Siirry pääsisältöön

Vatesin korkeakouluharjoittelija kehittämistyön ja viestinnän tukena

17.05.2016

Turun yliopistossa sosiologiaa opiskeleva harjoittelija Petteri Sääskilahti on aloittanut työnsä Vatesissa toukokuun alussa. Palkallinen työharjoittelu sisältää monipuolisia tehtäviä: kyselyiden suunnittelun, toteutuksen ja analyysin, sekä viestinnällisiä tehtäviä. Työhön kuuluu myös yhteistyö ja vuorovaikutus yrittäjien, välityömarkkinatoimijoiden ja Vatesin eri sidosryhmien kanssa.

Aluksi hän perehtyy Välityömarkkinat osana työelämää -projektin aikana tuotettuihin materiaaleihin. Ensimmäisten viikkojen aikana Petteri valmistelee kyselyn projektin arviointia ja jatkokehitystä varten. Kysely lähetetään ELY-keskusten aluekoordinaattoreille ja TE-toimistojen välityömarkkinakoordinaattoreille. Toukokuun aikana Petteri valmistee myös toista, yrittäjille suunnattua kyselyä. Hän haastattelee yrittäjiä osatyökykyisen työllistämiseen ja yritysyhteistyön kehittämiseen liittyen.

- Kesäkuussa työharjoittelu kuluukin kyselyiden ja haastatteluiden analysoinnissa. Lisäksi kirjoitan yksi tai kaksi blogitekstiä Vatesin verkkosivuille. Heinäkuussa työharjoittelu on lomatauolla, ja elokuuksi siirryn kokonaan Vatesin viestintään, Petteri kertoo.