Siirry pääsisältöön

Sosiaalipalvelusäätiö Rainalle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkki

18.02.2016

Sosiaalipalvelusäätiö Rainalle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeus. Raina-säätiö tekee tärkeää yhteiskunnallista työtä, sillä toiminnallaan se pyrkii ehkäisemään työttömyyttä ja syrjäytymistä kehittämällä tarvelähtöisesti uusia palveluita.

Yhteiskunnallinen yritys -merkki voidaan myöntää yrityksille, joiden ensisijainen tavoite on ratkaista yhteiskunnallisia haasteita ja jotka käyttävät vähintään puolet voitostaan tähän. Tärkeää on myös toiminnan avoimuus ja vastuullisuus – näillä yrityksillä on arvot kohdallaan ja ne pyrkivät toiminnallaan monipuolisesti edistämään ihmisten hyvää elämää.

Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti.

– Jokaisella on oikeus toteuttaa itseään koulutuksen tai työn avulla omista lähtökohdista käsin. Me Raina-säätiössä haluamme tuottaa hyvinvointia yhteiskuntaan tukemalla asiakkaita tätä tavoitetta kohden kulkemalla rinnalla kappaleen matkaa, tiivistää Raina-säätön toimitusjohtaja Satu Almi.

Rainan ydinosaamista on ammatillinen ohjaus, jota toteuttaa sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset. Raina-säätiöllä on tahtotila tiiviiseen kumppanuuteen yhteiskunnan muiden toimijoiden kanssa. – Haluamme vastustaa työttömyyttä, syrjäytymistä, sekä kokopäiväpassiivisuutta kehittämällä tarvelähtöisesti uusia palveluita yhteiskunnan hyvinvoinnin hyväksi. Yhteiskunnallinen yritys merkki on tärkeä tunnus Raina-säätiön yhteiskunnallisen tehtävän toteuttamisesta, Almi kertoo.

Raina-säätiön toiminta on osa alueellista työllisyydenhoitoa. Raina-säätiön eri palvelujen ja hankkeiden avulla eri asiakasryhmille pystytään tarjoamaan työelämään valmentavia palvelukokonaisuuksia ja polkuja kunkin asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Säätiön toiminta tarjoaa myös toimintakykyä tukevaa toimintaa eri asiakasryhmille.

– Raina-säätiö toimii laaja-alaisesti ja voittoa tavoittelematta yhteiskunnallisten haasteiden parissa tarjoamalla toimintaa mm. kehitysvammaisille ja mielenterveys- tai muista syistä eläkkeellä oleville henkilöille. Näillä palveluilla voidaan tukea ihmisten osallisuutta ja aktiivisuutta, eli näin henkilöt pysyvät mukana yhteiskunnassa aktiivisina toimijoina. Tällainen toiminta on tärkeää sekä yksittäisille ihmisille että ympäröivälle yhteisölle ja onkin hienoa saada Raina-säätiö Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttäjäksi, sanoo Brand Manager Niina Ollikka Suomalaisen Työn Liitosta.

Raina-säätiö on yksi Vates-säätiön 36 taustayhteisöstä.

Lisätietoja:
Satu Almi, toimitusjohtaja Raina-säätiö puh. 041 541 2403, satu.almi@rainasaatio.fi
Tuire Raudaskoski, kehittämispäällikkö Raina-säätiö puh. 044 741 2452, tuire.raudaskoski@rainasaatio.fi
Sanna Huovinen, viestintäpäällikkö, Suomalaisen Työn Liitto, 050 361 3080, sanna.huovinen@avainlippu.fi

Sosiaalipalvelusäätiö Raina
Vuonna 1997 perustettu Raina-säätiö toimii yksityisenä, yleishyödyllisenä sosiaalipalvelujen tuottajana yhteistyössä alueen työllisyyttä hoitavan verkoston kanssa. Säätiön perustavoitteena on kuntouttaa, kouluttaa ja työllistää vajaakuntoisia ja muita vaikeassa työmarkkinatilanteessa olevia henkilöitä. Sen toimintaa ohjaavia arvoja ovat avoimuus, kumppanuus, tasavertaisuus ja tuloksellisuus. www.rainasaatio.fi

Suomalaisen Työn Liitto on asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen työn arvostusta ja menestystä. Liitto hallinnoi suomalaisen työn puolesta toimivia merkkejä ja verkkopalveluita.

Yhteiskunnallinen yritys -merkin saaneet yritykset ratkovat liiketoiminnallaan yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia. Ne käyttävät suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tavoitteensa edistämiseen.
http://suomalainentyo.fi/yhteiskunnallinen-yritys/

Kommentointi

Huom. Kommentin jättämällä yhteystietosi, myös sähköpostiosoite, eivät tule Vatesin tietoon. Jos toivot Vatesilta vastausta kommenttiisi, ole hyvä ja lähetä yhteystietosi kommentin kera myös seuraavaan osoitteeseen:kati.savela-vilmari(at)vates.fi Kiitos!