Siirry pääsisältöön

Ehdotus työhön integroivien yhteiskunnallisten yritysten toimintamalliksi julkistettiin

Julkaisun kansi, mies keltaisessa turvaliivissä katsoo päätettä.

Ehdotus työhön integroivien yhteiskunnallisten yritysten Suomen malliksi julkistettiin 22.9. Ilona-hankkeen päätösseminaarissa. Malli on osa artikkelikokoelmaa Yhteiskunnalliset yritykset Suomessa. Malli osatyökykyisten henkilöiden työllistämiseen.

Artikkelikokoelmassa käydään lisäksi läpi mm. yhteiskunnallisen yrittäjyyden kehittymistä Suomessa sekä kansainvälisiä rakenteita ja verkostoja. Julkaisussa kerrotaan myös käytännössä pilotoiduista malleista. Lopussa on katsaus tulevaisuuteen: millaiselta yhteiskunnallinen yrittäjyys ja osatyökykyisten työllisyys voisi näyttää 2030-luvulla.

ESR-rahoitteisen Ilona-hankkeen (2018–2021) päätoteuttaja oli Silta-Valmennusyhdistys ja hankekumppaneita Vates-säätiö, Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus, THL ja Diakonia-ammattikorkeakoulu.

Artikkelikokoelma on luettavissa digitaalisena Diakonia-ammattikorkeakoulun julkaisusarjassa.

Tutustu Yhteiskunnalliset yritykset Suomessa -julkaisuun

 

Vates-säätiö ja Akava: Aika siirtyä konkretiaan YK:n vammaissopimuksen tavoitteiden toteuttamisessa

Kuvituskuva.Vates-säätiö toteutti kesällä 2021 taustaorganisaatioilleen kyselyn, jossa kysyttiin niiden näkemyksiä YK:n vammaissopimuksen tavoitteiden toteutumisesta. Vastausten perusteella edistystä on tapahtunut, mutta konkreettisia toimia kaivataan yhä vammaisten ja osatyökykyisten henkilöiden yhdenvertaisen työllisyyden lisäämiseksi. On aika viedä vammaissopimuksen toteutuminen puheiden tasolta käytäntöön, toteamme Akava ry:n kanssa.

Lue Vatesin ja Akavan uutinen

Kyvyt käyttöön Extra -lehti 1/2021 on ilmestynyt

""

Vatesin aluetoiminnan toimittaman Kyvyt käyttöön Extra -lehden aiheena on oppilaitosten kanssa tehtävä yhteistyö - järjestöt kertovat. Lehden kuvituksena on käytetty ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevien nuorten piirustuksia. Heiltä myös kysyttiin, mitä he odottavat tulevalta työelämältä.

Lue Kyvyt käyttöön Extra 1/2021 -lehti (pdf, aukeaa uuteen välilehteen)

Lue ja tilaa uutiskirjeitä.  


Toimitusjohtajan blogi

Etätyösuositus kaikkinensa ei ole kohdellut työntekijöitä yhdenvertaisesti. Kaikki ihmiset eivät voi tehdä töitään etänä, vaikka haluaisivat. Etätyön mahdollistava asiantuntijatyö tekee toisista ihmisistä etuoikeutettuja vaihteleviin työaika- ja työpaikkajärjestelyihin.

Osallistu keskusteluun omilla pohdinnoillasi.

Lue Jaanan blogikirjoitus 

Mistä suunnasta sinä katsot elefanttia?

Anne Kallio vertaa blogissaan työllisyydenhoidon ratkaisuja elefanttiin, mikä on niin iso, että sitä on vaikea hahmottaa kokonaan. Elefantin pimentoon jääneen puolen suhteen ollaan vuorovaikutusten, käsitysten, oletusten ja odotusten varassa. Työllisyydenhoidon osapuolia pitää olla keskustelemassa saman pöydän ääressä, jotta elefantti saadaan hahmotettua joka suunnasta.

Lue Annen blogi

Järjestöt kuntien työllisyydenhoidon tukena

Verkostoja kootessa työllisyystoimijoiden kannattaakin pohtia omia yhteistyön tarpeita ja mahdollisia kumppanuuksia vähän laajemminkin: Keitä tarvitsen vielä mukaan tähän suunnitteluun?, kirjoittavat Tuuli Riisalo-Mäntynen ja Hanna Ranta-Pitkänen blogissaan, joka on julkaistu myös Kuntamarkkinat sivustolla.

Lue Tuulin ja Hannan blogikirjoitus

Verkostot kehittämisen ytimessä

Vates-säätiö koordinoi tällä hetkellä neljää valtakunnallista verkostoa tai kehittämisryhmää, joiden esittelyissä on kerrottu liittymisohjeet. Vatesissa toimii tällä hetkellä Työhönvalmennuksen kehittämisryhmä, Työllistämisyksiköiden johdon kehittämisryhmä, Välityömarkkinatoimijoiden verkosto ja Vatesin viestintäverkosto. Saat näistä lisätietoa kunkin verkoston kohdalta.

Jäsenyys kehittämisryhmissä ja verkostoissa on maksutonta.

Lue lisää verkostoista