Siirry pääsisältöön

Disability Employment Forum 2021: ”Ennen kaikkea ammattilainen”

18.05.2021

Logo, jossa tapahtuman nimi ja päivämäärä.Vates-säätiö järjestää Disability Employment Forumin vuosittaisen tapahtuman 21.10. yhteistyössä Suomen CP-liiton kanssa. Päivän teema on Ennen kaikkea ammattilainen.

Mistä on kyse?

Disability Employment Forumin tavoite on lisätä työnantajien kanssa käytävää vuoropuhelua ja tiedotusta tukimuodoista, palveluista ja käytännöistä, joilla voidaan edistää vammaisten, osatyökykyisten ja pitkäaikaissairaiden työllistymistä.

Tapahtuma on suunnattu kaikille, jotka työskentelevät käsiteltävän aihepiirin parissa tai joita asia muuten koskettaa: esim. yritysten, viranomaistahojen, järjestöjen, oppilaitosten sekä sosiaali- ja terveysalan edustajat.

Päivän ohjelma

Tapahtuma koostuu kahdesta osiosta:

Opinnoista töihin: ”Miten sä sitten ajattelit työllistyä?”

Käsittelemme teemaa kokemusasiantuntijoiden esimerkkien kautta purkamalla cp-vammaan liittyviä olettamuksia ja kliseitä. Millaisia vaihtoehtoja on olemassa? Millaisia tukimuotoja tarvitaan ja on saatavissa opintojen aikana ja matkalla kohti työllistymistä? Miksi palkata henkilö, jolla on vamma/toimintarajoite?

Työssä pysymisen tuki: Osaaminen edellä

Miten teemme yhteistyötä työnantajan kanssa, jotta osaaminen säilyy keskiössä, ei vamman aiheuttamat haasteet? Entä millaista tukea vammainen henkilö voi saada, kun on työelämässä?

Syksyisen tapahtuman lisäksi Disability Employment Forumin konseptiin kuuluu, että käymme vuoden mittaan keskustelua aiheesta mm. sosiaalisen median kanavilla. Tervetuloa siis keskustelemaan! Voit käyttää aihetunnisteita #DEF, #cpvamma ja #työelämä. Voit myös lähettää meille viestiä esim. sähköpostitse tai Teamsissä. Tapahtuman ohjelma tarkentuu myös yhteisten keskustelujemme pohjalta.

Tutustu myös Disability Employment Forum -sivustoon, jonne kokoamme aiheeseen liittyvää materiaalia.

Lisätietoa:

Kaija Ray
Kehittämispäällikkö, Vates-säätiö
044 0724 944
kaija.ray@vates.fi