Ilmoittaudu Työllistämisen kehittämispäiville Kokkolaan!

Työllistämisen kehittämispäivillä Kokkolassa 21.-22.3.2018 on yleisluentoja ja rinnakkaistyöryhmiä, joissa huomioidaan eri kohderyhmien työn erityispiirteet. Seminaari tarjoaa sisältöä ajankohtaisista erityisryhmien työllistämisen kysymyksistä työllistämiskentän eri asiantuntijaryhmille, niin sosiaalisten työllistämisen esimiestasolle, valmennushenkilöstölle sekä kuntien ja kaupunkien työllisyysasiantuntijoille kuin hanke- ja kehittämistyötä tekeville.

Puhujana mm. vastaava ylilääkäri Matti Kaivosoja, joka puhuu psykiatrisesta työstä lähellä arkea, osana työllisyyden edistämiseksi. 

hinta ja ilmoittautuminen

 kehittämispäivien ohjelmaan 

Tervetuloa Avoimiin oviin ja Miniseminaariin 28.2.


Vatesissa on jälleen Avoimet ovet 28.2. klo 12-16.30 vapaamuotoisen seurustelun ja kahvittelun merkeissä. Voit tulla ja lähteä non stopina, omien aikataulujesi mukaan. 

Toimitalon aulassa on esillä Rinnekoti-Säätiön Nettipajan työtoiminnan palvelunkäyttäjien taidenäyttely (19.2.-7.3.). Kello 13 alkaen säätiön perustajayhteisöistä kahdeksan yhteisön edustajat kertovat työllistämisen edistämisestä osana toimintaansa. Tervetuloa! 

Kuva: Mikko Kousa
 

lue lisää ja ilmoittaudu avoimiin oviin

Työhönvalmennuksen teemapäivä 22.2.

Mitä viittomakielinen työvalmennus käytännössä on? Miten asiakkaita tuetaan ja saadaan palveluun? Millaisia erilaisia kommunikointitapoja ja -välineitä asiakkaan kanssa voi hyödyntää? Päivässä työstetään työvalmennuksen käytännön toimintatapoja ja ratkaisuja asiakastapausten kautta. Päivä on keskusteleva ja sidottu työhönvalmentajan työn omaan arkeen. Mukana viittomakielinen työnhakija Tuula Ekström kertomassa omista kokemuksistaan ja työvalmennuksesta.

Vuoden ensimmäisessä teemapäivässä yhteistyökumppanina on Kuurojen Palvelusäätiön Poveri-hanke.

lisätietoa teemapäivästä

Johtajan blogi

Vates-säätiön 25 toimintavuoden aikana mm. käsitteisiin, kuten vajaakuntoinen, on tullut muutoksia, mutta vaikuttamistyölle vammaisten henkilöiden työllistymisen puolesta on yhä suuri tarve, kirjoittaa Jaana Pakarinen Vatesin blogissa.

lue jaanan blogiteksti

Työturvallisuus jokaisen etu ja vastuu

Työnantajalla on ensisijainen vastuu työympäristön työturvallisuudesta. Silti myös työntekijällä on oma vastuunsa. Teppo Rautjärvi kirjoittaa lakiasioiden blogissa vastuiden lisäksi ennaltaehkäisyn merkityksestä työturvallisuusasioiden hoidossa.

Lue TEPON blogiteksti

Aika vaikuttaa!

Järjestöillä on paljon osaamista ja asiantuntemusta mm. työllistymisen tukemisen palveluista. Olisi arvokasta, jos niiden osaamista hyödynnettäisiin. Myös nykyisistä palveluista ja palvelumalleista kannattaa ottaa oppia, kirjoittaa Mari Toivonen Vatesin blogissa. 

Lue marin blogikirjoitus

12.12.2017

Oikeusministeriö on avannut tänään 12.12.2017 syrjintatieto.fi -verkkosivuston, jonne kootaan ajantasaista tutkimus- ja tilastotietoa syrjinnän esiintymisestä suomalaisessa yhteiskunnassa. On tärkeää, että tuolta sivustolta löytyvät myös työelämässä tapahtuva vammaisuuteen tai terveydentilaan liittyvä syrjintä.

Oikeusministeriön syrjintatieto.fi avattu tänään - mukana myös vammaisuuteen liittyvää syrjintätietoa

01.12.2017

Aspa-säätiö ja Ylöjärven kaupunki ovat yhteistyökumppaneita Osallisuutta osuuskunnista -ESR hankkeessa. Siinä on kehitetty osatyökykyisten ihmisten työelämäosallisuutta valmentamalla osallistujia perustamaan työosuuskunta ja käynnistämään toiminta. Hankkeen tuloksena Ylöjärvellä on käynnistynyt 2016 Osuuskunta Taidokkaat. Osuuskunnan tavoitteena on tarjota jäsenilleen kuntoutumista, työtä ja hyvinvointia. Hanke toimii Ylöjärvellä 2015-2017.

Ylöjärvi tukenut työosuuskunta Taidokkaan perustamista

Osallistu

KeKo - Elinvoimaa järjestöille yhdessä vaikuttaen -sateenvarjohankkeen tarkoituksena on koota alueittain työllistämistä hoitavat kolmannen sektorin toimijat yhteen sekä auttaa ja tukea näiden yhteistä kehittämis- ja projektityötä.  lue lisää

Tiedolla vaikuttaminen -hanke toimittaa ja levittää osatyökykyisten henkilöiden työllistymistä edistäviä tietosisältöjä, ja edistää siten heidän työpaikan löytämistään. Lue lisää  

PARTY - parempaa työ- ja toimintakykyä - hankekokonaisuudessa vakiinnutetaan ja jatkokehitetään valtakunnallisesti työllistämistä edistävän monialaisen yhteispalvelun toimintaa. Lue lisää


 

Verkostotoiminta

Kyvyt Käyttöön -verkosto on valtakunnallinen verkosto, joka kokoaa vammaisten, pitkäaikaissairaiden tai osatyökykyisten henkilöiden työllistymisestä kiinnostuneet toimijat. Vates-säätiön verkostotoimintaan kuuluvat myös kohdennetut keskustelu- ja tiedonvaihtoryhmät sekä verkostotoiminnan kehittämistyötä tekevät ryhmät.

Jäsenyys verkostossa on maksutonta.

Lue lisääTyöllistämistietoa kootusti

Tietoa osatyökykyisten palkkaamisesta ja palkkaamisen tuista. Lue lisää

Tietoa työpaikan hakijalle. Lue lisää.

Tietoa osatyökykyisen, vammaisen tai pitkäaikaissairaan työllistämisestä työllistämisen ammattilaisille. Lue lisää