Siirry pääsisältöön

Erilainen mingle antaa ihmisten kertoa kokemuksia elämästä ja toivosta!

19.06.2024

Kirkkaanvihreällä taustalla teksti: Kutsu. ERilainen mingle. Kokemuksia elämästä ja toivosta. ti 25.6 klo 13-15. Kahdeksatta kertaa järjestettävä Erilainen mingle vaatii huomioimaan päätöksenteossa syrjäyttävät päätökset.

Erilainen mingle järjestetään osana SuomiAreenan tapahtumaviikkoa tiistaina 25.6.2024 kello 13.00 - 15.00. Vuoden 2024 teemana ovat sekä kohtaamiset, jotka ovat muuttaneet elämää, että syrjäytymisen ehkäisyn katkaisu päätöksentekijöiden avulla. Tapahtumassa esitellään valtuusto- ja tapahtuma-aloitteet, joiden avulla kuntien ja hyvinvointialueiden päätöksentekoon halutaan tuoda syrjäytymisen ehkäisyn vaikutusarviointi.

- Jos kunnassa tai hyvinvointialueella päätetään nostaa esimerkiksi terveydenhuollon asiakasmaksuja tai julkisen liikenteen hintoja, pitäisi arvioida, miten vähäosaisten ja työelämän ulkopuolella olevien osalta osallisuus yhteiskuntaan tai palveluiden pariin pääseminen toteutuu, sanoo yksi Erilainen mingle -tapahtuman pääjärjestäjistä, Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Peppi Tervo-Hiltula.

- Esimerkiksi digilaitteet eivät joka puolella kuulu toimeentulotukeen. Jos kirjaston aukioloaikoja supistetaan, esimerkiksi digitaalisesti haettavien etuuksien, tuen tai esimerkiksi työnhaun velvoitteisiin vastaaminen hankaloituu, Tervo-Hiltula jatkaa.

Presidentti Sauli Niinistön vuonna 2024 suojelemassa tapahtumassa on myös ensiesityksessä lukudraama (K)Uudesti syntynyt. Se on koottu Erilainen mingle ja Tatsi ry:n Työtön- ja Häpeä- kyselyiden vastausten pohjalta. Lukudraaman esittää Marjaana Maijala ja sen on ohjannut Misa Palander. Käsikirjoituksen ovat tehneet Marja-Riitta Vehman ja Peppi Tervo-Hiltula.

Lukudraaman ja valtuustoaloiteen lisäksi tapahtumassa kuullaan musiikkia punk-bändi Komplikaatiolta sekä nautitaan yhdessä soppatykin antimista Keski-Porin kirkon kauniilla pihalla. Yhdessä keittoa syömään kutsuu arkkipiispa Tapio Luoma, jonka piispan iltahetki on perinteisesti tiistai-iltana kirkolla. Tänä vuonna piispan iltahetken vieraana on työministeri Arto Satonen.

- Tapahtuma on kerännyt paikalle koronavuosien jälkeen joka kerta yli 300 osallistujaa. tapahtuman tuottaja, Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Peppi Tervo-Hiltula kertoo.

- Toivottavasti lähivuosina saataisiin nelinumeroinen osallistujamäärä kasaan. Olisi aika hienoa sanoa, että aihe on niin tärkeä, että se vetää koko kirkon täyteen, hän jatkaa ja muistuttaa, että tilaisuus on tunnustukseton ja sinne jokainen on tervetullut.

Tilaisuudessa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Tila pyritään järjestämään esteettömästi.

Tutustu ohjelman aikatauluun:
Erilainen mingle – Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys ry (tatsi.fi)

Kommentointi

Huom. Kommentin jättämällä yhteystietosi, myös sähköpostiosoite, eivät tule Vatesin tietoon. Jos toivot Vatesilta vastausta kommenttiisi, ole hyvä ja lähetä yhteystietosi kommentin kera myös seuraavaan osoitteeseen:kati.savela-vilmari(at)vates.fi Kiitos!