Uudistunut Kyvyt käyttöön on ilmestynyt

Vuoden ensimmäinen Kyvyt käyttöön -lehti on julkaistu ilmeeltään hiukan uudistuneena. Kyvyt käyttöön ja sen Extra-numeroille haluttiin yhdenmukainen ilme, jotta ne tunnistetaan samaan lehtisarjaan kuuluviksi. 

Aiheina uudessa lehdessä ovat mm. digitaaliset sovellukset työllistymisen tukena, kokemusasiantuntijuus, Etevan maatiloille myönnetty Green Care -laatumerkki sekä suolistosairaus ja työelämä, josta tarinansa kertoo ensihoitaja Marjo Uutinen

Jos sinulle ei vielä tule maksuntonta, kahdesti vuodessa ilmestyvää lehteä, voit tilata sen Mariannelta, marianne.pentikainen(at)vates.fi

Tutustu Kyvyt käyttöön -lehteen pdf:nä

Kehitysvammaisia henkilöitä palkkatöihin asennevaikuttamisen avulla

Tarja Myllylahti KELPO-hankkeestaRaudaskylän Kristillisen Opiston hallinnoiman KELPO-hankkeen ansiosta yksitoista kehitysvammaista henkilöä on työllistynyt Pohjois-Pohjanmaalla. Projektipäällikkö Tarja Myllylahden mukaan osa alueen kuntien palveluohjaajista piti mahdottomana, että kehitysvammaiset pääsisivät avotyötoiminnasta palkkatyöhön.

– Työllistymiseen ei uskottu eikä edes annettu mahdollisuutta. Keskusteluissa nousi esiin vahva epäily työnantajien halusta palkata kehitysvammaisia työntekijöitä, Myllylahti toteaa.

Lue artikkelista miten työllistyminen onnistui

Job Shadow Day -päivän tunnelmia

Job Shadow Day antoi 16.5. tilaisuuden tutustua haaveiden työhön. Suomessa työn seuraajia oli yli 250, Euroopassa kaikkineen ainakin tuhat. 

Olemme saaneet upeita kuvia ja pikkutarinoita työnseurantapäivästä. Julkaisemme niitä aluksi Job Shadow Day -Facebook-sivulla, ja teemme koosteen päivästä. Myös muilla some-kanavilla päivästä löytyy mukavasti kuvia tunnisteella #jobshadowday. 

Kuvassa Sanna oppimassa kukkakimpun sidontaa Iin Kukkakaupassa. Kuva: Eija Paakkola

job shadow day facebookissa

  


Toimitusjohtajan Työelämä 2020 - blogi

Vates on ollut mukana Työelämä 2020 -hankkeessa. Olemme pyrkineet tuomaan esille erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden kyvyt, osaamisen ja motivaation työmarkkinoiden kilpailluilla kentillä. Hankkeen yhtenä tavoitteena on ollut luottamuksen ja yhteistyön nostaminen voimavaraksi työelämän murroksessa. Järjestötyössä yhteistyö on perusvoimavara, empatia on toiminut luottamuksen rakentajana ja johtaminen vakauttajana muutoksissa.

jaanan blogi työelämä 2020 -sivulla

Vierasblogi: Oikeus työhön

YK:n vammaisten henkilöiden oikeuksia koskeva yleissopimus on ollut voimassa Suomessa kohta kolme vuotta. Vammaiset ihmiset itse ja heidän läheisensä raportoivat kuitenkin yhä useammin epäkohdista, joita he tai heidän läheisensä kokevat mm. työelämässä. Jotta myös vammaiset ja osatyökykyiset olisivat työelämässä vahvemmin edustettuna, tarvitaan mm. tietoa työnantajille reservissä olevasta työvoimasta, kirjoittaa Kehitysvammaliiton toiminnanjohtaja Marianna Ohtonen Vatesin blogissa. 

Lue Mariannan blogikirjoitus

Vatesin vuosi 2018

Vates-säätiön tiivis vuosikertomus ilmestyi toukokuussa 2019. Sen voi lukea sähköisesti selaimella tai pdf-tiedostona. Julkaisu ei ilmesty painettuna.

Lue vuosikertomus selaimella

Lue vuosikertomus pdf-tiedostona


 

Verkostot kehittämisen ytimessä

Vates-säätiö koordinoi tällä hetkellä neljää valtakunnallista verkostoa tai kehittämisryhmää, joiden esittelyissä on kerrottu liittymisohjeet. Vatesissa toimii tällä hetkellä Työhönvalmennuksen kehittämisryhmä, Työllistämisyksiköiden johdon kehittämisryhmä, Välityömarkkinatoimijoiden verkosto ja Vatesin viestintäverkosto. Saat näistä lisätietoa kunkin verkoston kohdalta.

Jäsenyys verkostossa on maksutonta.

lue lisää verkostoista