Siirry pääsisältöön

Tulisielu-palkintoehdokkaat 2021

Vuoden 2021 ehdokkaat on nyt nimetty ja äänestys avattu. Palkintoehdokkaina ovat yhteyspäällikkö Mika Ala-Kauhaluoma, Kuntoutussäätiö, toimitusjohtaja Riitta Harmanen, Eduro-säätiö, toimitusjohtaja Timo Keisala, Bovallius-Palvelut Oy, työhönvalmentaja Pirjo Pellikka, Live Palvelut, opettaja Sanna Saastamoinen, Itä-Suomen yliopisto ja toiminnanjohtaja Nina Sohlberg-Ahlgren, Aula-työkotien Kannatusyhdistys ry.

Äänestää voi kuka tahansa joko yllämainittuja ehdokkaita, tai ehdottaa listan ulkopuolista henkilöä tunnustuksen saajaksi. Äänestyksen tulos julistetaan ja Tulisielu-tunnustus luovutetaan 20.5.2021 Kohtaamisten päivä -tapahtumassa.

Tutustu ehdokkaisiin ja äänestä

Työnantajille tietoa osatyökykyisen henkilön rekrytoinnista

Työnantaja-esitteen etu- ja takakansi. Musta tausta, värikkäitä hahmoja, tekstiä ja Vatesin logo.Työnantajille suunnattuun esitteeseen on koottu tietoa osatyökykyisyydestä, monimuotoisesta rekrytoinnista ja rekrytoinnin sekä taloudellisista että henkilökohtaisista tukimuodoista. Lisäksi kerrotaan, mistä työnantaja voi saada tukea rekrytointiin ja löytää moninaista sekä osaavaa työvoimaa. Työnantajan tueksi on listattu myös monimuotoisen työympäristön check-lista, joka auttaa hahmottamaan, mistä on kyse ja miten lähteä liikkeelle.

Tutustu Työnantaja-esitteeseen pdf:nä

Tilaa Työnantaja-esite painettuna

Vatesin kuntavaaliteesit: työllisyyspalvelut osaksi elinvoimapalveluita ja järjestöjen rooli hyvinvoinnin ja terveyden edistäjinä

Vates-säätiö haluaa lisätä kuntavaaliehdokkaiden tietoisuutta siitä, mitä työllisyyspalvelujen kytkeminen osaksi elinvoimapalveluita tarkoittaa. Toiseksi säätiö korostaa järjestöjen roolia hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen kumppanina kunnissa.

Neljä Vatesin logohahmoa erivärisissä palloissa. Vaaliteesi 1: Työllisyys on elinvoimaisen kunnan menestystekijä. Työllisyyspalvelut tulee nähdä osana elinvoimapalveluja.

Vaaliteesi 2: Järjestöjen roolia hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä on vahvistettava. Järjestöjen mahdollisuus tuottaa palveluita pitää turvata.

Tutustu Vatesin kuntavaaliteeseihin

Kyvyt käyttöön Extra: työkyvyn arviointi järjestöissä

Monimuotoinen työelämä Extran kansi, jossa 3 henkilöä, kaksi heistä kättelee.Vatesin aluetoiminta on julkaissut tammikuussa 2021 Kyvyt käyttöön Extra -lehden, jossa teemana on työkyvyn arviointi järjestöissä. Juttuaiheita ovat mm:

  • Sama sairaus ei tarkoita samanlaista työkyvyn alenemaa
  • Järjestöillä on tärkeä rooli työkykyohjelmassa
  • Etäkuntoutuksesta uusi lisätyökalu Avainsäätiölle
  • Työkokeilusta ja palkkatuesta vauhtia työelämään

Lehteä voi tilata myös painettuna max 10 kpl. Tilaus on maksuton. Lehteen voi tutustua myös pdf-muodossa. 

Työkyvyn arviointi järjestöissä -Extra (pdf)

Lue ja tilaa uutiskirjeitä.  


Toimitusjohtajan blogi

Osatyökykyisten henkilöiden työllistämisen tukemiseen on hyvä toimintakehikko lähes valmiina. Teen katsauksen käynnissä oleviin tai käynnistyviin toimenpiteisiin, joiden avulla pyritään osaltaan saavuttamaan Suomen hallituksen asettama 80 prosentin työllisyysaste.

Lue Jaanan blogikirjoitus 

Välityömarkkinoiden tulevaisuuden toimintamalli hahmottuu

Vatesin kehittämispäällikkö Jukka Lindberg kirjoittaa blogissaan mm., että selvityshenkilö Hannu Mäkisen Suomen välityömarkkinamallista tekemän selvityksen suurin arvo on siinä ehdotettavassa uudessa toimintamallissa.

Lue Jukan blogikirjoitus

Työelämässä syöpää sairastavana

Vuosittain maassamme yli 10 000 työikäistä ihmistä saa syöpädiagnoosin. Kun puhutaan syöpien vaikutuksesta työkykyyn, on huomioitava työtehtävien ja niiden vaatimusten kirjo. Lue Vatesin blogista Marketta Liljeströmin kirjoitus siitä, millaiset asiat auttavat syöpää sairastavia/sairastaneita palaamaan työhön. 

Lue Marketan blogikirjoitus

Verkostot kehittämisen ytimessä

Vates-säätiö koordinoi tällä hetkellä neljää valtakunnallista verkostoa tai kehittämisryhmää, joiden esittelyissä on kerrottu liittymisohjeet. Vatesissa toimii tällä hetkellä Työhönvalmennuksen kehittämisryhmä, Työllistämisyksiköiden johdon kehittämisryhmä, Välityömarkkinatoimijoiden verkosto ja Vatesin viestintäverkosto. Saat näistä lisätietoa kunkin verkoston kohdalta.

Jäsenyys kehittämisryhmissä ja verkostoissa on maksutonta.

Lue lisää verkostoista