Siirry pääsisältöön

Illmoittaudu Disability Employment Forumiin!

Tummalla taustalla vihreät kirjaimet DEF ja teksti Disability Employment Forum. 12.10.2023. Ilmoittaudu nyt. Alareunassa vihreällä taustalla kaksi logoa.Jokasyksyinen Disability Employment Forum, DEF, järjestetään tänä vuonna torstaina 12.10. Kumppanina on Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen. Pääteemana on Työkyvyn laaja kirjo.

Aamupäivän alaotsikkona on Mitä täsmätyökyky tarkoittaa työnantajalle työuran eri vaiheissa? Lounaan jälkeen käsittelemme työkyvyn kirjoa käytännön esimerkkien kautta. 

Osallistu joko paikan päällä Helsingissä tai etänä! 

Tilaisuus on maksuton.

Tutustu DEFin ohjelmaan ja ilmoittaudu

Joko olet tutustunut Ilmiöitä osatyökykyisyyden ympärillä -artikkelikokoelmaan?

Ilmiöitä kirjan kansi, jossa kirjoittajien kasvot piirroskuvina.Artikkelikokoelma on syntynyt tarpeesta kuvata ajassa liikkuvia työllistämisen edistämiseen kohdistuvia kysymyksiä. Kokoelma tarjoaa uusia näkökulmia osatyökykyisten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden henkilöiden työllistymisen edistämisen maailmaan. Teoksen tarkoitus on auttaa hahmottamaan työllisyyden hoidon kokonaiskuvaa.

Kirja tarjoaa uusia näköaloja osatyökykyisten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden henkilöiden työllistymisen edistämisen maailmaan ja avaa näkymän siihen liittyvään valtavaan kirjoon.

Lue Kaija Rayn artikkeli julkaisusta

Tilaa Ilmiöitä osatyökykyisyyden ympärillä -artikkelikokoelma

Tutustu Aivoverenkiertohäiriö (AVH) ja työ -esitteeseen

Nuori kukkapuseroinen, tummatukkainen nainen hymylee katunäkymän edessä.Vates-säätiö julkaisee vamma/sairaus ja työ -esitesarjaa, jossa kerrotaan mm. työn mukautuksen mahdollisuuksista eri vammojen, sairauksien tai ominaisuuksien kanssa. Sarjassa on ilmestynyt uusi esite, Aivoverenkiertohäiriö (AVH) ja työ.

Esite on tehty yhteistyössä Aivoliiton kanssa.

Esitteeseen voi tutustua pdf-muodossa tai sitä voi tilata painettuna. 

Tutustu AVH-esitteeseen

Tutustu muihin esitteisiin ja tilaa

Toimitusjohtajan blogi

Jaana Pakarinen: Vatesin näkökulmasta hallitusohjelmassa on paljon hyvää, mutta kirjauksissa on myös asioita, joiden ei soisi toteutuvan. Ohjelmassa sanotaan, että työttömyysturvaa on tarkoitus uudistaa työhön kannustavammaksi. Silti työssäoloehtoa muutetaan niin, että palkkatuettu työ ei ole työssäoloehtoa kartuttavaa. Mikä järki tässä on?

Lue Jaanan blogikirjoitus 

Mitä aikuiskoulutustuen tilalle?

Hallitus on ehdottanut aikuiskoulutustuen lakkauttamista, mikä on herättänyt paljon keskustelua puolesta ja vastaan. Aikuiskoulutustuki voisi olla erinomainen väline myös osatyökykyisille tai pitkäaikaissairaille joko vaihtaa alaa tai työtehtäviä terveyssyistä tai suunnata uuteen, kun työn ja ammattien muutos on uhkana. Mitä nyt tilalle, pohtii Kaija Ray Vatesin blogissa.

 Lue Kaijan blogiteksti

Tietopaketeissa mm. työllistymisen tukimuodoista

Vatesin sivuille on koottu tietopaketteja eri teemoista. Teemat ovat työelämän saavutettavuus, työllistymisen tuet ja keinot, järjestöjen työllisyyspalvelut sekä aluepäättäjät. 

Tutustu tietopaketteihin

Verkostot kehittämisen ytimessä

Vates-säätiö koordinoi tällä hetkellä neljää valtakunnallista verkostoa tai kehittämisryhmää, joiden esittelyissä on kerrottu liittymisohjeet. Vatesissa toimii tällä hetkellä Työhönvalmennuksen kehittämisryhmä, Työllistämisyksiköiden johdon kehittämisryhmä, Välityömarkkinatoimijoiden verkosto ja Vatesin viestintäverkosto. Saat näistä lisätietoa kunkin verkoston kohdalta.

Jäsenyys kehittämisryhmissä ja verkostoissa on maksutonta.

Lue lisää verkostoista

Paikka auki -avustusohjelma

Paikka auki -logoteksti puhekuplassa.Paikka auki -ohjelman tavoitteena on tarjota mahdollisimman monelle vaikeasti työllistyvälle henkilölle työsuhde sosiaali- ja terveysalan järjestössä sekä edistää vaikeasti työllistyvien henkilöiden työelämävalmiuksia ja jatkotyöllistymismahdollisuuksia.

Vates-säätiö on mukana Paikka auki -ohjelmassa. Säätiö on vuosien mittaan saanut ohjelman kautta avustusta osatyökykyisten henkilöiden palkkaamiseen säätiön avustaviin tehtäviin.

Paikka auki on STM:n avustusohjelma vuosille 2018–2022. Avustukset myöntää STM ja niitä hallinnoi sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA). Paikka auki -ohjelmalla on oma koordinaatiohanke, jota toteuttaa Nuorten Ystävät ry.

Lisätietoa Paikka auki -ohjelmasta (linkki aukeaa uuteen välilehteen)