Siirry pääsisältöön

KeKon tilaisuuksissa kohta jo 400 osallistujaa

24.10.2018

Teksti: Tuuli Riisalo-Mäntynen

KeKo – Kehittämisen koordinaatiohanke on tullut toiminta-aikansa puoliväliin. Nyt onkin hyvä tehdä pientä yhteenvetoa siitä, mitä on tullut tehdyksi.Kuvassa Tampereen tilaisuuden osallistujia

- KeKossa ensimmäinen kesä vierähti eri toimijoihin tutustuessa ympäri Suomen. Sen jälkeen olemme järjestäneen kehittämisrinkejä (eli verkostotapahtumia) maakuntien työllisyystoimijoiden tarpeiden mukaan. Moni tapahtuma on järjestetty yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa, kertoo hankepäällikkö Mari Toivonen Vates-säätiöstä.

Yhdellä alueella on pidetty yleensä 1 - 3 kehittämisrinkiä. Ensimmäinen tapaaminen on noudattanut yleensä samankaltaista rakennetta eri puolella Suomea.

- Ensin on kuultu ajankohtaisia puheenvuoroja alueiden tarpeiden mukaan. Yleensä ne ovat liittyneet maakuntauudistukseen, kasvupalveluihin ja paikallisten järjestötoimijoiden esimerkkeihin. Sen jälkeen on pohdittu työryhmissä kolmannen sektorin roolia osatyökykyisten henkilöiden työllistymisen tukijoina. Työryhmissä on pohdittu myös kolmannen sektorin, kunnan ja maakunnan välistä yhteistyötä, kuvaa Toivonen verkostotapahtuman sisältöä.

Kehittämisrinkien lisäksi hankepäällikkö Toivonen on osallistunut useisiin muiden toimijoiden järjestämiin tapahtumiin esimerkiksi puhujana tai työryhmien vetäjänä.

Osallistujat ovat olleet tyytyväisiä kehittämisrinkeihin

KeKon hankesihteerinä toimii tämän artikkelin kirjoittaja Tuuli Riisalo-Mäntynen, joka on koostanut kehittämisrinkien palautteet. Kehittämisrinkejä on pidetty puolentoista vuoden aikana yhteensä 19 eri puolella Suomea ja niihin on osallistunut yli 360 henkilöä.

Työryhmien tuloksia Tampereella.Odotettavissa on, että 400 osallistujan raja menee rikki ensi viikon aikana. Keskimäärin yhdessä tilaisuudessa on ollut osallistujia 21, suurimmillaan osallistujamäärä on ollut yli 60.

Jokaisesta kehittämisringistä kerätään palaute paikan päällä. Asteikolla 1-4 (1=heikko, 4=kiitettävä) palautteiden keskiarvo kaikista tilaisuuksista on 3,26. Melko hyvin siis!

Palautteista on ilmennyt, että kaikilla paikkakunnilla tällaisille tapaamisille toivotaan jatkoa. Tervetuloa siis KeKon tämän syksyn tilaisuuksiin.

Seuraavat tapahtumamme ovat ma 29.10 Jyväskylässä, ke 7.11 Helsingissä ja 21.11 Vaasassa.

Lisätietoja ja tulevat tapahtumat