Siirry pääsisältöön

Kurkkaus Hollolan työpajan ruokatoimintaan

08.06.2022

Pöytä notkuu ihanista ruuista.Hollolan työpajalla on toteutettu erilaista ruokatoimintaa jo yli 10 vuotta. On tehty monenmoisia ruokia ja kokeiltu uutta ja vanhaa reseptiä suomalaisesta japanilaiseen. Kaikilla on ollut mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa siihen, mitä ruokaa tehdään, mitä otetaan evääksi laavuretkelle ja juodaanko kaffit metsässä, vaikka puunrungolla istuen.

Tällä hetkellä ruokaryhmä on 2krt/vko ja siinä valmistetaan monipuolinen ja värikäs lounas asiakkaiden toiveita kuunnellen. Samalla jutellaan niitä näitä tai asiaa ruokaan liittyvistä teemoista. Liikunta- ja hyvinvointiryhmissä tehdään myös ruokaa, eväitä tai välipaloja.

 

Asiakkaiden kokemuksia:

Minä olen suorittanut leipuri-kondiittorin koulutuksen ja pajalla olen ylläpitänyt osaamistani leipomalla erilaisia leivonnaisia ja jakamalla osaamistani myös muille. Tämä on tuntunut minusta kivalta. Minua on haastettu myös jälkiruokien teossa ja olen oppinut uuttakin.

Kermakakku.Munkki.

Luonnon helmassa nautittu kahvi piristää minua ihan eri tavalla. Olen juonut ryhmän kanssa kaffia metsässä, laavuilla ja lintutornissa. Niitä hetkiä kaipaan lisää. Yksin ei tule lähdettyä metsään. Odotan innolla, että kesällä mennään yhdessä mustikka/puolukkametsään ja saan pakastaa keräämäni marjat itselle. On ihanaa, kun voin myös kerätä lemmikkipupuilleni ruokaa luonnosta.

Silta metsän siimeksessä.Pannukahvit nuotiolla.

Minusta oli mukava tehdä ruokakollaasi ja esitellä sitä muille. Hävikkiruokakeskustelut ovat olleet asiaa, mutta minä käytän jo nyt tarkkaan ruokakaappien sisällöt. - Rosa

Ruokasuhdekollaasi.

Teksti ja kuvat: Hollolan työpajan osallistujat ja henkilökunta

Kommentointi

Huom. Kommentin jättämällä yhteystietosi, myös sähköpostiosoite, eivät tule Vatesin tietoon. Jos toivot Vatesilta vastausta kommenttiisi, ole hyvä ja lähetä yhteystietosi kommentin kera myös seuraavaan osoitteeseen:kati.savela-vilmari(at)vates.fi Kiitos!