Siirry pääsisältöön

Tukea työllistymiseen


Järjestöt tarjoavat työllistymisen mahdollisuuksia vaikeasti työllistyville. Heitä ovat esimerkiksi eri syistä osatyökyiset, pitkäaikaistyöttömät ja vammaiset. Järjestöt ja säätiöt työllistävät erilaisten tukien, kuten palkkatuen avulla Suomessa noin 30 000 ihmistä. Usein järjestöt ja yhdistykset tarjoavat vaikeasti työllistyvälle ensimmäisen tilaisuuden kohti työmarkkinoita.
Myös STEA (Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus) huomioi rahoituksen myöntämisessä järjestöille ja niiden hankkeille toiminnan, joka vahvistaa vaikeasti työllistyvien nuorten, vammaisten ja muiden erityisryhmien työelämäosallisuutta. STEA on järjestöjen suurin rahallinen tukija. Muita rahoituslähteitä ovat esim. julkiset avustukset, varainhankinta ja asiakaspalvelumaksut.

Sosiaali- ja terveysjärjestöillä on kokemusta ja tietoa, jotka täydentävät julkisen sektorin työllisyyspalveluita, mutta eivät korvaa niitä. Osalla järjestöistä on oma työllisyysasiantuntijansa, joka auttaa kohderyhmään kuuluvia löytämään polkuja työelämään.

Neuvonta- ja kuntoutuspalvelut

Monilla järjestöillä on työllisyyttä edistäviä palveluita, kuten kuntoutusta erilaisiin elämäntilanteisiin. Asiantuntijoilta löytyy usein tietoa myös muita työllistymistä tai työssä pysymistä edistävistä keinoista esim. tietyn vamman tai sairauden kanssa eläville. Täydennämme tälle sivustolle yhteystietoja järjestöistä, joiden puoleen voi ohjata tai kääntyä itse, jos kaipaa tietoa ja tukea.

Takaisin Järjestöt tukena -sivulle

Kaksi hahmoa, jotka istuvat punaisessa ja sinisessä nojatuolissa.