Selvityshenkilöt Oivo ja Kerätär ehdottavat työkykyohjelmaa

Selvityshenkilöt Tuija Oivo ja Raija Kerätär avasivat karun kuvan pitkäaikaistyöttömien tilanteesta: työttömät ovat syrjässä työvoimapalveluista ja osin etuuksista, ja sitä kautta osallisuudesta. Tilannetta korjaamaan tarvitaan heidän mukaansa laaja työkykyohjelma. Sen tavoitteena olisi mm. luoda niin avoimille kuin siirtymätyömarkkinoille rakenteet, jotka tukevat ja kannustavat vajaakuntoisten henkilöiden työhön osallistumista.

Oivo ja Kerätär luovuttivat ”Osatyökykyisten reitit työllisyyteen – etuudet, palvelut, tukitoimet” -selvityksen sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilalle ja työministeri Jari Lindströmille 15.11.2018.

Lue uutinen raportista ja sen pääkohdista

Hanna Pesosen avotyö vaihtui palkkatyöhön

Hanna Pesonen tuli avotyöhön Joensuun Rantakylän seurakuntatalolle, ja helmikuussa 2018 hän teki työsopimuksen palkkatyöstä. Seurakunta sai hänen työllistämiseensä palkkatukea. Pesosen ansiosta muiden työntekijöiden päivät eivät veny ylipitkiksi. Pesonen huolehtii mm. ruokien esivalmistelusta sekä astia- ja vaatehuollosta.

Lue artikkeli Hanna Pesosen työllistymisestä

Johtajan blogi

Kuntouttavalla työtoiminnalla on todettu olevan myönteisiä hyvinvointivaikutuksia. Sen sijaan työllisyyttä edistävä merkitys on jäänyt laihaksi. Suurimmalle osalle toimintaan osallistujista ei ole kuntoutustarpeita. Riittääkö paikkoja niille, joilla tarvetta on? Jaana Pakarinen pohtii asiaa Mäntynevan & Hiilamon artikkeliin pohjautuvassa blogitekstissä.

lue jaanan blogiteksti

Siellä missä muutkin

CP-liiton toiminnanjohtaja Marju Silander kirjoittaa Vatesin vierasblogissa, miksi liitto päätti pitää syyskokouksensa palaveritilojen sijaan kauppakeskuksessa. Keilaamisen ja shoppailun lomassa puhuttiin myös liiton tulevaisuudesta ja toiminnasta. Olla siellä missä muutkin ja tehdä sitä mitä muutkin - tähän kiteytyy vammaisten ihmisten oikeuksien ajaminen. 

Lue Marjun blogikirjoitus

Osallistu

KeKo - Elinvoimaa järjestöille yhdessä vaikuttaen -sateenvarjohankkeen tarkoituksena on koota alueittain työllistämistä hoitavat kolmannen sektorin toimijat yhteen sekä auttaa ja tukea näiden yhteistä kehittämis- ja projektityötä.  lue lisää

 

Työelämä 2020 on valtakunnallinen yli 80 työelämätoimijan verkosto, joka tähtää suomalaisen työelämän laadun ja tuottavuuden parantamiseen. Vates on yksi työ- ja elinkeinoministeriön valtakunnallisen Työelämä 2020 -hankkeen ydintoimijoista   Lue lisää

 


 

Verkostotoiminta

Kyvyt Käyttöön -verkosto on valtakunnallinen verkosto, joka kokoaa vammaisten, pitkäaikaissairaiden tai osatyökykyisten henkilöiden työllistymisestä kiinnostuneet toimijat. Vates-säätiön verkostotoimintaan kuuluvat myös kohdennetut keskustelu- ja tiedonvaihtoryhmät sekä verkostotoiminnan kehittämistyötä tekevät ryhmät.

Jäsenyys verkostossa on maksutonta.

Lue lisääTyöllistämistietoa kootusti

Tietoa osatyökykyisten palkkaamisesta ja palkkaamisen tuista. Lue lisää

Tietoa työpaikan hakijalle. Lue lisää.

Tietoa osatyökykyisen, vammaisen tai pitkäaikaissairaan työllistämisestä työllistämisen ammattilaisille. Lue lisää