Tuettu työllistyminen - Nuorten tuettu polku työelämään 12.9.2019

Tänä vuonna Tuetun työllistymisen seminaaripäivä tarjoaa ajankohtaista tietoa ja näkökulmia tuetun työllistymisen ajankohtaisiin asioihin nuorten työelämään tukemisen näkökulmasta.  Tarkastelemme nuoren tuettua työllistymispolkua uudistuvasta sosiaalityön roolista ammatillisen koulutuksen kehittämisen kohteisiin sekä nuoren palvelujärjestelmän, Ohjaamoiden ja Kelan yhteistyön kysymyksiin.

Seminaari antaa osallistujille erilaista ja kehittävää näkökulmaa valmennuksen ja ohjauksen arkeen niin tiedon kuin käytännön pohdinnan kautta. Tilaisuus soveltuu esimerkiksi valmennuksen ja ohjauksen ammattilaisille vammaisten ja osatyökykyisten toimialalla, vammaisjärjestöjen asiantuntijoille ja työllistämishankkeissa toimiville. 

Poimintoja otsikoista: 

  • Sosiaalityön rooli työllistymistä edistävässä toiminnassa nuorten näkökulmasta
  • Kaupunkien ja kuntien työtoiminnot sekä vammaispalvelut yhteistyössä nuoren työelämään ohjaamisessa
  • Ammatillisen koulutuksen kehittämisen näkökulma nuoren työelämään tukemiseen

Tutustu tuetun työllistymisen seminaarin ohjelmaan

Pohjoismainen työpaja: Laatu tuetussa työllistämisessä 27.8.

Vates järjestää ti 27.8. kaksiosaisen tilaisuuden, jossa aamupäivä on varattu kansainvälisten ajankohtaisten kuulumisten vaihdolle ja keskusteluun siihen liittyvistä mahdollisuuksista. Iltapäivän ohjelma koostuu pohjoismaisesta työpajasta otsikolla Laatu tuetussa työllistymisessä

Jos työhösi liittyy tuettu työllistyminen ja erityisesti sen laadun kehittäminen, tämä tapahtuma on suunnattu sinulle! Jos työhösi kuuluu myös kansainvälisiä tehtäviä ja/tai olet kiinnostunut kv. hankkeista ja seminaareista, tule laajentamaan tietämystäsi ja verkostojasi!

Tilaisuus on maksuton. 

Pohjoismaisen työpajan sivulle

Digisovelluksilla mahdollisuuksia osatyökykyisten työllistymiseen

Digitaalisia palveluja kehitetään moninaisiin tarkoituksiin yhteiskunnan eri sektoreilla, eivätkä osatyökykyisten työllistymistä edistävät palvelut ole poikkeus. Mobiiliteknologioiden hyödyntämisessä ollaan vielä alkutaipaleella, mutta niiden merkittävästä potentiaalista ollaan yksimielisiä.

Kyvyt käyttöön -lehdessä 1/2019 kerrotaan, miten digisovelluksia voidaan hyödyntää mm. osatyökykyisten henkilöiden työllistymisen edistämiseen. 

Lue artikkeli digitaalisista sovelluksista

  


Toimitusjohtajan blogi monimuotoisuudesta

Viime aikoina olen omakohtaisesti kokenut, mitä on monimuotoisuus elämässä. Olenhan nyt itsekin osittain työkykyinen, ainakin osan päivästä tiettyinä aikoina kuukaudesta.

lue jaanan blogi

Vierasblogi: Oikeus työhön

YK:n vammaisten henkilöiden oikeuksia koskeva yleissopimus on ollut voimassa Suomessa kohta kolme vuotta. Vammaiset ihmiset itse ja heidän läheisensä raportoivat kuitenkin yhä useammin epäkohdista, joita he tai heidän läheisensä kokevat mm. työelämässä. Jotta myös vammaiset ja osatyökykyiset olisivat työelämässä vahvemmin edustettuna, tarvitaan mm. tietoa työnantajille reservissä olevasta työvoimasta, kirjoittaa Kehitysvammaliiton toiminnanjohtaja Marianna Ohtonen Vatesin blogissa. 

Lue Mariannan blogikirjoitus

KeKo-hanke - missä mennään?

Vatesin KeKo-hankkeen palautteista on käynyt iloksemme ilmi, että KeKon toiminta on lisännyt työllisyystoimijoiden kumppanuuksia ja antanut potkua uusien yhteistyökuvioiden muodostamiseen. Työllisyystoimijat ovat myös kokeneet saaneensa uusia ideoita toimintansa kehittämiseen. Tuuli Riisalo-Mäntynen ja Meeri Riihelä kirjoittavat hankkeen toiminnasta ja vaikuttavuudesta. 

lue blogikirjoitus KeKo-hankkeesta


 

Verkostot kehittämisen ytimessä

Vates-säätiö koordinoi tällä hetkellä neljää valtakunnallista verkostoa tai kehittämisryhmää, joiden esittelyissä on kerrottu liittymisohjeet. Vatesissa toimii tällä hetkellä Työhönvalmennuksen kehittämisryhmä, Työllistämisyksiköiden johdon kehittämisryhmä, Välityömarkkinatoimijoiden verkosto ja Vatesin viestintäverkosto. Saat näistä lisätietoa kunkin verkoston kohdalta.

Jäsenyys kehittämisryhmissä ja verkostoissa on maksutonta.

lue lisää verkostoista