Elämänlaatua ruuasta - uusia keinoja arjen työhön
Aika: To 28.9.2023 klo 13–16
Paikka: Lahden palvelutori (Lava) ja etänä Teams
Hinta: Maksuton
Kenelle: Ohjaus- ja valmennustyön ammattilaiset ja esihenkilöt, työllistämistä edistävät toimijat ja muut aiheesta kiinnostuneet
Lisätietoa ja ilmoittautuminen
Elämänlaatua ruuasta -hankkeen tavoitteena on edistää työelämän ulkopuolella olevien ravitsemusterveyttä sekä hakea työllisyydenhoidon ja ravitsemuksen yhtymäkohtia. Hanke toteutetaan terveyden edistämisen määrärahalla (STM). Hanketoimijoita ovat Päijät-Sote (hallinnoija), Itä-Suomen yliopisto ja Vates-säätiö.
Hankkeen päämääränä on lisätä työelämän ulkopuolella olevien tasavertaisia mahdollisuuksia laadukkaaseen ruokaan ja kohentaa heidän ruokaan liittyvää elämänlaatuaan, ravitsemusterveyttään sekä osallisuuden, toimijuuden ja arvokkuuden kokemuksia. Lisäksi tarjotaan ammattilaisille tietoa ja työvälineitä ruuan ja ravitsemuksen integroimiseksi osaksi olemassa olevaa toimintakulttuuria työelämän ukopuolella olevien palveluissa.
Ammattilaisille suunnattu toimintakonsepti sisältää:
Kehittämistyötä tehdään Päijät-Soten sosiaalisen kuntoutuksen ja kuntouttavan työtoiminnan piirissä sekä viiden Klubitalon toiminnassa. Tervetuloa mukaan toimintaan!
Elämänlaatua ruuasta -hankkeen lyhyt esittely. Projektityöntekijä Johanna Puttonen. YouTube (3.22 min.)
Elämänlaatua ruuasta -hanke polkaistiin käyntiin aloituswebinaarissa 15.9.2021.
Katso tallenteelta hanke-esittely ja monta mielenkiintoista puheenvuoroa ruuasta, ravitsemuksesta ja työllistymisen edellytyksistä. Mukana myös paneelikeskustelu hankkeen taustoista.
Allaolevat linkit aukeavat uuteen välilehteen.
Johanna Puttonen
Projektityöntekijä
johanna.puttonen@paijatha.fi
044 440 3071
Tiina Jäppinen
Hankkeen viestintä
tiina.jappinen@vates.fi
044 546 4987