Siirry pääsisältöön

Vammaisten Yrittäjyyden ammattitutkinto aloittaa maaliskuussa

17.01.2022

Mies ja nainen istuvat pyörätuolissa tietokoneidensa äärellä ja moikkaavat.Vammaisten henkilöiden yrittäjyyttä halutaan vahvistaa. Maaliskuussa alkaa Yrittäjyyden ammattitutkinto, joka on suunnattu erityisesti vammaisille henkilöille. Careeria järjestämään koulutukseen voi hakea 25.2.2022 mennessä. 

Koulutus toteutetaan Helsingissä Näkövammaisten palvelu- ja toimintakeskus Iiriksessä, jossa on helppo liikkua apuvälineillä (esim. pyörätuoli, opaskoira) ja luentotiloissa on kuulovammaisille induktiosilmukka. Lisäksi näkö- ja liikuntavammaiset saavat halutessaan apua Antell-ravintolassa, ja kauempaa tulevat voivat majoittua samassa rakennuksessa Hostel Iiriksen majoituspalveluissa.

Koulutus sisältää koulutuspäivien lisäksi klinikkatyöskentelyä erilaisten haasteiden ratkaisemiseksi, henkilökohtaisen yritysneuvonnan sekä pienryhmämentoroinnin. Mentoreina toimii kokeneita yrittäjiä, joilla kaikilla on erittäin vahva liiketoiminnan kehittämisen osaaminen. Mentorointiryhmät ovat 4-5 hengen ryhmiä.
Lisätietoa koulutuksesta ja hakuohjeet Careerian  verkkosivuilta

Vammaisyrittäjät järjestäytyvät

Vammaiset yrittäjät perustivat vuonna 2019 myös oman yhdistyksen, joka edistää yrittäjien yhteistyötä ja haluaa vaikuttaa siihen, että yrittäjyys on aito mahdollisuus myös vammaisille ja pitkäaikaissairaille henkilöille.

Vuonna 2019 perustettu Suomen Vammaisyrittäjät ry eli Vamy edistää vammaisten yrittäjien yhteistyötä ja heidän sivuillaan on jäsenten yhteystietoja. Idea yhdistykseen syntyi Invalidiliiton Yritystä! -hankkeen aikana, jolloin mukana olleille vammaisyrittäjille heräsi kiinnostus jatkaa yhteistyötä yhdistyksen kautta.

Yhdistys pyrkii myös vaikuttamaan siihen, että esimerkiksi yritystulojen ja työkyvyttömyyseläkkeen yhteensovittaminen olisi nykyistä kannustavampaa. Yhdistys nostaa esiin myös yrittäjyyden yhdenvertaisuuden. Vammaisella yrittäjällä pitää olla saatavissa riittävästi henkilökohtaista apua ja tukea liikkumiseen.

Yhdistys tekee yhteistyötä myös Suomen Yrittäjien kanssa.

Lisätietoa yhdistyksestä Vamyn verkkosivuilta: https://www.vamy.fi/

Kommentointi

Huom. Kommentin jättämällä yhteystietosi, myös sähköpostiosoite, eivät tule Vatesin tietoon. Jos toivot Vatesilta vastausta kommenttiisi, ole hyvä ja lähetä yhteystietosi kommentin kera myös seuraavaan osoitteeseen:kati.savela-vilmari(at)vates.fi Kiitos!