Siirry pääsisältöön

Vatesissa alkaa ensi vuonna uusi KEKO-projekti

15.12.2016

Vates-säätiön Raha-automaattiyhdistyksen tukema toiminta vammaisten, pitkäaikaissairaiden ja osatyökykyisten henkilöiden työllistymiseksi sekä Tiedolla vaikuttaminen -hanke jatkuvat vuonna 2017 suunnitellusti. Uutena RAY:n rahoittamana toimintana aloittaa KEKO Elinvoimaa järjestöille yhdessä vaikuttaen 2017-2019 -projekti. Lisäksi Vates sai mahdollisuuden kohderyhmään kuuluvan nuoren palkkaamiseksi Paikka auki -ohjelman kautta.

KEKO - Elinvoimaa järjestöille yhdessä vaikuttaen -projekti on sateenvarjohanke, jonka tavoitteena on kehittää Vatesin kohderyhmän työllistymistä tukevien kolmannen sektorin toimijoiden yhteistyötä ja projektityötä. RAY myönsi avustuksen ensi vuodelle ja ehdollisena kahdelle seuraavalle vuodelle.

Sen sijaan Vatesin ehdotusta ruotsinkielisen toiminnan aloittamisesta osana Vatesin perustoimintaa ei hyväksytty, eikä työhönvalmentajien osaamisen kehittämiseen haettua kolmivuotista projektia.

RAY julkaisi tänään historiansa viimeisen avustusehdotuksen Raha-automaattiavustusten jaosta sosiaali- ja terveysalan järjestöille. Myös jaettava avustus on RAY:n historian suurin, yli 317 miljoonaa euroa. Lopullisesti avustukset hyväksyy ja päättää tammi-helmikuussa sosiaali- ja terveysministeriö.

RAY:n toiminta lakkaa, avustusten käsittely siirtyy STEAlle
Vuoden vaihteessa RAY:n avustustoiminta siirtyy sosiaali- ja terveysministeriön yhteyteen perustettavaan Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukseen (STEA) vuoden vaihteessa, jolloin myös RAY:n toiminta päättyy ja uuden Veikkaus Oy:n toiminta alkaa.

Jatkossa sosiaali- ja terveysalan järjestöt hakevat avustusta STEAlta, joka käsittelee avustushakemukset ja tekee vuotuisen avustusehdotuksen STM:lle. STEA myös valvoo ja arvioi avustusten käyttöä.

Koko RAY:n avustusehdotus on julkaistu sivulla avustukset.ray.fi