Siirry pääsisältöön

Korkeakouluharjoittelussa innostaa työelämän yhdenvertaisuuden ja saavutettavuuden parissa työskentely

25.08.2022

Vaaleatakkinen Emma seisoo meren äärellä, taustalla korkeita taloja.Olen Emma Turunen - Tampereen yliopiston viidennen vuoden sosiologian opiskelija. Yliopistoaikanani olen opiskellut yhdenvertaisuuteen, ympäristöpolitiikkaan, tavaroihin ja materiaan, työyhteisöjen kehittämiseen ja monikulttuurisuuteen liittyviä opintoja sekä viestintää. Aloitin korkeakouluharjoittelun Vatesilla elokuun 2022 puolivälissä. Kuulin Vatesista opiskelijajärjestön harkkaillassa, jossa olin kertomassa silloisesta harjoittelustani EU-asioiden ja hallinnon parissa. Vatesin aiemman harjoittelijan suosittelut kuulostivat lämpimiltä, ja esittely herätti mielenkiintoni. Otin säätiöön yhteyttä heti tilaisuuden päätyttyä kyselläkseni harjoittelupaikkaa.

Yhteiskuntatutkimuksen opinnoissani valitsin pääaineeksi sosiologian, sillä minua kiinnostavat ihmisten erilaiset tilanteet ja toiminta, joihin puolestaan rakenteet eli totutut toimintatavat ja järjestelmät vaikuttavat. Samalla olen kiinnostunut siitä, miten nämä rakenteet syntyvät. Etenkin saavutettavuus ja yhdenvertaisuus ovat minulle tärkeitä teemoja. Vatesissa pääsen työskentelmään näiden asioiden parissa työelämän näkökulmista ja samalla oppimaan lisää hallinnosta ja tapahtumien järjestämisestä Disability Employment Forum -tilaisuuden valmisteluihin osallistuessani. Harjoitteluni sijoittuu Vatesin kehittämistiimiin, ja odotan kovasti käytännön kehittämistyöhön tutustumista ja osallistumista.

Työssä minua motivoivat innostukseni ruokkiminen, mukava työporukka ja uuden oppiminen sekä kokemus siitä, että voin osaltani vaikuttaa yhdenvertaisuuden ja kestävän kehityksen puolesta. Luovuus ja sosiaalisuus ovat minulle tärkeä osa työtä, ja olenkin harrastanut paljon myös opiskelijajärjestötoimintaa. Nautin luonnosta, kotipuuhailusta, retkistä ja siitä, kun saan toteuttaa milloin minkäkin idean tai järjestää jotakin hauskaa itselleni ja toisille. Olen saanut Vatesista kuvan kehittymishaluisena, lämpimänä ja asiantuntevana organisaationa. Mahtavaa päästä tutustumaan lisää tähän työyhteisöön ja toimintakenttään sekä yhteistyökumppaneihin!

Kommentointi

Huom. Kommentin jättämällä yhteystietosi, myös sähköpostiosoite, eivät tule Vatesin tietoon. Jos toivot Vatesilta vastausta kommenttiisi, ole hyvä ja lähetä yhteystietosi kommentin kera myös seuraavaan osoitteeseen:kati.savela-vilmari(at)vates.fi Kiitos!