Teresa Tiainen seurasi ministerin työtä

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilalla oli eilen 25.4. työn seuraaja, opiskelija Teresa Tiainen. Job Shadow Day on päivä, jolloin työnantajat tarjoavat esimerkiksi osatyökykyiselle henkilölle mahdollisuuden tutustua kiinnostavaan työhön. Ministeri Mattila oli yhdessä työministeri Jari Lindströmin kanssa päivän suojelijana.

- Job Shadow Day on ainutlaatuinen tilaisuus päästä tutustumaan työhön ja työpäivän kulkuun. Olen onnellinen siitä, että pystyin tarjoamaan Teresalle mahdollisuuden päästä kurkistamaan työpäivääni ministeriössä, Pirkko Mattila totesi sosiaali- ja terveysministeriön uutisessa. 

Kuva: Kati Savela

uutinen työn seurannasta stm:n sivuilla

Vates-päivät 2018: Uudenlaista yhteistyötä rakentamassa

Vates-päivät järjestetään tänä vuonna 15. - 16.5.2018 Iiris-keskuksessa. Päivien pääteemana on yhteistyö. Yhteistyön tärkeyden kaikki tunnistavat ja tunnustavat, mutta mikä lopulta säilyy ja mikä muuttuu rakenteellisten muutosten myötä ja mitä hyvää meidän tulee vahvistaa?

Tule saamaan vastauksia, mikä yhteistyön tekemisessä on edelleen haastavaa, milloin se on mielekästä ja miten saavutamme yhdessä tekemällä järkeviä työllistymisratkaisuja!

Ohjelma on rakennettu nostamalla esiin sekä välityömarkkinatoimijoiden, kuntien että järjestöjen ääni.

Tutustu päivien ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!

Suomen Klubitalot Vatesin taustayhteisöksi

Suomen Klubitalot ry on Vatesin 41. taustayhteisö. Yhdistys tukee suomalaisten mielenterveystyötä tekevien Klubitalojen toimintaa ja laadullista kehittämistä. Yhdistys edistää mielenterveyskuntoutujien sosiaalista asemaa yhteiskunnassa ja tekee tunnetuksi Klubitalojen voimaannuttavaa kuntoutumismallia. Suomen Klubitalot ry:n kuuluu 23 Klubitaloa.

lue uutinen klubitaloista ja uudesta hankkeesta

tutustu suomen Klubitalot ry:hyn

Johtajan blogi

Kuntouttavalla työtoiminnalla on todettu olevan myönteisiä hyvinvointivaikutuksia. Sen sijaan työllisyyttä edistävä merkitys on jäänyt laihaksi. Suurimmalle osalle toimintaan osallistujista ei ole kuntoutustarpeita. Riittääkö paikkoja niille, joilla tarvetta on? Jaana Pakarinen pohtii asiaa Mäntynevan & Hiilamon artikkeliin pohjautuvassa blogitekstissä.

lue jaanan blogiteksti

Kyvyt käyttöön -lehden lukijatutkimus

Vastaa Kyvyt käyttöön -lehden lukijatutkimukseen ja voita leffalippuja! Kysymyksiä on vain 9 plus taustakysymykset. Vastaa pian!

lukijatutkimukseen

"Kaikki oppimani oli uutta"

Vatesiin STEA:n Paikka auki -ohjelman kautta työllistynyt nuori kertoo kokemuksistaan. Hän toteaa, että vuosi oli ehdottoman hyödyllinen, vaikka tulevaisuuden suunnitelmat eivät täysin kirkastuneet. 

Lue nuoren blogiteksti kokemuksestaan

20.04.2018

Job Shadow Dayn tarkoitus on osoittaa, että myös osatyökykyinen henkilö voi olla täysin työkykyinen hänelle sopivassa työssä. / Syftet med dagen är att visa att även en partiellt arbetsför person kan vara fullständigt arbetsför i ett jobb som passar honom eller henne.

Ministerit Lindström ja Mattila Job Shadow Day -tapahtuman suojelijoiksi / Ministrarna Lindström och Mattila beskyddare av evenemanget Job Shadow Day

13.04.2018

Suomen Klubitalot ry on Vatesin uusi taustayhteisö. Suomen Klubitalot ry tukee suomalaisten mielenterveystyötä tekevien Klubitalojen toimintaa ja laadullista kehittämistä. Yhdistys edistää mielenterveyskuntoutujien sosiaalista asemaa yhteiskunnassa ja tekee tunnetuksi Klubitalojen voimaannuttavaa kuntoutumismallia. Suomen Klubitalot ry:n kuuluu 23 Suomessa toimivaa Klubitaloa.

Osallistu

KeKo - Elinvoimaa järjestöille yhdessä vaikuttaen -sateenvarjohankkeen tarkoituksena on koota alueittain työllistämistä hoitavat kolmannen sektorin toimijat yhteen sekä auttaa ja tukea näiden yhteistä kehittämis- ja projektityötä.  lue lisää

Tiedolla vaikuttaminen -hanke toimittaa ja levittää osatyökykyisten henkilöiden työllistymistä edistäviä tietosisältöjä, ja edistää siten heidän työpaikan löytämistään. Lue lisää  

Työelämä 2020 on valtakunnallinen yli 80 työelämätoimijan verkosto, joka tähtää suomalaisen työelämän laadun ja tuottavuuden parantamiseen. Vates on yksi työ- ja elinkeinoministeriön valtakunnallisen Työelämä 2020 -hankkeen ydintoimijoista   Lue lisää


 

Verkostotoiminta

Kyvyt Käyttöön -verkosto on valtakunnallinen verkosto, joka kokoaa vammaisten, pitkäaikaissairaiden tai osatyökykyisten henkilöiden työllistymisestä kiinnostuneet toimijat. Vates-säätiön verkostotoimintaan kuuluvat myös kohdennetut keskustelu- ja tiedonvaihtoryhmät sekä verkostotoiminnan kehittämistyötä tekevät ryhmät.

Jäsenyys verkostossa on maksutonta.

Lue lisääTyöllistämistietoa kootusti

Tietoa osatyökykyisten palkkaamisesta ja palkkaamisen tuista. Lue lisää

Tietoa työpaikan hakijalle. Lue lisää.

Tietoa osatyökykyisen, vammaisen tai pitkäaikaissairaan työllistämisestä työllistämisen ammattilaisille. Lue lisää