Siirry pääsisältöön

Ota ruoka puheeksi ohjauksessa - uusi toimintamalli työhönvalmentajille

29.09.2023

Oletko miettinyt, miten ruuasta ja syömisestä voisi keskustella asiakkaiden kanssa? Uusi toimintamalli Elämänlaatua ruuasta tarjoaa paitsi kokonaisen toimintamallin myös runsaasti yksittäisiä työkaluja, joiden avulla voit edistää asiakkaasi ruokaelämää.

Uutta toimintamallia esiteltiin Lahdessa 28.9.2023 Elämänlaatua ruuasta -hankkeen loppuseminaarissa. Toimintamalli on kehitetty erityisesti työhönvalmentajille, työkykykoordinaattoreille ja muille työttömien henkilöiden kanssa työtä tekeville ohjaajille. Toimintamalli tuo uusia keinoja arjen ohjaustyössä.

Toimintamallista löydät:

  • Verkkoperehdytyksen ammattilaiselle (video)
  • Toimintapankin, jossa yli 100 harjoitusta ja toimintaideaa
  • Ohjaajan oppaan ja keskustelukortit (pdf)

Kaikki aineistot löydät Itä-Suomen yliopiston verkkosivuilta

Elämänlaatua ruuasta -toimintamallin lyhyt esittely YouTubessa (2.09 min.)

Elämänlaatua ruoasta -toimintamallin ovat kehittäneet yhdessä Päijät-Hämeen hyvinvointialue (hallinnoija), University of Eastern Finland ja Vates-säätiö sosiaali- ja terveysministeriön terveyden edistämisen määrärahalla (THL) Sosiaali- ja terveysministeriö.

Toimintamalli kehitettiin Elämänlaatua ruuasta -hankkeessa, jonka loppuseminaari pidettiin torstaina 28.9.2023 Lahdessa. Lahden palvelutorilla ja etänä tapahtumaan osallistui noin 80 henkilöä. 

Kuva: Osallistujat pääsivät myös kokeilemaan Elämänlaatua ruuasta -kortteja. Kortteissa olevat kysymykset herättivät paljon keskustelua. Osallistujien mukaan kortit ovat erittäin käyttökelpoiset asiakkaiden kanssa.

Seminaarin osallistujat pelaavat korteilla ja keskustelu käy vilkkaana. Kuvassa naiset hymyilevät ja pitävät pelikortteja käsissään.