Siirry pääsisältöön

Presidentti Niinistö Job Shadow Day -tapahtuman suojelijaksi

19.03.2017

Presidentti Niinistö. Kuva: Tasavallan presidentin kansliaTasavallan presidentti Sauli Niinistö toimii valtakunnallisena suojelijana Job Shadow Day -tapahtumalle 5.4.2017. Hän on antanut tervehdyksensä päivään osallistuville. Ote tervehdyksestä:

Job Shadow Day on tärkeä teemapäivä kaikille, joiden elämäntilanne, vamma tai sairaus vaikeuttaa työllistymistä. Päivän aikana päästään tutustumaan töihin, mikä voi sitten auttaa oikean polun ja kouluttautumisen valinnassa. Ennen kaikkea toisten töitä seuraamalla voi saada kuin huomaamatta piristysruiskeen: ”Tuohan vaikuttaa mielenkiintoiselle. Kyllä minä tuossa pärjäisin. Taidanpa tarttua toimeen!

Lue koko presidentin tervehdys osallistujille tästä.

Job Shadow Day on yhteiseurooppalainen päivä henkilöille, joiden elämäntilanne, sairaus tai vamma vaikeuttavat työllistymistä. Päivän aikana työnantaja antaa työn seuraajalle mahdollisuuden tutustua työpäivään seuraajaa kiinnostavassa työssä. Työn seuraaminen sopii erityisesti siirtymävaiheessa oleville nuorille, jotka valitsevat opintopolkunsa.

Suomessa tapahtumaa koordinoi Vates-säätiö, joka toi Job Shadow Day’n Suomeen vuonna 2014. Työn seurantapäivä on kolmessa vuodessa laajentunut paikallisesta kokeilusta valtakunnalliseksi tapahtumaksi. Oppilaitos, viranomainen tai järjestö lähettää  työn seuraajan päivän ajaksi työpaikkaan, jonka kanssa on tehty sopimus seurannasta.


Huhtikuun teemapäivään ehtii vielä mukaan! Lue lisää, miten voit osallistua päivään:

http://www.vates.fi/vates/job-shadow-day/kuka-voi-osallistua.html

Vastaanottavaksi tai lähettäväksi tahoksi ilmoittautuminen tästä linkistä

Lisätietoa päivästä:
Walter Fortelius
walter.fortelius(at)vates.fi
p. 044 546 4987