Siirry pääsisältöön

Kirjauutuus avaa yhteiskunnallisen yrittäjyyden käsitettä ja lainsäädäntöä kansainvälisesti

09.03.2023

Teksti: Tiina Jäppinen

The International Handbook of Social Enterprise Law - Benefit Corporations and Other Purpose-Driven Companies

Tänä vuonna ilmestynyt 970-sivuinen teos avaa yhteiskunnallisen yrittäjyyden (Social Enterprise) käsitettä sekä siihen liittyvää lainsäädäntöä, kehitystä ja laajuutta niin Euroopassa ja Yhdysvalloissa, mutta myös Kiinassa, Japanissa ja Koreassa. Kirja on tarkoitettu niin asiantuntijoille, päättäjille kuin kaikille muille aiheesta kiinnostuneille.

Viime vuosina on kansainvälisestikin syntynyt ja syntymässä edelleen erilaisia yhteiskunnallisten yritysten malleja, jotka ovat osoittautuneet elinvoimaisiksi ja yhteiskunnalle tärkeiksi. Yhteiskunnallisten yritysten tavoitteena ei ole tuottaa taloudellista voittoa omistajilleen, vaan liiketoiminnan ensisijainen päämääränä tuottaa yhteiskunnallista hyvää. Se voi liittyä esimerkiksi ekologisten haasteiden ratkaisemiseen tai vaikeassa asemassa olevien henkilöiden auttamiseen.

Mitä yhteiskunnallisten yrittäjyys tarkoittaa? Mitkä ovat sen juuret? Ja miten se toimii käytännössä eri maiden oikeudellisissa ympäristöissä? Teoksessa lähestytään näitä yhteiskunnallisen yrittäjyyden kysymyksiä niin oikeustieteen, filosofian, historian, sosiologian kuin myös taloustieteen näkökulmista.

Teokseen on koottu kirjoituksia 71 alan asiantuntijalta. Kirjan ovat toimittaneet professorit Henry Peter (Geneven yliopisto, Sveitsi), Carlos Vargas Vasserot (Almarén yliopisto, Espanja) ja Jaime Alcalde Silva (Pontificia Universidad Católica, Chile).

Tutustu kirjaan