Siirry pääsisältöön

Valmennuspalveluita ja räätälöityä koulutusta pitkäaikaistyöttömien tueksi

01.10.2015

Hallituksen vuoden 2016 talousarvioesityksessä kuvataan tulevaa vuotta varsin pessimistisesti. Kotitalouksien velkaantumisasteen ennakoidaan edelleen nousevan. Ennusteet työttömyyden osalta ovat synkät ja kuluttajien luottamus oman talouden kehitykseen on alhainen. Onneksemme matala inflaatio tukee kotitalouksien reaalitulojen kasvua. Verotuksen keventämisen painopiste pieni- ja keskituloisiin ja kannustinloukkujen purkaminen tukevat osatyökykyisten työllistämisen toimenpiteitä.

Työ- ja elinkeinoministeriön talousarviotavoitteet perustuvat muun muassa työllistämisen esteiden purkamiseen. Osatyökykyisten työvoimapalvelujen kehittämisestä valmistellaan ehdotus vuoden 2016 kuluessa. Pitkään työttömänä olleiden osuutta työvoimakoulutuksessa lisätään hyödyntämällä valmennuspalveluja, kokeiluja ja koulutuksen räätälöintiä.

OPH:n tutkintouudistukseen sisältyvästä työhönvalmennuksen EAT-koulutuksesta on lausuntokierros parhaillaan käynnissä. Juuri nyt on tärkeää, että työhönvalmentajien koulutusta vahvistetaan yhdessä linjassa opetushallinnon, työvoimahallinnon ja sosiaalihallinnon kanssa.

Jaana Pakarinen
toimitusjohtaja