Siirry pääsisältöön

Toivon kannustavia sanoja ja yhteistyön voimaa vuodelle 2022

10.03.2022

Niina Kilpiäinen, vaaleat pitkähköt hiukset, silmälasit ja oranssinpunainen pusero. Kuvittele, että seuraavana aamuna heräisit aivan uudessa, sinulle vielä tuntemattomassa tilanteessa. Et tietäisi ikääsi, sukupuoltasi, terveydentilaasi, perhetilannettasi, koulutustaustaasi, työhistoriaasi tai muitakaan elämääsi vaikuttavia taustatekijöitä. Mitä toivot yhteiskunnaltamme tänään, kun huomenna edessäsi olisi hyppy tuntemattomaan? Tätä kysymystä mietin opiskeluaikoinani, kun se heitettiin ilmoille sosiaalietiikan luennolla. Kysymys on koskettanut minua työskennellessäni niin opettajana kuin työhönvalmentajana. Ja palaan siihen myös tänään.

Ajatusleikki kutsuu meitä hetkeksi hyppäämään toisen ihmisen saappaisiin ja haastaa pohtimaan ihmisten yhdenvertaisia toimintamahdollisuuksia yhteiskunnassamme. Myönnettäköön, että toisen asemaan asettuminen ei suinkaan ole aina helppoa - erityisesti silloin, kun omakohtaista kokemusta ei kuvittelun tueksi löydy. Onneksi pohjaa ymmärrykselle ja näkökulman vaihtamiselle rakennetaan yhdessä, toinen toisiltaan oppien ja kokemuksia jakaen. Omien mietteiden ja kysymysten kanssa ei tarvitse, eikä kannata, jäädä yksin. Vates aktiivisesti tuottaa ja välittää tietoa sekä edistää verkostoyhteistyötä, jotta voisimme entistä paremmin ymmärtää moninaisuutta sekä tunnistaa ja luoda mahdollisuuksia - ei vain ongelmia tai rajoitteita. Jokaisella tulisi olla mahdollisuus ottaa omat kykynsä käyttöön ja löytää paikkansa työelämässä.

Valmennustyötä tehneenä arvostan suuresti Vatesin asiantuntija- ja verkostotyötä. Järjestötyön pariin olen alkujaan päätynyt vapaaehtoistyön kautta, ja siitä innostuneena opiskellut järjestötyön alemman korkeakoulututkinnon Humakissa.

Olenkin hyvin otettu mahdollisuudesta toimia aluekoordinaattorina Vatesin alueelliseen toimintaan. Vastaanotto Vatesissa on ollut erittäin lämmin ja kannustava. On ollut ilo myös huomata, kuinka motivoituneita ihmisiä on löytänyt tiensä alueellisiin verkostoihimme ja tilaisuuksiimme. Kiitos kaikille, jotka olette mukana vahvistamassa järjestöjen roolia työllisyydenhoidossa!

Toivotan tervetulleeksi myös uudet tuttavuudet mukaan toimintaan. Toivottavasti nähdään ja kuullaan tulevissa tilaisuuksissa!

Yhteistyöterveisin,

Niina Kilpiäinen

Kommentointi

Huom. Kommentin jättämällä yhteystietosi, myös sähköpostiosoite, eivät tule Vatesin tietoon. Jos toivot Vatesilta vastausta kommenttiisi, ole hyvä ja lähetä yhteystietosi kommentin kera myös seuraavaan osoitteeseen:kati.savela-vilmari(at)vates.fi Kiitos!