Siirry pääsisältöön

Vuoden esimerkilliset eteläpohjalaiset työnantajat ovat Kerabit Kattoelementit ja PowerPark

17.01.2024

Aki Ruotsala, Tomi Kohtanen ja Tuula Sundberg jakoivat kunniakirjat. Vastaanottamassa Joakim Petersen-Dryggve, Riikku Group, Pia Sissala, PowerPark/Lillbacka Powerco sekä Jenniina Koivisto ja Annika Puroaho, Hopea-Puro.

Ensimmäinen Vuoden esimerkillinen eteläpohjalainen työantaja -tunnustus on myönnetty kahdelle yritykselle: Kerabit Kattoelementit Oy sai 1. palkinnon alle 50 henkilöä työllistävien sarjassa ja PowerPark vähintään 50 henkilöä työllistävien sarjassa. PowerParkin omistaa Lillbacka Powerco Oy.

Kunniamaininnan saivat Hopea-Puro Oy ja Riikku Group Oy.

Vates-säätiö, Etelä-Pohjanmaan kauppakamari, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät ja Etelä-Pohjanmaan Yhteiskuntavastuuryhmä pitävät tärkeänä antaa tunnustusta työnantajille, jotka toimivat esimerkillisesti esimerkiksi rekrytoimalla vaikeassa työmarkkina-asemassa olevia, kuten osatyökykyisiä, maahan muuttaneita tai vailla työkokemusta olevia henkilöitä. Nämä työnantajat rekrytoivat monimuotoisesti eli palkkaavat eri-ikäisiä ja erilaisista taustoista tulevia. He panostavat henkilöstön hyvään perehdytykseen ja työhyvinvointiin sekä tukevat työssä pysymistä tai sinne paluuta esimerkiksi mukautuksilla ja muilla yksilöllisillä ratkaisuilla.

Kilpailuun pyydettiin ehdotuksia, ”ilmiantoja” niin julkisen kuin yksityisenkin tahon pienistä ja isoista työnantajista. Ilmiantoja tuli toistakymmentä, ja jokainen ehdotettu työnantaja täytti vähintään osan kriteereistä.

”PowerParkin perusajatuksena on tuottaa hyvää oloa meille kävijöille ja tämän palkinnon myötä on ilo huomata, että myös työntekijät voivat PowerParkissa hyvin. Työntekijäkaarti on monimuotoinen nuorista eläkeläisiin ja suomenkielisistä kansainvälisiin osaajiin. Yritys antaa mahdollisuuden kokeilla työhön paluuta työelämästä poissaolon jälkeenkin. Monimuotoinen työpaikka on kaikille rikkaus ja mahdollistaa uusien ideoiden syntymisen erilaisten ihmisten kohdatessa ja tehdessä yhdessä töitä yhteisten päämäärien eteen,” Etelä-Pohjanmaan Kauppakamarin toimitusjohtaja Tomi Kohtanen perustelee valintaa.

”Kerabit Kattoelementit Oy toimii rakennusalalla, jossa taantuma vaikeuttaa monen yrityksen toimintaa tällä hetkellä. Yrityksen perehdytysprosessi koetaan toimivaksi ja se toimii esimerkillisesti myös kansainvälisten osaajien työllistämisessä ja edistää heidän kotoutumistaan Suomeen ja Etelä-Pohjanmaalle. Se pyrkii pitämään kaikki työntekijänsä taloudellisesti vaikeista ajoista huolimatta.”

Neljä henkilöä seisoo rivissä urheilukentällä, mutta ei urheiluvaatteissa. Yhdellä on kukkakimppu ja kunniakirja kädessä. Katsovat kameraan.

Yläkuva: Aki Ruotsala; Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto, Tomi Kohtanen; Etelä-Pohjanmaan kauppakamari, Anne Niemi; Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät, Joakim Petersen-Dryggve; Riikku Group, Pia Sissala; PowerPark sekä Jenniina Koivisto ja Annika Puro-aho; Hopea-Puro.

Alakuvassa Tomi Kohtasen ja Aki Ruotsalan vieressä Arja Suomalainen ja Mikko Haapoja Kerabit Kattoelementit Oy:stä.

Vuoden 2023 esimerkillinen eteläpohjalainen työnantaja -tunnustus julkistettiin 17.1.2024 Meirän Rekry -messujen yhteydessä järjestettävillä Opinlakeus-oppilaitosverkoston messuilla Seinäjoki-Areenalla.

Tunnustus jaettiin nyt ensimmäistä kertaa.

Tunnustuksen myöntäjät:

Vates-säätiö sr
Etelä-Pohjanmaan kauppakamari
Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät
Etelä-Pohjanmaan Yhteiskuntavastuuryhmä, johon kuuluvat
• Buusti ry
• Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry
• Tulevaisuuden sote-keskus -hanke/Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue
• Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto
• Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus
• Seinäjoen kaupunki / työllisyyspalvelut
• Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskus / Valo-Valmennusyhdistys ry.

Kuva: Sanni Suortti

Lue lisää Vuoden esimerkillinen eteläpohjalainen työnantaja -tunnustuksesta

Kommentointi

Huom. Kommentin jättämällä yhteystietosi, myös sähköpostiosoite, eivät tule Vatesin tietoon. Jos toivot Vatesilta vastausta kommenttiisi, ole hyvä ja lähetä yhteystietosi kommentin kera myös seuraavaan osoitteeseen:kati.savela-vilmari(at)vates.fi Kiitos!