Siirry pääsisältöön

Työnantajayhteistyö tarvitsee paradigman muutoksen

Osaavan työvoiman saatavuusongelmat kurittavat niin yksityistä kuin julkista työnantajaa. Tässä kohtaa yleensä katseet kääntyvät kansainvälisten osaajien houkutteluun – siis työperäiseen maahanmuuttoon. Sen sijaan kotimaiset työvoimareservit – etenkin henkilöt, jotka haluaisivat ja pystyisivät antamaan työpanoksensa työmarkkinoilla – jäävät työnantajien ajatuksissa helposti marginaaliin.

Yritysnäkökulmaa tuettuun työllistämiseen

Jani Siivola on liiketoiminnan asiantuntija Reddo Partnersissa Rovaniemellä. Yritys tekee mm. rekrytointikonsultointia. Nyt Siivola on oppinut itse ja jakanut yrittäjille tietoa osatyökykyisten henkilöiden työllistämisestä hankkeessa Eduro-säätiön kanssa.

Aivovamman jälkeinen työ tukee jaksamistani

Oululainen luokanopettaja Ella Saarenpää-Kervinen on entinen ratsastaja ja nykyinen pararatsastaja. Huhtikuussa 2016 pitkän linjan hevosharrastajan elämä muuttui. Oli aivan tavallinen keskiviikkopäivä, ja käynnissä oli aivan tavalliset esteratsastustreenit. Tuolla kerralla jotakin meni kuitenkin pieleen: Saarenpää-Kervinen putosi hevosen selästä saaden rysäyksessä aivovamman.

Urheilu on iso osa elämää: Tähtäimessä paralympialaiset

Eetu Kuisma tähtää Pariisin paralympialaisiin vuonna 2024. Hän valmentautuu Turkuun perustetussa Paraurheilun valmennuskeskuksessa. Jalkapallosta yleisurheiluun vaihtanut Kuisma on töissä Ammattiopisto Spesiassa, joka on yksi valmennuskeskuksen yhteistyökumppaneista.

Migreeniä sairastavan työkyvyn tukeminen on koko työyhteisön asia

Migreeni on kohtauksellinen aikuisiän yleisin neurologinen sairaus, jota sairastaa Suomessa arviolta 700 000 henkilöä. Sairastavista arviolta 400 000 on työikäisiä (15–64 v). Tutkimusten mukaan migreeni on naisten merkittävin työkykyä heikentävä sairaus 15–49-vuotiaiden ikäryhmässä. Asia koskee erityisesti naisia, sillä heillä migreeni on kolme kertaa miehiä yleisempää.