Yhdenvertaisuus työelämässä

30.11.2017 - 30.11.2017

Tilaisuus on täynnä.

Aika: torstai 30.11.2017 kello 9.30-15

Paikka: Vates-säätiö, Auditorio, Oltermannintie 8, Helsinki (Käpylän aseman lähellä)

Tilaisuus on maksuton.

Tilaisuuden järjestää Tiedolla vaikuttaminen -hanke (STEA), Tiina Jäppinen,
p. 040 5929645

Ilmoittautuminen: https://www.webropolsurveys.com/S/FD7FB7DC77F3409D.par

Yhdenvertaisuuslaissa (1325/2014) kielletään välillinen ja välitön syrjintä vammaisuuden perusteella. Laissa säädetään myös työnantajan velvollisuudesta tehdä kohtuullisia mukautuksia, joista kieltäytyminen on syrjintää. Työsuojelun syrjintäilmoituksista yli 40 prosenttia on terveyteen liittyviä, mutta myös vammaisuuteen liittyvää syrjintää koetaan.

Mukautuksia tarvitaan, jotta jokainen vammastaan tai pitkäaikaissairaudestaan huolimatta voisi saada työtä, tehdä työnsä ja edetä työurallansa kykyjensä mukaisesti. Tämäkin on monimuotoisuutta, joka oikein johdettuna voi olla tärkeä kilpailutekijä organisaatioille.

Yhdenvertaisuus työelämässä -seminaarissa avataan myös YK:n vammaissopimuksen vaikutusta työelämään. Tapahtuma on osa Suomi 100 vuotta -ohjelmaa.

Ohjelma pdf-tiedostona


OHJELMA

9.30 Aamukahvi ja ilmoittautuminen

10.00 Tervetuloa
Hankepäällikkö Tiina Jäppinen, Vates-säätiö

10.30 Vammaiset henkilöt työelämässä
Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä, Yhdenvertaisuustoimisto

  • Vuonna 2016 julkaistiin selvitys vammaisten syrjintäkokemuksista arjessa. Mitä se kertoo työelämän yhdenvertaisuudesta? Miltä tilanne näyttää vuosi julkaisun jälkeen?

11.00 Monimuotoisuutta tukeva johtaminen
Monimuotoisuusjohtamisen asiantuntija Aulikki Sippola, FIBS

  • Hyvin johdettu monimuotoisuus lisää organisaation innovatiivisuutta, luovuutta ja osaamista. Osallistava toimintakulttuuri varmistaa yhdenvertaiset mahdollisuudet, vastaa asiakkaiden tarpeisiin ja parantaa organisaation kilpailukykyä.

11.30 Mikä on syrjintää työelämässä?
Erityisasiantuntija Panu Artemjeff, Oikeusministeriö

  • Muodollinen ja tosiasiallinen yhdenvertaisuus, välitön ja suora syrjintä, häirintä, positiivinen syrjintä - mitä työkaluja laki antaa yhdenvertaisuuden edistämiseen? Kuka sen toteutumisesta vastaa, kuka valvoo?

12.30 LOUNAS  (omakustanteinen, Amican lounasravintola 1. krs)

13.30 Työn kohtuullisista mukautusratkaisuista
Työllisyyspäällikkö Taru Tammi, Näkövammaisten liitto

YK:n vammaissopimus mahdollistaa positiivisen syrjinnän, kun työntekijän vamma tai sairaus sitä vaatii. Mukautukset ovat usein ilmaisia työnantajalle, mutta voivat olla ratkaisevia työntekijälle työn tekemisessä.

13.50 Työhönvalmentaja etsii työlle tekijän
Kehittämiskoordinaattori Anne Korhonen, Vates-säätiö

Työhönvalmennusta on tehty Suomessa yli 20 vuotta, mutta edelleen harva työnantaja tuntee sitä. Miten työnantaja voi hyödyntää tätä tehokasta palvelua?

15.00 Tilaisuus päättyy

takaisin tapahtumiin