Siirry pääsisältöön

Kädet savessa - Vatesin arvot saivat hahmonsa

07.03.2018

Vatesin värikkäät ja savesta muotoillut arvot (rohkeus, asiantuntijuus, muutosvalmius) ripustettuna seinälle.Vatesin tiimitilassa julkistettiin Avoimissa oviessa 28.2.2018 Vatesin henkilökunnan tekemät savitaulut säätiön arvoista: asiantuntijuus, rohkeus ja muutosvalmius. Säätiön arvoja oli pohdittu aiemmin yhdessä osana strategiatyöskentelyä. Arvoja mietittäessä haluttiin jättää pois termit, jotka ovat lakitekstissä tai ovat muuten itsestäänselvyyksiä säätiön toimintaa ajatellen.

Säätiön arvoiksi valikoituivat keskustelun ja pohdinnan jälkeen:

Rohkeus
Sanoa ja olla sanomatta. Rohkeus valita, mitä tuomme esiin, mikä jää vähemmälle. Uskallus kokeilla uutta ja ottaa epäonnistumisen riski.

Asiantuntijuus
Haemme tietoa yhteiskunnan ilmiöistä ja kohdennamme sitä oikeille kohderyhmille.

Muutosvalmius
Kohdennamme tietoa uusille kohderyhmille yhteiskunnallisten tilanteiden muuttuessa ja huomioimme myös hiljaiset signaalit. Valmius muuttaa painopisteitä tarpeiden mukaan.

Missioksemme muotoutui: Yhdistävä yhteistyön rakentaja ja verkostojen kokoaja, kehittävä edelläkävijä, luovasti rohkea tiedon ja käytännön asiantunteva soveltaja.

Kun arvot olivat selvillä, kokoonnuimme vielä miettimään, mikä olisi kunkin arvon väri ja minkä muotoisia ne olisivat. Piirrostemme perusteella kuvanveistäjä Johanna Rytkölä muotoili arvot savesta ja pääsimme hänen ateljeeseensa viettämään virkistyspäivää. Päivän aikana arvot saivat värit ja lisäelementtejä pintaansa.

Lopputulos on nyt ihailtavissa tiimitilamme seinällä.

Vatesin arvoja muotoillaan savesta yhdessä.