Siirry pääsisältöön

Työyhteisöille koulutuspaketti monimuotoisuudesta

23.01.2019

Kolme piirroshahmoa kokoaa palapeliä, johon muodostuu sana "yhdessä".

Hyvinvointialojen HALI ry, SAK ja Vates-säätiö toteuttavat yhdessä  Henkilöstön edustajat monimuotoisuuden edistäjinä -hankkeen. Tavoitteena on lisätä henkilöstöä edustavien henkilöiden osaamista ja ymmärrystä monimuotoisen työyhteisön toiminnasta. Näkökulmana on osatyökykyisyys.

Työsuojelurahaston rahoittamassa hankkeessa tuotetaan uusi koulutuskokonaisuus ja materiaalit henkilöstön edustajien käyttöön, ja ne ovat vapaasti hyödynnettävissä työyhteisöissä. Materiaalin kotipesä tulee olemaan Vatesin verkkosivuilla ja koulutus on tarkoitus rakentaa tiiviiksi moduuleiksi.

Työyhteisöt tarvitsevat tietoa siitä, miten työssä pysymistä voidaan tukea silloin, kun työntekijällä ilmenee työkyvyn alentuma tai hänellä on jokin työkykyyn vaikuttava vamma tai sairaus. Koulutukset on tarkoitettu esimerkiksi työyhteisöjen luottamusvaltuutetuille täydennyskoulutukseksi ja työsuojeluhenkilöstölle, mutta välillisesti myös esimiesten, HR:n ja koko työyhteisön hyväksi.

Koulutuspaketti tarjoaa tietoa mm. erilaisista joustojen, räätälöityjen ratkaisujen, apuvälineiden sekä muiden tukimuotojen käytöstä. Koulutus auttaa toteuttamaan myös monimuotoista rekrytointia.

Hanke toteutetaan vuoden 2019 aikana.

Lisätietoa: Kaija Ray, kaija.ray(at)vates.fi

Kuva: Nora Holmberg