Siirry pääsisältöön

Kaikki mitä opin oli uutta

04.04.2018

Karjalanpiirakoita pöydällä tarjolla.Vates-säätiön arkeen kuuluvat myös työssäoppijat, työhön tutustujat, harjoittelijat ja kesätyöntekijät. Tämä blogi on Paikka Auki –ohjelman -avustuksella Vatesiin työllistyneen nuoren miehen kokemus työvuodestaan.

Nuoren miehen työvuoteen kuului mm.  eri tilaisuuksien tarjoiluista huolehtiminen. Kuva: Kati Savela.

Aloitin Vatesissa vuosi sitten, huhtikuun alussa 2017. Olin todella onnekas kun sain tilaisuuden aloittaa vuoden kestävän työskentelyn Vatesissa Raha-automaattiyhdistyksen (STEAn) avustuksen turvin.

Olen vuoden aikana tehnyt monenlaisia töitä - kaikkea mahdollista aina kahvin keittämisestä tarkkuutta vaativiin toimistotehtäviin. Olen esimerkiksi tehnyt erilaisia tiedonhakutehtäviä, kuten eri yhteisöjen yhteys- ja muita tietoja. Olen myös ylläpitänyt arkistolistoja, hoitanut kokousjärjestelyitä ja käynyt kaupassa.

Olen pitänyt eniten tehtävistä jotka ovat vaatineet jonkin verran tarkkuutta, kuten esimerkiksi kopiokoneen lukemien seuranta ja kirjaaminen. Myös kutsulistojen tekeminen seminaariin tulevista oli tarkkuutta vaativaa.

Koska tämä oli minun ensimmäinen työpaikka, voisin sanoa, että kaikki mitä opin, oli uutta. Opin kuinka työelämässä ollaan ja toimitaan.

Opin aika paljon siitä, miten säätiö toimii. Opin myös ymmärtämään, että Vates tekee todella arvokasta työtä! Vates on ollut aika kodikas työpaikka, jossa aina välillä on työkavereiden kanssa hauskaa. Työnteon ei aina tarvitse olla ryppyotsaista.

Vuosi oli ehdottomasti hyödyllinen, joskaan omat tulevaisuuden suunnitelmani eivät juuri nyt ole kovinkaan selkeät. Sen opin, että talousasioissa haluaisin syventää osaamistani.