Siirry pääsisältöön

Mikä?

Disability Employment Forum on Vates-säätiön tapahtuma vammaisten, osatyökykyisten ja pitkäaikaissairaiden työllistymisen edistämiseksi.

Miksi-sana otsikkona.Miksi?

Tavoitteena on kehittää työnantajayhteistyötä. Vuosittainen tapahtuma on osa työnantajien kanssa käytävää vuoropuhelua ja tiedotusta tukimuodoista, palveluista ja käytännöistä, joilla voidaan edistää vammaisten, osatyökykyisten ja pitkäaikaissairaiden työllistymistä. Teemaa nostetaan esiin eri yhteyksissä osana Vatesin toimintaa.

Mitä tarjoaa -kysymys otsikkona.Mitä saat?

Mahdollisuuden tulla mukaan rakentamaan uusia väyliä, joiden avulla lisätään yritysten tietoa vammaisten, osatyökykyisten ja pitkäaikaissairaiden osaamisesta, kyvyistä ja potentiaalista. Tavan pohtia ja kehittää yhteiskunnallista ja sosiaalista vastuuta. Paikan kertoa onnistumistarinoita sekä nostaa esiin vammaisten työllistymisen mahdollisuuksia ja hyviä käytäntöjä.

Kenelle-sana otsikkona.Kenelle?

Kaikille, jotka työskentelevät käsiteltävän aihepiirin parissa tai joita asia muuten koskettaa: esim. yritysten, viranomaistahojen, järjestöjen, oppilaitosten sekä sosiaali- ja terveysalan edustajat. Kanava heille, jotka kaipaavat tukea ja vinkkejä työnantaja- ja yritysyhteistyön kehittämiseen käytännössä.

Missä-sana otsikkona.Missä?

Voit osallistua keskusteluun esim. Vatesin somekanavilla tai kommentoimalla tämän sivuston julkaisuja. Voit myös kertoa ajatuksistasi sähköpostitse tai kun tapaamme kasvokkain. Keskustelun pohjalta rakennamme seuraavaa tapahtumaa, joka järjestetään syksyllä 2024 yhteistyössä Eezyn kanssa.

Lisätietoa

Erityisasiantuntija Kaija Ray
044 0724 944
kaija.ray@vates.fi

Viestintävastaava Kati Savela-Vilmari
044 587 9568
kati.savela-vilmari@vates.fi

Vuoden 2024 Disability Employment Forum

Vuoden 2024 Disability Employment Forum -tapahtuma järjestetään 9.10.2024. Päivän teemana on Nuorten hyvinvointi.

Yhteistyökumppanina on Eezy Oyj / Eezy Työllisyyspalvelut.

Lisätietoja:
Erityisasiantuntija Kaija Ray
kaija.ray(at)vates.fi
puh. 044 0724 944

Disability Employment Forum 2023

Vuonna 2023 DEF-tapahtuma järjestettiin 12.10. Yhteistyökumppanina toimi Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen. Pääteemana oli Työkyvyn laaja kirjo.

Katso DEFin tallenteita Vatesin YouTube-kanavalla

Myös heikoimmassa työmarkkina-asemassa olevien panos nostaa työllisyysastetta.

Tapahtumassa esitetty yleisökommentti

Työyhteisön yhteinen ymmärrys työnmukautuksista helpotti työhön paluutani. 

Tapahtumassa esitetty yleisökommentti

Yritysyhteistyön kehittäminen vammaisten ja osatyökykyisten työllistymisen edistämiseksi helpottuu ja sujuvoituu, kun voidaan osoittaa, että käytännön ratkaisut eivät ainoastaan helpota vammaisen työntekijän arkea, vaan hyödyttävät meitä kaikkia. Esteettömyys ja saavutettavuus on lopulta kaikkien etu.

Kaija Ray
Kehittämispäällikkö

NUOTTI-valmentajat auttavat nuoria löytämään omia vahvuuksiaan

Iloinen silmälasipäinen nuori nainen pukeutuneena harmaaseen huppariin, siniseen farkkutakkiin seisoo oranssin seinän edessä harmaa pipo ja hupparin huppu päässä.Nuorille suunnattu NUOTTI-valmennus on tarkoitettu 16–29-vuotiaille, jotka tarvitset tukea tulevaisuuden suunnitteluun. Oma valmentaja auttaa työn tai opiskelupaikan hakemisessa, suunnitelmien selkiyttämisessä tai vaikka ihan arjen pyörittämisessä. Valmennustyö on parhaimmillaan hyvin palkitsevaa ja motivoivaa.

Eezyn Työllisyyspalveluissa työskentelevät NUOTTI-valmentajat toteavat:
Hanna Hirvonen: tarvitaan aitoa kohtaamista ja pysähtymistä nuoren kanssa
Pekka Pudas: minua motivoi muutos, jonka näen nuorissa
Anna-Riina Aromaa: valmentajan työllä on selkeä tavoite

Lue Hannan, Pekan ja Anna-Riinan kokemuksia työstään Eezyn verkkosivuilta