Siirry pääsisältöön

Uusilla tapahtumilla kohti uudenlaista vaikuttamista

27.01.2021

Kaija Ray katsoo kameraan, lyhyet vaaleanruskeat hiukset ja roosanvärinen paita.Tarina alkaa Vatesin eri sidosryhmäkyselyistä, tapahtumien palautteista sekä viestinnän tilastoista. Niiden perusteella te olette sinänsä oikein tyytyväisiä Vatesin tapahtumiin ja saatte niistä sitä tietoa, mitä työssänne tarvitsette. Uudistumista tarvitaan silti ja Vates pienenä organisaationa tarvitsee tiivistä vuoropuhelua koko verkostonsa kanssa.

Tarvitaan uusi luku työllistymisen edistämiseen. Se on luontevaa aloittaa juuri nyt, kun tämänhetkinen hallitusohjelma nostaa esiin erittäin monesta näkökulmasta tuetun työllistymisen kaikessa laajuudessaan. Samaan aikaan toimijat kamppailevat pitääkseen päänsä pinnalla, jotta asiakkaat saisivat tarvitsemansa tuen. Etätyö ja -ohjaus suorastaan ryntäsivät arkeemme viime vuoden aikana.

Tämän vuoksi olemme uudistamassa ennen kaikkea työotettamme. Lupaamme asiantuntemuksemme käyttöönne. Mutta me haluamme rakentaa ja kasvattaa sitä yhdessä kumppaniemme kanssa, jotta kaikki hyötyisivät siitä mahdollisimman paljon.

Istu yhteiseen pöytään - me hoidamme loput

Te tulette kuluvan vuoden aikana saamaan runsaasti kutsuja työpajoihin, keskustelutilaisuuksiin, eri teemojen ja aiheiden ympärille rakennettuihin tiloihin, joissa asiantuntijuutta työstetään yhdessä. Me pyrimme kattamaan teille sellaisen pöydän, johon teidän on helppo tulla, pureksia kanssamme sovittu aihe ja sopia kanssamme, kenelle viemme viestiä edelleen.

Järjestöjen roolista työllistämisen kentällä on viime aikoina puhuttu paljon. Meillä onkin ehdottaa erilaisia ratkaisuja. Vates voi toimia välikätenä, joka työstää tietoa palvelujärjestelmän, rakenteiden ja lainsäädännön kehittämisen edellyttämään muotoon. Tähän meille on esitetty kutsu lukuisilta tahoilta, ja tähän meidän pitää pyrkiä teidän tuellanne vastaamaan.

On riski, että vammaiset ja osatyökykyiset haasteellisine tilanteineen jäävät kaiken keskellä huomioimatta. Usein työllistämisen edistämisessä katse rajautuu joko sosiaalipalveluihin, työllistämisen tai koulutuksen palveluihin ja niiden kehittämiseen. Vates pyrkii toimimaan kokonaisuuden kartoittajana, toimijana, joka yhdistää kaikki näkemykset ja kehityssuunnat sellaiseen muotoon, että konkreettisia keinoja ja ratkaisuja työllistämisen edistämiseen voi syntyä.

Tapahtumiemme toteuttamistapa siis muuttuu. Ydinteemana säilyy silti edelleen, että kaikki kyvyt on saatava käyttöön.

Kaija Ray
kehittämispäällikkö

Tutustu Vatesin tapahtumien etusivuun

Kommentointi

Huom. Kommentin jättämällä yhteystietosi, myös sähköpostiosoite, eivät tule Vatesin tietoon. Jos toivot Vatesilta vastausta kommenttiisi, ole hyvä ja lähetä yhteystietosi kommentin kera myös seuraavaan osoitteeseen:kati.savela-vilmari(at)vates.fi Kiitos!