Siirry pääsisältöön

Vastaa järjestökyselyyn ja ole mukana vaikuttamassa!

Musta kysymysmerkki keltaisessa post-it lapussa, joka roikuu pyykkipohjalla sinisten ja oranssien post-it lappujen kanssa narulla.

Järjestötoimija! Millä tavoin muutokset työllisyydenhoidon kentällä vaikuttavat toimintaasi?

Vates-säätiön Järjestöt työllisyyden kuntakokeilussa -hankkeessa selvitetään järjestöjen roolia työllisyydenhoidon kentällä ja tehdään ehdotus siitä, miten järjestöjen osaaminen tulee parhaiten hyödynnetyksi.

Voit kertoa oman näkemyksesi asiasta vastaamalla kyselyymme 5.11.2021 mennessä. Kyselyn tuloksia hyödynnetään valtakunnallisessa vaikuttamistyössä.

Aikaa vastaamiseen menee n. 10–15 minuuttia. Kyselyä voi jakaa myös muille työllistymistä edistäville järjestöille ja säätiöille.

Vastaa kyselyyn (linkki aukeaa uuteen välilehteen)

Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskus tukemaan osatyökykyisten työllistymistä

HitsaajaTyö- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt kolme miljoonaa euroa valtionavustusta valtakunnallisen yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskuksen perustamiseksi.

Osaamiskeskuksen toteuttaa kuusi organisaatiota, jotka ovet jo ennestään vahvoja verkostojohtajia ja -osaajia: hanketta koordinoi Yhteiskunnallisten yritysten liitto Arvo ry ja mukana ovat Vates-säätiön lisäksi Diakonia-ammattikorkeakoulu Oy, Kuntoutussäätiö sr, Osuustoimintakeskus Pellervo ry ja Silta-valmennusyhdistys. Vatesin osallistuminen on jatkoa jo tekemällemme verkostoyhteistyölle aiheen parissa.

Lue uutinen (avautuu uuteen välilehteen)

Vates lausui hallituksen esityksestä valtion talousarvioksi 2022

Pykäläsymboli

Vates-säätiö antoi 7.10. lausunnon eduskunnan valtiovarainvaliokunnan työ- ja elinkeinojaostolle v. 2022 talousarvioesityksestä (HE 146/2021 vp).

Vates-säätiö pitää tärkeänä, että erityistehtäväyhtiön työnohjaus ja työhönvalmennus on riittävästi resursoitu, jotta toiminta mahdollistaa todelliset siirtymät avoimille työmarkkinoille. Työkykyohjelmassa toteutettavat erilaiset neuvontapalvelut – sekä digitaaliset että muut – tulee kyetä toteuttamaan riittävin asiantuntijaresurssein.Säätiö toteaa lausunnossaan myös, että vammaisille ja osatyökykyisille henkilöille on suotava tasavertaiset mahdollisuudet kerryttää omaa osaamistaan tulevaisuuden työelämän vaatimusten suuntaan.

Lue uutinen ja lausunto (aukeaa uuteen välilehteen)

Lue ja tilaa uutiskirjeitä.  


Toimitusjohtajan blogi

Etätyösuositus kaikkinensa ei ole kohdellut työntekijöitä yhdenvertaisesti. Kaikki ihmiset eivät voi tehdä töitään etänä, vaikka haluaisivat. Etätyön mahdollistava asiantuntijatyö tekee toisista ihmisistä etuoikeutettuja vaihteleviin työaika- ja työpaikkajärjestelyihin.

Osallistu keskusteluun omilla pohdinnoillasi.

Lue Jaanan blogikirjoitus 

Mistä suunnasta sinä katsot elefanttia?

Anne Kallio vertaa blogissaan työllisyydenhoidon ratkaisuja elefanttiin, mikä on niin iso, että sitä on vaikea hahmottaa kokonaan. Elefantin pimentoon jääneen puolen suhteen ollaan vuorovaikutusten, käsitysten, oletusten ja odotusten varassa. Työllisyydenhoidon osapuolia pitää olla keskustelemassa saman pöydän ääressä, jotta elefantti saadaan hahmotettua joka suunnasta.

Lue Annen blogi

Järjestöt kuntien työllisyydenhoidon tukena

Verkostoja kootessa työllisyystoimijoiden kannattaakin pohtia omia yhteistyön tarpeita ja mahdollisia kumppanuuksia vähän laajemminkin: Keitä tarvitsen vielä mukaan tähän suunnitteluun?, kirjoittavat Tuuli Riisalo-Mäntynen ja Hanna Ranta-Pitkänen blogissaan, joka on julkaistu myös Kuntamarkkinat sivustolla.

Lue Tuulin ja Hannan blogikirjoitus

Verkostot kehittämisen ytimessä

Vates-säätiö koordinoi tällä hetkellä neljää valtakunnallista verkostoa tai kehittämisryhmää, joiden esittelyissä on kerrottu liittymisohjeet. Vatesissa toimii tällä hetkellä Työhönvalmennuksen kehittämisryhmä, Työllistämisyksiköiden johdon kehittämisryhmä, Välityömarkkinatoimijoiden verkosto ja Vatesin viestintäverkosto. Saat näistä lisätietoa kunkin verkoston kohdalta.

Jäsenyys kehittämisryhmissä ja verkostoissa on maksutonta.

Lue lisää verkostoista