Siirry pääsisältöön

Moninaisuuslähettiläs muistuttaa erilaisuuden hyödyistä

Yrityksissä on pulaa osaajista ja esimerkiksi Kiipulan nuorilla on pulaa työpaikoista. Tarvitaan välittäjiä. Moninaisuuslähettiläs voi olla yksi mahdollistava linkki.

Satakunnan Osuuskaupassa työn muokkauksesta on tullut arkipäivää

Satakunnan Osuuskauppa on maakunnan suurin yksityinen työnantaja: se työllistää 1 100 ihmistä. Yhtiössä on tehty jo vuosia työtä sen eteen, että ihmiset pystyisivät jatkamaan töissä sairaudesta tai vammasta huolimatta. Työn muokkaus ja tiivis yhteistyö työterveyshuollon kanssa ovat keskeisiä avaimia asiaan

Vates-foorumissa peräänkuulutettiin ihmisen kokoista työelämää

Osatyökykyiset työelämässä 2030-foorumissa nostettiin esille selkeät terveiset päättäjille. Kokemuksen ääni on saatava mukaan päätöksentekoon ja hallinnonalojen välille on kaikille tasoille saatava paljon lisää yhteistyötä.

Hallituksen toimet iskevät osatyökykyisten työllistymiseen

Vates-säätiön valtuuskunta on huolissaan hallituksen leikkauksista, jotka kohdistuvat osatyökykyisten henkilöiden työllistymisen tuen keinoihin. Myös Työkanavan lopettaminen on lyhytnäköistä politiikkaa.

Puuttuko meiltä osatyökykyisen henkilön kokonaiskuva?

Tiina Jäppinen: Suomen Lehdistön artikkeli herätti pohtimaan, miten vammaisten ja pitkäaikaissairaiden henkilöiden työttömyyttä tai työllisyyttä käsitellään mediassa – tai miten me järjestöissä onnistumme ymmärtämään ja nostamaan esille osatyökykyisen henkilön näkökulmaa. Osaammeko edes kysyä oikeita kysymyksiä vai kysymmekö vai niitä, joita itse oletamme tärkeiksi valitsemamme aiheen kannalta?