Siirry pääsisältöön

Vatesin aluetoiminta jatkuu pienemmillä resursseilla

ke helmik. 28 12:15:00 2024


Vates-säätiössä on ollut aluetoiminta STEA-rahoitettuna kuusi vuotta peräkkäin, ensin hankkeena ja sitten AK:na. Vatesissa on ollut kahden henkilön työpanos aluetoimintaan ja aluekohtaisiin tilaisuuksiin. Rahoittaja näki, että vastaavaa verkostojen koordinointitoimintaa on paljon, eikä myöntänyt uutta rahoitusta enää vuodelle 2023.

Olemme Vatesissa yhdistäneet kehittämis- ja aluetoiminnan vuoden 2023 aikana, ja resurssien muuttuessa muutamme toimintatapoja. Aiemmin järjestettyjä jokaiselle alueelle omia aluekohtaisia tilaisuuksia ei ainakaan samanmuotoisena pystytä järjestämään. Alueyhteyshenkilöiden verkosto pysyy, ja sillä on vuonna 2024 neljä Teams-tapaamista ja yksi kehittämispäivä lähitapaamisena. Lisäksi voi tulla joitain erillisiä väliaikaisia kehittämisryhmiä. Aluetoimintana olemme mukana joillain alueilla (noin neljä aluetta) tiiviimmissä ekosysteemiprosesseissa, joissa eri toimijoiden yhteistyönä luodaan mahdollisuuksia osatyökykyisten työllistämisen tuelle, järjestötyöllistämiselle ja työkyvyn tuelle toimijoiden yhteistyönä.

Olemme edelleen alueiden käytettävissä sovitusti kunkin omien kehittämistarpeiden mukaan. Tapana voi olla esim. olemassa olevien työllisyysverkostojen tukeminen ja erilaiset yhteiskehittämisen työmuodot. Toivomme edelleen alueilta aktiivista yhteistyötä myös Vatesin vakiintuneisiin tapahtumiin esimerkiksi puheenvuorojen muodossa.

Vatesissa aluetoiminnan yhteyshenkilönä jatkaa Anne Kallio.

Annen yhteystiedot:
p. 044 493 1300
anne.kallio(at)vates.fi

Kommentointi