Siirry pääsisältöön

Olavi Sydänmaanlakka Vates-säätiön hallituksen puheenjohtajaksi

18.01.2018


Vatesin hallitus.Vates-säätiön uusi hallitus valitsi keskuudestaan puheenjohtajaksi Mielenterveyden keskusliiton toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakan (alhaalla vasemmalla). Varapuheenjohtajaksi valittiin Pekka Räsänen Kuurojen Palvelusäätiöstä (takana oikealla).

Ennen Mielenterveyden keskusliittoa Sydänmaanlakka on työskennellyt mm. HelsinkiMission nuorten kriisityön johtajana ja Aseman Lapset ry:ssä, molemmissa kymmenkunta vuotta.

Vatesin valtuuskunta valitsi säätiön uuden hallituksen 3-vuotiskaudelle lokakuussa 2017.

Sydänmaanlakka kertoo, että Vates-säätiön tavoite vammaisten, osatyökykyisten ja pitkäaikaissairaiden henkilöiden työelämään pääsemiseksi tai siellä pysymiseksi on tullut jossain määrin tutuksi nykyisen työn kautta jo ennen hallitukseen kutsua. Yhteisenä tekijänä kaikissa työyhteisöissä, joissa hän on toiminut, on näkynyt ihmisen tarve osallisuuteen. Työelämään liittyykin hänestä olennaisesti osallisuuden kokemus, jota työyhteisö voi tarjota.

- Työ on myös tärkeä paikka kokea ja vahvistaa omanarvontuntoa, hän toteaa.

Sydänmaanlakka on oppinut myös ymmärtämään osatyökykyisyyden käsitettä ja tiedostamaan, että kuka tahansa voi olla vähintään tilapäisesti osatyökykyinen.

Uudella puheenjohtajalla on pitkä kokemus hallitustyöstä, mutta hän on toiminut myös operatiivisissa tehtävissä. Sydänmaanlakka luottaa hallituksen laajaan asiantuntijuuteen. Hän uskoo, että Vatesin hallituksen jäsenet voivat edistää säätiön tavoitteita omissa vaikuttamisympäristöissään.

- Tuntuu mahtavalta! hän tiivistää tunnelmansa uuden luottamustoimen alkaessa.

Vates-säätiön hallitus ja valtuuskunta 2018 - 2020

Kuvassa alarivissä vasemmalta: Olavi Sydänmaanlakka, MTKL, Laura Andersson, Invalidiliitto, Vesa Saramäki, Kevama (valtuuskunnan pj), keskellä Marianna Ohtonen, Kehitysvammaliitto, Susanna Kallama, Suomen Yrittäjät sekä takana Jukka Kujala, Kiipulasäätiö ja Pekka Räsänen, Kuurojen Palvelusäätiö. Kuvasta puuttuvat Satu Almi, Rainasäätiö, Tytti Naukkarinen, SAK ja Mikko Räsänen, EK.

Kuva: Tiina Jäppinen