Siirry pääsisältöön

Järjestöjen tärkeä rooli työllistymispolulla esiin - tule mukaan viestintäyhteistyöhön

22.03.2018

Kuvakaappaus Tie työelämään -nettisivuilta.

Vates-säätiön viestintäverkosto ja Osku-verkkopalvelun sisältövastaava Timo Korpela pohtivat yhdessä, miten järjestöjen työllisyystoiminta saadaan entistä paremmin esiin Osku-sivuilla. 20.3. Vatesissa pidetyssä tilaisuudessa käytiin läpi, mitä osatyökykyisten henkilöiden työllistymistä tukevaa tietoa ja palveluita järjestöillä on. Tavoitteena on saada tämä tieto esiin Osku - Tie työelämään -verkkopalveluun, josta sen voi löytää entistä useampi ihminen, ammattilainen, työtä hakeva osatyökykyinen henkilö tai hänen omaisensa.

Osku on Osatyökykyisille tie työelämään (OTE) -kärkihankkeen rahoittama verkkopalvelu, jossa on kattavasti ja ajantasaisesti tietoa ammattilaisten, osatyökykyisten ja yritysten käyttöön. OTE-kärkihanketta toteuttaa sosiaali- ja terveysministeriö. Osku-sivuston päävastuu on Kuntoutussäätiöllä, Vates ja Vakuutuskuntoutus VKK ovat kumppaneina sisällöntuotannossa ja kehittämisessä. 

Vatesin viestintäverkostolle suunnatussa tilaisuudessa keskusteltiin myös yleisesti Oskun Järjestöt tukena -sivun muutoksista, jotta sen sisältö olisi monipuolista ja niin kiinnostavaa, että sen sisältöä haluttaisiin jakaa eteenpäin. Samalla mietittiin viestinnän yhteistyön tekemistä laajemminkin Vatesin, sen taustayhteisöjen ja muiden kumppaneiden kesken.
Järjestöt työllistävät itse hankkeissa ja vakituisessa toiminnassa ja tarjoavat monenlaista tukea eri elämäntilanteissa oleville ihmisille, joista ainakin osalla on tavoitteena palata työelämään tai pysyä siellä, jos vaarana on työkyvyttömyys.

- Järjestöjen rooli työllistämispolulla pitää tuoda esiin sivulla. Tätä tukee se, että niiden tarjoamaa tietoa ja toimintaa sekä neuvontaa tuodaan esiin eri kohderyhmiä tavoittavasti ja käytännön tasolla, Vatesin viestintäsuunnittelija Kati Savela totesi.

Keskustelua porukalla kokoustilassa.Keskustelu sisällöistä ja sivun rakenteesta oli ilahduttavan monitahoista, olihan paikalla edustettuina monen eri vamma- tai sairausryhmän edustajia. Kuulovammainen ja lihastautia sairastava taikka kehitysvammainen ja mielenterveysongelmista kärsivä ihminen tai hänen kanssaan toimiva ammattilainen tarvitsee jokainen erilaista tietoa, ja tiedontarve vaihtelee myös aina elämäntilanteen mukaan. Osallistujat olivat yhtä mieltä siitä, että tietoa ei ole liikaa eikä liian monilla kanavilla tarjolla, ja toisaalta henkilökohtaista neuvontaa tarvitaan, koska jokaisen tilanne on erilainen. Alkuun pääsemiseksi voi kuitenkin riittää, että saa tietoa järjestöstä tai vaikka sen keskusteluryhmästä somessa, jota kautta itselle sopiva tieto ja tuki vähitellen löytyvät.

Jokainen mukana ollut oli valmis tarjoamaan olemassa olevaa aineistoa Oskuun Järjestöt tukena - tai jollekin muulle sivulle. Näitä ovat Tarinoita työkyvystä, blogi, uutiset ja alan tapahtumat. Myös uusia juttuja luvattiin esimerkiksi blogiin, jossa näkökulmana voi olla niin ammattilaisen työ työhönkuntoutujien parissa kuin yksityishenkilön omakin tarina siitä, millaista tukea hän on saanut työllistymiseensä vaiheessa, jolloin seinä tuntui nousevan vastaan.

Vatesin viestintäverkosto on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat olla mukana tekemässä vammaisten, pitkäaikaissairaiden ja osatyökykyisten henkilöiden työkykyä ja työllistymistä edistävää viestintää ja vaikuttamistyötä. 

Haluatko tarjota oman organisaatiosi sivuilta löytyvää tietoa, haastatteluita, tilastoja tai muuta aineistoa Osku - Tie työelämään -sivulle?

Ota yhteyttä:

Kati Savela, kati.savela(at)vates.fi
Timo Korpela, timo.korpela(at)kuntoutussaatio.fi

Jos olet kiinnostunut muusta viestintäyhteistyöstä Vatesin viestinnän kanssa, ota yhteys Tiina Jäppiseen tiina.jappinen(at)vates.fi tai Kati Savelaan.

Osku - tie työelämään -sivun järjestöt tukena -sivulle (linkki aukeaa uuteen välilehteen)