Siirry pääsisältöön

Työpankkikokeilu jatkuu ensi vuonna

06.11.2015

Ministeri Hanna Mäntylä on vahvistanut, että työpankkikokeilua jatketaan ja kehitetään ensi vuonna yhdessä työ- ja elinkeinoministeriön kanssa. Tarkoituksena on arvioida, voiko työpankkitoiminta olla jatkovuoden jälkeen osa TEM:n vastuulla olevaa hallituksen kärkihanketta työvoimapalveluiden uudistamisessa (kumppanuus yksityisten palveluntuottajien kanssa).

Työpankki on yritys, joka työllistää osatyökykyisiä, pitkäaikaistyöttömiä sekä ilman perustutkintoa olevia nuoria. Työntekijät työllistyvät joko työpankkien omaan tuotantoon tai työpankkien etsimille työpaikoille muissa yrityksissä, osa oppisopimuksilla. Työllistyminen on usein pitkäaikaista, ja työstä maksetaan työehtosopimusten mukaista palkkaa.

Työpankkiyritykset kasvavat huonosta taloustilanteesta huolimatta. Työpankkien liiketoimintamalli on todettu toimivaksi ja kannattavaksi, ja useimmat niistä yltävät tuntuvaan kasvuun. Työpankkien liikevaihto jatkoi kasvuaan alkuvuonna 2015. Vuonna 2014 kolmetoista työpankkiyritystä työllisti yhteensä 1 500 henkilöä, joista 1 000 oli heikossa työmarkkina-asemassa olevaa työtöntä. Kuluvan vuoden työllistämistavoite on 2 800 henkilöä ja arvioitu liikevaihto 30 miljoonaa euroa.

Lähde: tyopankki.fi