Siirry pääsisältöön

Ilmiantoja esimerkillisestä eteläpohjalaisesta työnantajasta pyydetään jälleen

18.06.2024

Vuoden esimerkillinen eteläpohjalainen työnantaja -tunnustuksen saajiksi etsitään työnantajia – yksityisyrittäjistä julkiselle sektorille, isoista pieniin – jotka ovat sosiaalisesti vastuullisia työllistäjiä.

Vates-säätiö, Etelä-Pohjanmaan kauppakamari, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät ja Etelä-Pohjanmaan Yhteiskuntavastuuryhmä myöntävät tunnustuksen toista kertaa.

Ehdotusten jättöaika on virallisesti 15.8.–15.12.2024, mutta ”ilmiannon” voi halutessaan tehdä jo vaikka heti alla olevan linkin kautta. Tunnustus myönnetään tammikuussa 2025 Meirän rekry -messuilla Seinäjoella.

Tunnustuksen avulla halutaan nostaa esiin työnantajia, joilla on esim. käytössä riittäviä tukitoimia työhön perehdytykseen ja rekrytointi ja työympäristö ovat esteettömiä. Vuoden esimerkillinen työnantaja hyödyntää toimivia keinoja, joilla se tukee henkilöstön työkykyä, työssä pysymistä ja työhön paluuta.

Esimerkillinen työnantaja -tunnustuksen kriteerinä voi olla myös työyhteisön monimuotoisuus. Monimuotoisessa työyhteisössä on eri-ikäisiä, eri tavoin ajattelevia ja erilaisista taustoista tulevia työntekijöitä. Työnantaja huolehtii siitä, että kaikilla on mahdollisuus tehdä töitä ilman syrjintää.

Työnantaja on saattanut palkata haasteellisessa työmarkkina-asemassa olevia henkilöitä, esimerkiksi pitkittyneesti työttömiä, osatyökykyisiä, työn ja koulutuksen ulkopuolella olevia nuoria, mielenterveys- ja päihdekuntoutujia, vammaisia henkilöitä, maahan muuttaneita tai alueella opiskelevia ulkomaalaisia.

Emme hae täydellistä, kaikki kriteerit täyttävää työnantajaa, vaan inhimillistä ja parhaansa sosiaalisen vastuullisuuden eteen tekevää. Tällainen työnantaja on ymmärtänyt, että myös organisaatio hyötyy monimuotoisesta rekrytoinnista.

Tunnustuksen saajaksi etsitään yritystä tai yhteisöä, joka ehdottajan mielestä täyttää yhden tai useamman kriteerin esimerkillisen työnantajan kriteeristöstä. Ehdottaja voi olla joko työntekijä, asiakas, yhteistyökumppani tai muu taho, joka haluaa ilmiantaa esimerkillisen työnantajan. Ehdotuksia otetaan vastaan 31.12.2024 saakka.

Jätä ehdotuksesti tästä linkistä

Vuoden 2024 esimerkillinen eteläpohjalainen työnantaja -tunnustus julkistetaan 15.1.2025 Meirän Rekry -tapahtumassa Seinäjoki-Areenalla. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Opinlakeus oppilaitosverkoston messujen kanssa.

Vuoden 2023 esimerkillinen eteläpohjalainen työnantaja -tunnustus myönnettiin kahdelle yritykselle: Kerabit Kattoelementit Oy sai 1. palkinnon alle 50 henkilöä työllistävien sarjassa ja PowerPark vähintään 50 henkilöä työllistävien sarjassa. PowerParkin omistaa Lillbacka Powerco Oy. Kunniamaininnan saivat Hopea-Puro Oy ja Riikku Group Oy.

Tunnustuksen myöntäjät:
- Vates-säätiö sr
- Etelä-Pohjanmaan kauppakamari
- Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät
- Etelä-Pohjanmaan Yhteiskuntavastuuryhmä, johon kuuluvat

Buusti ry
Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu
Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus
Seinäjoen-Ilmajoen työllisyyden kuntakokeilu
Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskus / Valo-Valmennusyhdistys.

Lisätietoja:
Kati Savela-Vilmari, Vates-säätiö
kati.savela-vilmari@vates.fi
p. 044 587 9568
(arkisin klo 8-16)

Kommentointi

Huom. Kommentin jättämällä yhteystietosi, myös sähköpostiosoite, eivät tule Vatesin tietoon. Jos toivot Vatesilta vastausta kommenttiisi, ole hyvä ja lähetä yhteystietosi kommentin kera myös seuraavaan osoitteeseen:kati.savela-vilmari(at)vates.fi Kiitos!