Siirry pääsisältöön

Tulisielu-tunnustus Pirjo Pellikalle vammaisten ja osatyökykyisten työllistymisen edistämisestä

20.05.2021

Kuva: Live Palvelut

Vates-säätiön vuosittainen Tulisielu-tunnustus on tänään myönnetty työhönvalmentaja Pirjo Pellikalle Live Palveluista. Pellikka on tehnyt uraauurtavaa käytännön työhönvalmennustyötä vuosikymmenten ajan.

Pirjo Pellikka.Tulisielu-tunnustuksen saajan valitsi Vates-säätiön hallitus, ja kunniakirjan luovuttivat Vatesin toimitusjohtaja Jaana Pakarinen sekä hallituksen puheenjohtaja, MTKL:n toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka.

- Pellikka on tehnyt uraauurtavaa käytännön työhönvalmennustyötä monen eri kohderyhmän kanssa vuosikymmenten ajan. Valmennuskokemusta hänellä on sekä kunnalliselta että yksityiseltä sektorilta ja oppilaitosmaailmasta. Pyrkimyksenä hänellä on työssä aina aidot työelämäympäristöt valmennuksessa ja palkkatyöhön ohjaus. Yhteistyötä hän on kehittänyt osana valmennuksen arkea monialaisiin toimijoihin ja erityisesti työnantajiin, mm. tuetun oppisopimusmallin kautta, Pakarinen kertoo tunnustuksen myöntämisperusteista.

Pellikka on mallintanut työhönvalmennuspalveluita ja pyrkinyt aina tekemään sitä pohtivalla ja uteliaalla, valmentavalla otteella sekä ihmistä kuunnellen. Hän on aina jaksanut myös perehdyttää uusia alalle tulijoita. Pellikalla on pohtiva työote, mikä auttaa häntä kehittämään omaa valmennustyötään jatkuvasti. Hän on käytännön valmennustyön konkari, joka on aina valmis tukemaan niin asiakastaan kuin kollegaa.

- On hienoa saada tunnustusta omasta työstä. Erityisesti lämmittää, että tunnustus tulee työotteesta ja siitä, että esiin nostetaan yhteistyön merkitys työllistymisen edistämisessä. Yksin en ole tätä työtä tehnyt, joten kiitos kaikille joiden kanssa olen saanut työskennellä ja joiden kanssa työskentelen edelleen. Erityiskiitos asiakkailleni kasvustani työhönvalmentajana, Pellikka kommentoi.

Lisäksi kunniamaininnan sai toiminnanjohtaja Nina Sohlberg-Ahlgrén Aula-työkotien Kannatusyhdistys ry:stä.

- Sohlberg-Ahlgren on mm. ansiokkaasti käynnistänyt taidealan työhönvalmennusta ja tuonut esiin leipomotoimintaa työllistämiskeinona. Taidealan työhönvalmennus on uusi ala kehitysvammaisten henkilöiden palveluna, Pakarinen summaa.

Vates-säätiö aloitti vuonna 2014 Tulisielu-kunniakirjasarjan. Tulisielu annetaan henkilölle tai henkilöille, jotka ovat merkittävästi toiminnallaan vaikuttaneet erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden työllistymisen edistämiseen tuottaen uusia innovatiivisia toimintamalleja tai läpimurtoja.

Lisätietoa:

Jaana Pakarinen
Toimitusjohtaja, Vates-säätiö
jaana.pakarinen(at)vates.fi
p. 0400 764 793

Kommentointi

Huom. Kommentin jättämällä yhteystietosi, myös sähköpostiosoite, eivät tule Vatesin tietoon. Jos toivot Vatesilta vastausta kommenttiisi, ole hyvä ja lähetä yhteystietosi kommentin kera myös seuraavaan osoitteeseen:kati.savela-vilmari(at)vates.fi Kiitos!