ja todennäköisesti menee läpi. Toiveissa on, että tuleva palvelurakenne todella edistää työllistymistä ja työllisyyspalveluiden saatavuutta. Saadaanko nyt myllerrysten jälkeen rauhaa työllisyysasioiden hoitamiseen?

Lue Jaanan blogikirjoitus 

Verkostot kehittämisen ytimessä

Vates-säätiö koordinoi tällä hetkellä neljää valtakunnallista verkostoa tai kehittämisryhmää, joiden esittelyissä on kerrottu liittymisohjeet. Vatesissa toimii tällä hetkellä Työhönvalmennuksen kehittämisryhmä, Työllistämisyksiköiden johdon kehittämisryhmä, Välityömarkkinatoimijoiden verkosto ja Vatesin viestintäverkosto. Saat näistä lisätietoa kunkin verkoston kohdalta.

Jäsenyys kehittämisryhmissä ja verkostoissa on maksutonta.

Lue lisää verkostoista

Paikka auki -avustusohjelma

Paikka auki -logoteksti puhekuplassa.Paikka auki -ohjelman tavoitteena on tarjota mahdollisimman monelle vaikeasti työllistyvälle henkilölle työsuhde sosiaali- ja terveysalan järjestössä sekä edistää vaikeasti työllistyvien henkilöiden työelämävalmiuksia ja jatkotyöllistymismahdollisuuksia.

Vates-säätiö on mukana Paikka auki -ohjelmassa. Säätiö on vuosien mittaan saanut ohjelman kautta avustusta osatyökykyisten henkilöiden palkkaamiseen säätiön avustaviin tehtäviin.

Paikka auki on STM:n avustusohjelma vuosille 2018–2022. Avustukset myöntää STM ja niitä hallinnoi sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA). Paikka auki -ohjelmalla on oma koordinaatiohanke, jota toteuttaa Nuorten Ystävät ry.

Lisätietoa Paikka auki -ohjelmasta (linkki aukeaa uuteen välilehteen)