Vates lausui kuntouttavasta työtoiminnasta

Hallituksen esityksessä ehdotetaan muutettavaksi lakia kuntouttavasta työtoiminnasta niin, että kuntouttavan työtoiminnan järjestämistä ja tuottamista koskevaa sääntelyä tarkennettaisiin. Lisäksi lakiin lisättäisiin kuntouttavan työtoiminnan sisällön määrittelyä koskeva säännös.

Vates-säätiön ja lausuntoon osallistuneiden yhteisöjen mukaan yhteys aktivointisuunnitelman tekijätahon, työtoiminnan toteuttajan ja tukea ja ohjausta tuottavan organisaation välillä on toimittava saumattomasti. 

Tutustu lausunnon tiivistelmään ja lue lausunto

Selvityshenkilöt Oivo ja Kerätär ehdottavat työkykyohjelmaa

Selvityshenkilöt Tuija Oivo ja Raija Kerätär avasivat karun kuvan pitkäaikaistyöttömien tilanteesta: työttömät ovat syrjässä työvoimapalveluista ja osin etuuksista, ja sitä kautta osallisuudesta. Tilannetta korjaamaan tarvitaan heidän mukaansa laaja työkykyohjelma. Sen tavoitteena olisi mm. luoda niin avoimille kuin siirtymätyömarkkinoille rakenteet, jotka tukevat ja kannustavat vajaakuntoisten henkilöiden työhön osallistumista.

Oivo ja Kerätär luovuttivat ”Osatyökykyisten reitit työllisyyteen – etuudet, palvelut, tukitoimet” -selvityksen sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilalle ja työministeri Jari Lindströmille 15.11.2018.

Lue uutinen raportista ja sen pääkohdista

Hanna Pesosen avotyö vaihtui palkkatyöhön

Hanna Pesonen tuli avotyöhön Joensuun Rantakylän seurakuntatalolle, ja helmikuussa 2018 hän teki työsopimuksen palkkatyöstä. Seurakunta sai hänen työllistämiseensä palkkatukea. Pesosen ansiosta muiden työntekijöiden päivät eivät veny ylipitkiksi. Pesonen huolehtii mm. ruokien esivalmistelusta sekä astia- ja vaatehuollosta.

Lue artikkeli Hanna Pesosen työllistymisestä

Hyvää joulua!


Kiitos yhteistyöstä vuonna 2018!

Vateslaiset lepäilevät joulunpyhät. Olemme tavoitettavissa jälleen tammikuun alussa. 

Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!

Jaanan blogi

Järjestötoimijat ovat tänä vuonna onnistuneet omassa vaikuttamistyössään osatyökykyisten työllistämiseksi monissa asioissa. Toimitusjohtaja Jaana Pakarinen kirjoittaa muutamista järjestöjen saavutuksista Vatesin blogissa.

lue jaanan blogiteksti

Siellä missä muutkin

CP-liiton toiminnanjohtaja Marju Silander kirjoittaa Vatesin vierasblogissa, miksi liitto päätti pitää syyskokouksensa palaveritilojen sijaan kauppakeskuksessa. Keilaamisen ja shoppailun lomassa puhuttiin myös liiton tulevaisuudesta ja toiminnasta. Olla siellä missä muutkin ja tehdä sitä mitä muutkin - tähän kiteytyy vammaisten ihmisten oikeuksien ajaminen. 

Lue Marjun blogikirjoitus

Osallistu

KeKo - Elinvoimaa järjestöille yhdessä vaikuttaen -sateenvarjohankkeen tarkoituksena on koota alueittain työllistämistä hoitavat kolmannen sektorin toimijat yhteen sekä auttaa ja tukea näiden yhteistä kehittämis- ja projektityötä.  lue lisää

 

Työelämä 2020 on valtakunnallinen yli 80 työelämätoimijan verkosto, joka tähtää suomalaisen työelämän laadun ja tuottavuuden parantamiseen. Vates on yksi työ- ja elinkeinoministeriön valtakunnallisen Työelämä 2020 -hankkeen ydintoimijoista   Lue lisää

 


 

Verkostot kehittämisen ytimessä

Vates-säätiö koordinoi tällä hetkellä neljää valtakunnallista verkostoa tai kehittämisryhmää, joiden esittelyissä on kerrottu liittymisohjeet. Vatesissa toimii tällä hetkellä Työhönvalmennuksen kehittämisryhmä, Työllistämisyksiköiden johdon kehittämisryhmä, Välityömarkkinoiden verkosto ja Vatesin viestintäverkosto. Saat näistä lisätietoa kunkin verkoston kohdalta.

Jäsenyys verkostossa on maksutonta.

lue lisää verkostoistaTyöllistämistietoa kootusti

Tietoa osatyökykyisten palkkaamisesta ja palkkaamisen tuista. Lue lisää

Tietoa työpaikan hakijalle. Lue lisää.

Tietoa osatyökykyisen, vammaisen tai pitkäaikaissairaan työllistämisestä työllistämisen ammattilaisille. Lue lisää