Miten menestyä julkisten hankintojen kilpailutuksessa? Tule koulutukseen 29.11.

Kuvituskuva, jossa kaksi tietokoneen näyttöä vastakkain. Toisesta tulee ulos käsi ja laukku, toisesta käsi jossa rahaa.Päivän tavoitteena on kehittää omaa palvelutuotantoa ja muuta toimintaa niin, että kilpailutuksiin mukaan pääseminen on mahdollista. Käsittelemme myös asiakasohjaukseen liittyviä kysymyksiä. Aiheina lisäksi tarjouksen tekemistä ja kilpailutukseen valmistautumista.

  • Hankintojen kilpailutus - missä mennään tällä hetkellä valtakunnallisesti ja kansainvälisesti? - lainsäädäntö ja käytännöt, vastuulliset ja rajatut hankinnat
  • Kansainvälisiä trendejä, vertailua ja esimerkkejä
  • Työpajatyöskentelyä - valmistautuminen, tarjouksen tekeminen, yritysyhteistyö

Aika: pe 29.11.2019 kello 8.30 - 14.00
Paikka: Oltermannikeskus, Oltermannintie 8, Helsinki
Hinta: 50 euroa, sisältää kahvit ja lounaan

Lue lisää koulutuksesta ja ilmoittaudu

Kuva: Pixabay

Vates lausui mielenterveysstrategiasta

Vates-säätiö antoi 25.10. lausunnon mielenterveysstrategian viidestä linjauksesta. Strategian painopisteet ovat säätiön näkemyksen mukaan tärkeitä ja hyvin valittuja. Tavoitteissa olisi tärkeää nostaa esiin työkyvyn arvioinnin merkitys niin työhön pyrkimisessä kuin työsuhteen aikana. Olisi myös turvattava työ- ja uravalmennuksen osaaminen ja resurssit opintojen ajaksi. Vates painottaa myös mm. tuetun työllistymisen työhönvalmennuksen saatavuuden parantamista, ammatillisen työllistymistä edistävän kuntoutuksen merkitystä sekä hyvää mielenterveysjohtamista. 

Lue kooste Vatesin lausunnosta

Työn tukena -itseopiskelumateriaali työnantajille ja HR-henkilöstölle

Työn tukena -koulutusmateriaalista löydät tietoa ja tukea siihen, miten työpaikoilla voidaan ylläpitää ja edistää henkilöstön työkykyä. Materiaali antaa eväitä koko työyhteisölle, miten voitte kasvattaa ymmärrystä ja osaamistanne monimuotoisen työyhteisön toiminnasta. Erityisesti aineisto on suunnattu luottamusmiehille ja -valtuutetuille sekä työsuojeluvaltuutetuille. 

Tiedote Työn tukena -sivuston julkaisusta ePressi-palvelussa

Tutustu työn tukena -aineistoon

  


Toimitusjohtajan blogi

Kansalaisvaikuttamisen päivä on myös Vates-säätiön syntymäpäivä. Säätiön varhais- ja nuoruusvuosiin on mahtunut runsaasti hanke- ja vaikuttamistyötä.

lue jaanan blogikirjoitus 

Saavutettavuus on arkinen asia

YK:n vammaissopimuksen tarkoituksena on antaa työkaluja vammaisten ihmisten oikeuksien tukemiseen. Jotta muutosta tapahtuisi yksittäisten työpaikkojen tasolla, tarvitaan konkreettisia toimenpiteitä. Käytännön ratkaisut eivät ainoastaan helpota vammaisen työntekijän arkea, vaan hyödyttävät meitä kaikkia. Esteettömyys ja saavutettavuus on lopulta kaikkien etu, kirjoittaa kehittämispäällikkö Kaija Ray blogissaan.

Lue Kaijan blogi

Kohtaamisella on väliä

Usein kuulee, ettei työttömän, nuoren, maahanmuuttajan tai osatyökykyisen tilanteesta aidosti välitetä. Arvostavan kohtaamisen kulmakivenä on se, että asiakaspalvelija kohtaa asiakkaan ilman ennakkokäsityksiä, kuunnellen ja ymmärrystä hakien, kirjoittaa Vatesin tutkija Anne Kallio säätiön blogissa.

lue Annen blogikirjoitus


 

Verkostot kehittämisen ytimessä

Vates-säätiö koordinoi tällä hetkellä neljää valtakunnallista verkostoa tai kehittämisryhmää, joiden esittelyissä on kerrottu liittymisohjeet. Vatesissa toimii tällä hetkellä Työhönvalmennuksen kehittämisryhmä, Työllistämisyksiköiden johdon kehittämisryhmä, Välityömarkkinatoimijoiden verkosto ja Vatesin viestintäverkosto. Saat näistä lisätietoa kunkin verkoston kohdalta.

Jäsenyys kehittämisryhmissä ja verkostoissa on maksutonta.

lue lisää verkostoista