Siirry pääsisältöön

Vates mukana työryhmässä vaikeassa työmarkkina-asemassa olevien työllistymiseksi

08.04.2024

Valtioneuvosto on asettanut 26.3.2024 työryhmän vaikeassa työmarkkina-asemassa olevien työllistymiseksi ja työelämäosallisuuden lisäämiseksi. Kolmivuotinen työryhmä on osa hallitusohjelman työllisyys- ja kasvutoimia.

Vates-säätiö on kutsuttu työryhmään. Säätiötä edustaa toimitusjohtaja Jaana Pakarinen. Lisäksi siinä ovat mukana sote-alan järjestöistä mm. SOSTE ja Vammaisfoorumi ja muista toimijoista mm. SAK, STTK, Suomen Yrittäjät ja Hyvinvointialueyhtiö Hyvil sekä ministeriöiden edustajia.

Työryhmän tavoite jakautuu seuraaviin alatavoitteisiin:

1. Työnantajat saavat tietoa vaikeassa työmarkkina-asemassa olevien työntekijöiden palkkaamiseen. Myös työnantajien kannusteita kehitetään.

2. Syrjintä työelämässä vähenee.

3. Vaikeassa työmarkkina-asemassa olevat saavat tarvitsemansa työllistymistä tukevat ja osaamisen kehittämisen palvelut.

Lue työryhmästä TEM:n sivuilta (avautuu uuteen välilehteen)

Kommentointi

Huom. Kommentin jättämällä yhteystietosi, myös sähköpostiosoite, eivät tule Vatesin tietoon. Jos toivot Vatesilta vastausta kommenttiisi, ole hyvä ja lähetä yhteystietosi kommentin kera myös seuraavaan osoitteeseen:kati.savela-vilmari(at)vates.fi Kiitos!