Siirry pääsisältöön

Tulisielu-tunnustus Kemin kaupungille

15.05.2018

Kunniamaininnan sai Regina Saari Tampereen kaupungin työllisyyspalveluista

Tulisielun voittajat ja jakajat iloisessa yhteiskuvassa.

Vates-säätiön Tulisielu-kunniakirjan on saanut tänä vuonna Kemin kaupunki. Kemissä vammaisten ja osatyökykyisten henilöiden työllistymisen ja työssä pysymisen edistämiseksi tehty työ on ollut pitkäjänteistä ja sillä on vahva johdon sitoumus. Työllisyyden seurantaryhmään on kutsuttu laaja joukko toimijoita. Ratkaisuja on haettu aktiivisesti ja monipuolisesti.

- Kaupunkistrategiassa työllisyydenhoito on nostettu kriittiseksi menestystekijäksi. Koska työllisyydenhoito on tärkeä osa Kemin elinvoimaisuuden edistämisen tehtävää, kaupungilla on hyvät valmiudet vahvaan yhteistyöhön maakunnan kanssa, Vates-säätiön hallituksen varapuheenjohtaja Pekka Räsänen Kuurojen Palvelusäätiöstä kertoi tunnustuksen perusteluista.

Tunnustuksen otti vastaan työllisyyspäällikkö Riitta Hakala Kemin kaupungin työllisyyspalveluista.

- Olemme noudattaneet kahta periaatetta: asiakkaan kohtaaminen ja ohjaus. Kaupungilla on monia työllistymistä edistäviä palveluita, joita autamme asiakkaita löytämään, Riitta Hakala totesi kiitospuheessaan. 

Lisäksi Vates myöntää Tulisielu-kunniamaininnan Tampereen kaupungin työllisyyspalvelujen ohjelmajohtaja Regina Saarelle. Hän toimii vahvasti osatyökykyisten ja heikommassa asemassa olevien puolella ja saa myös muut laittamaan itsensä likoon asiakkaiden puolesta.

Tulisielu-ehdokkaita haettiin avoimella hakumenettelyllä. Tulisielun saajan valitsi raati, johon kuului Kuntaliiton työllisyysasioiden kehittämispäällikkö Erja Lindberg, Vates-säätiön hallituksen puheenjohtaja, MTKL:n toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka ja Vates-säätiön kehittämispäällikkö Kaija Ray.

Tulisielu-tunnustus luovutettiin Vates-päivillä. Jokavuotisessa seminaarissa käsitellään vammaisten, osatyökykyisten ja pitkäaikaissairaiden työllistymisen kysymyksiä.

Vates-säätiön 25-vuotisjuhlavuonna halutaan nostaa esiin kunnissa tehtyä työtä sekä niiden roolia ja merkitystä työllistäjänä. Säätiö taustayhteisöineen toivoo, että paikallisen tason kosketuspinta työllistämisen menetelmiin säilyisi myös alueuudistuksen jälkeen riittävänä.

Vates-säätiö aloitti Tulisielu-kunniakirjasarjan vuonna 2014. Tulisielu annetaan henkilölle tai toimijalle, jotka ovat merkittävästi toiminnallaan vaikuttaneet erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden työllistämisen edistämiseen tuottaen uusia innovatiivisia toimintamalleja tai läpimurtoja.

Säätiön aikaisempi tunnustus oli Vuoden esimerkillinen työllistäjä (1998−2012).

Kuvassa vasemmalta Regina Saari, Riitta Hakala, Vates-säätiön johtaja Jaana Pakarinen ja Pekka Räsänen. 

Lisätietoa Tulisielu-kunniakirjasta:
Kaija Ray
kaija.ray(at)vates.fi
p. 0440 724 944