Siirry pääsisältöön

Vatesin kansainvälinen yhteistyö on monipuolistunut

13.02.2020

Ihmisiä pöydän ympärillä keskustelemassa.Vates-säätiö saa enenevässä määrin pyyntöjä kansainväliseen yhteistyöhön. Perinteisiä yhteistyömuotoja ovat olleet hankeyhteistyö sekä ulkomaisten puhujien vierailut tapahtumissa. Viime aikoina ovat lisäksi korostuneet erilaisten vierailijaryhmien tapaamiset sekä haastattelujen antaminen.

Vatesin ovat löytäneet erityisesti Aasian maat, esimerkiksi Vietnam, Japani ja Korea. Näistä maista tulee vuosittain useampia eri ammattiryhmien delegaatioita etsimään tietoa vammaisten ja osatyökykyisten henkilöiden työllistämisestä sekä siihen liittyvistä palveluista ja tukimuodoista.

- Olemme kuvailleet vieraille lainsäädäntömme ja palvelujärjestelmämme pääpiirteitä, ja antaneet tarvittaessa myös yksityiskohtaisempia vinkkejä vieraiden omaan asiakastyöhön. Alan verkoston tuntemus on tässäkin hyvin tärkeää. Pohjoismaista Ruotsin ja Norjan kanssa on jo pitkään tehty monipuolista yhteistyötä, ja viime aikoina se on käynnistynyt myös islantilaisten kanssa, Vatesin kehittämispäällikkö Kaija Ray kertoo.

Myös alan tutkimuksiin liittyviä haastattelupyyntöjä ja vierailijaryhmien tapaamisia on ollut vuoden aikana useita. Työllisyyskysymys on yhteinen kehittämisteema, johon haetaan aktiivisesti kansainvälisiä vertailukohtia ja hyviä käytäntöjä. Viimeisimmät yhteydenotot ovat tulleet mm. Virosta ja Itävallasta.

- Kansainvälisen yhteistyön lisääntyminen edistää säätiön verkostoitumista, hyvien mallien ja käytäntöjen oppimista, ja tavoitteen mukaan myös näiden levittämistä eteenpäin. Hyvät käytännön esimerkit tuovat lisäarvoa vaikuttamistyöhön. Samanlaiset haasteet kehittämistyön arjessa tuovat ajatuksen, että ratkaisutkin voivat olla melko samantyyppisiä, ja että ne ovat hyvällä yhteistyöllä helpommin löydettävissä, Kaija Ray kiteyttää.

Vates on hiljattain toteuttanut verkostolleen kyselyn, jolla kartoitettiin kansainvälisen yhteistyön ja siihen liittyvän tiedotuksen tarvetta. Lisätietoja kyselystä saa Kaija Rayltä.

Lue lisää Vatesin kansainvälisestä yhteistyöstä


Lisätietoja:

Kaija Ray, kehittämispäällikkö, Vates-säätiö, kaija.ray(at)vates.fi
Jukka Lindberg, kehittämispäällikkö, Vates-säätiö, jukka.lindberg(at)vates.fi

Kommentointi

Huom. Kommentin jättämällä yhteystietosi, myös sähköpostiosoite, eivät tule Vatesin tietoon. Jos toivot Vatesilta vastausta kommenttiisi, ole hyvä ja lähetä yhteystietosi kommentin kera myös seuraavaan osoitteeseen:kati.savela-vilmari(at)vates.fi Kiitos!