Siirry pääsisältöön

Vastuullisuusraportointikilpailu pyörähti käyntiin

02.06.2016

Vastuullisuusraportointikilpailu on järjestetty vuodesta 1996 alkaen, ja se on maksuton ja avoin kaikille vastuullisesta toiminnastaan raportoiville - niin pienille ja suurille yrityksille kuin julkisen sektorin eri toimijoillekin kunnallisista liikelaitoksista julkisomisteisiin yhtiöihin. Kilpailussa arvioinnin kohteena on yksinomaan yritysten ja organisaatioiden raportointi, ei niiden vastuullisuustoiminta.

Kilpailussa arvioidaan ilman erillistä ilmoittautumista Helsingin pörssissä listattujen yhtiöiden vuotta 2015 koskevat vastuullisuusraportit. Tämän lisäksi kilpailuun voivat ilmoittautua kaikki muut vastuullisuudesta raportoivat yritykset sekä julkisen sektorin toimijat. Muut toimijat voivat ilmoittautua kilpailuun perjantaihin 1.7.2016 mennessä täyttämällä ilmoittautumislomakkeen.

Kilpailusarjat

Kilpailussa on viisi teemakohtaista kilpailusarjaa, joista yksi on Ihmisoikeudet (mm. toimitusketjut, maahanmuutto, syrjimättömyys). Muita teemoja ovat biodiversiteetti, ilmastonmuutos, veronmaksu ja yritysvastuu johdon palkitsemisen perusteena. Jokaisen sarjan paras raportoija palkitaan.

Kilpailusarjojen voittajien lisäksi nimetään kokonaiskilpailun voittaja eli raportoija, joka on täyttänyt parhaiten arviointikriteerit useimmissa kilpailusarjoissa. Tuomaristo voi halutessaan myöntää myös kunniamainintoja kaikissa kilpailusarjoissa.

Kilpailun tulos- ja palkintojenjakotilaisuus järjestetään 22.11. Säätytalolla Helsingissä. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Tilaisuuteen voi jo ilmoittautua.

Vastuullisuusraportointikilpailun järjestävät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, FIBS, Finsif, Nasdaq Helsinki, Suomen Tilintarkastajat ry, työ- ja elinkeinoministeriö, Ympäristöjohtamisen yhdistys YJY sekä ympäristöministeriö.

Lisätietoja: Mikko Routti, FIBS, p. 040 527 4575, mikko.routti(at)fibsry.fi

Lue lisää