Siirry pääsisältöön

Ruohonjuuritason näkemystä hyödynnetään osatyökykyisten työllistämisessä

03.09.2015

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä kertoi tänään 3.9. ministerityöryhmien pitämässä tiedotustilaisuudessa, miten osatyökykyiset huomioidaan hallituksen viidessä kärkihankkeessa. Hyvinvoinnin ja terveyden ministerityöryhmän puheenjohtaja Mäntylä korosti, että osatyökykyisillä on oltava aito mahdollisuus olla osallisina yhteiskunnassa ja päästä työelämän kautta kiinni elämään yhdenvertaisesti kaikkien muiden kanssa. Tavoitteena on, että osatyökykyiset ihmiset jatkavat työelämässä tai työllistyvät avoimille työmarkkinoille.

Hän totesi, että edellisellä hallituskaudella on jo luotu hyviä toimintamalleja osatyökykyisten työllistämiseksi. Niitä viedään eteenpäin ja kehitetään uusia.

- Osatyökykyisten työllistymistä helpotetaan laajentamalla työkykykoordinaattorien toiminta koko maahan. Kannustinloukkuja puretaan ja parannetaan pienten- ja keskisuurten yritysten mahdollisuuksia palkata osatyökykyisiä, ministeri Mäntylä sanoi.

- On tärkeää, että osatyökykyisten arvo yhteiskunnassamme nähdään ja ymmärretään, että heissä on hyvin monenlaisia ihmisiä, joilla on erilaisia tarpeita.

Ministeri Mäntylän mukaan kannatettava toimintamalli on, että ruohonjuuritason toimijoiden osaaminen, näkemys ja hiljainen tieto otetaan aidosti käyttöön. Hyviä käytäntöjä ei luoda vain virkamiestasolta käsin.