Siirry pääsisältöön

Hyvää työn päivää!

30.04.2020

Pandemiakevät on sekoittanut työmarkkinat. Kannamme suurta huolta siitä, että vammaisten, pitkäaikaissairaiden ja osatyökykyisten henkilöiden viime vuosien suotuisa työllisyyskehitys loppuu koronan aiheuttamiin haasteisiin. Miten voimme yhdessä tehdä työtä sen eteen, että he eivät vaikeaan tilanteeseen vedoten joudu kohtuuttomasti lomautusten tai irtisanomisten kohteeksi? Miten estämme sellaisen ilmapiirin syntymistä, missä heikoimmassa asemassa olevat jäävät vaille heille tarpeellista apua?

Työ ja työn päivä kuuluu myös työhönsä ja työllistymiseensä tukea tarvitseville.

Vates toimii ja tukee poikkeusoloissakin. Asiantuntijaorganisaationa välitämme tietoa, tuemme kentän toimijoita, järjestöjä, palveluntuottajia ja niissä toimivia ammattilaisia.

Olemme keränneet työllistämistoimijoilta ja välityömarkkinatoimijoilta esimerkkejä siitä, miten korona-aika on kentällä vaikuttanut kunkin omiin toimintoihin, ja millaisia uusia käytäntöjä on jo kehitetty. Ehdit vielä vastata kyselyyn, jonka avulla haemme vinkkejä ja malleja jaettavaksi.

Voit vastata kyselyyn täällä (kysely aukeaa uuteen välilehteen)

Säätiön koordinoima välityömarkkinatoimijoiden yhteistyöryhmä valmistelee parhaillaan yhteistä kannanottoa liittyen tilanteen aiheuttamaan huoleen. Lisäksi työstetään ratkaisuehdotuksia.

Syksyn tapahtumissamme tulee näkymään mm. ohjauksen ja valmennuksen uudet toimintatavat.

Lue tapahtumistamme täältä

Tulemme kiinnittämään erityistä huomiota siihen, miten Vates pöydänkattajan roolissaan voi tiivistää entisestään verkostojemme ja sidosryhmiemme välistä yhteistyötä. Näin rakennamme yhdessä vammaisten, pitkäaikaissairaiden ja osatyökykyisten työllistymisen ja työssä pysymisen tuen oman korona-exitin.

Hauskaa vappua kaikille!

Erivärisiä ilmapalloja taivaalla.

Kommentointi

Huom. Kommentin jättämällä yhteystietosi, myös sähköpostiosoite, eivät tule Vatesin tietoon. Jos toivot Vatesilta vastausta kommenttiisi, ole hyvä ja lähetä yhteystietosi kommentin kera myös seuraavaan osoitteeseen:kati.savela-vilmari(at)vates.fi Kiitos!