Siirry pääsisältöön

Mikä?

Disability Employment Forum on Vates-säätiön tapahtuma vammaisten, osatyökykyisten ja pitkäaikaissairaiden työllistymisen edistämiseksi.

Miksi-sana otsikkona.Miksi?

Tavoitteena on kehittää työnantajayhteistyötä. Vuosittainen tapahtuma on osa työnantajien kanssa käytävää vuoropuhelua ja tiedotusta tukimuodoista, palveluista ja käytännöistä, joilla voidaan edistää vammaisten, osatyökykyisten ja pitkäaikaissairaiden työllistymistä. Teemaa nostetaan esiin eri yhteyksissä osana Vatesin toimintaa.

Mitä tarjoaa -kysymys otsikkona.Mitä saat?

Mahdollisuuden tulla mukaan rakentamaan uusia väyliä, joiden avulla lisätään yritysten tietoa vammaisten, osatyökykyisten ja pitkäaikaissairaiden osaamisesta, kyvyistä ja potentiaalista. Tavan pohtia ja kehittää yhteiskunnallista ja sosiaalista vastuuta. Paikan kertoa onnistumistarinoita sekä nostaa esiin vammaisten työllistymisen mahdollisuuksia ja hyviä käytäntöjä.

Kenelle-sana otsikkona.Kenelle?

Kaikille, jotka työskentelevät käsiteltävän aihepiirin parissa tai joita asia muuten koskettaa: esim. yritysten, viranomaistahojen, järjestöjen, oppilaitosten sekä sosiaali- ja terveysalan edustajat. Kanava heille, jotka kaipaavat tukea ja vinkkejä työnantaja- ja yritysyhteistyön kehittämiseen käytännössä.

Missä-sana otsikkona.Missä?

Voit osallistua keskusteluun esim. Vatesin somekanavilla tai kommentoimalla tämän sivuston julkaisuja. Voit myös kertoa ajatuksistasi sähköpostitse tai kun tapaamme kasvokkain. Keskustelun pohjalta rakennamme seuraavaa tapahtumaa, joka järjestetään syksyllä 2022 yhteistyössä Nuorten Ystävien kanssa.

Lisätietoa

Kehittämispäällikkö Kaija Ray
044 0724 944
kaija.ray@vates.fi

Viestintävastaava Tiina Jäppinen
044 546 4987
tiina.jappinen@vates.fi

Disability Employment Forum 13.10.2022

Vuoden 2022 Disability Employment Forum -tapahtuma järjestetään 13.10. yhteistyössä Nuorten Ystävien työllistämistä edistävien hankkeiden, klubitalojen, valmennuspajojen sekä Paikka auki -ohjelman kanssa.

Vates-säätiö, Nuorten Ystävät ja Paikka auki.

**********

Syksyn 2021 tapahtuma  järjestettiin yhteistyössä Suomen CP-liiton kanssa. Päivän teema oli ”Ennen kaikkea ammattilainen”.

Lue tapahtumakooste

Tutustu CP-vamma ja työ -esitteeseen (linkki aukeaa uuteen välilehteen)

CP-vamma ei vaikuta ammattitaitoon (video aukeaa uuteen välilehteen)

***

Syksyn 2020 tapahtuma järjestettiin Mielenterveyden keskusliiton kanssa, ja sen teema oli "Tästä saa puhua!". Tutustu tapahtuman materiaaleihin (linkit aukeavat uusiin välilehtiin):

Myös heikoimmassa työmarkkina-asemassa olevien panos nostaa työllisyysastetta.

Tapahtumassa esitetty yleisökommentti

Työyhteisön yhteinen ymmärrys työnmukautuksista helpotti työhön paluutani. 

Tapahtumassa esitetty yleisökommentti

Yritysyhteistyön kehittäminen vammaisten ja osatyökykyisten työllistymisen edistämiseksi helpottuu ja sujuvoituu, kun voidaan osoittaa, että käytännön ratkaisut eivät ainoastaan helpota vammaisen työntekijän arkea, vaan hyödyttävät meitä kaikkia. Esteettömyys ja saavutettavuus on lopulta kaikkien etu.

Kaija Ray
Kehittämispäällikkö

Merkityksellistä työtä ja monipuolisia viestinnän tehtäviä

Johanna Kyllönen, silmälasit ja Marikon Unikkopusero, kuva: Autismiliitto.

Johanna Kyllönen työllistyi STEAn rahoittaman Paikka auki -ohjelman kautta vuodeksi Autismiliittoon viestintäassistentiksi. Hän kertoo kokemuksestaan.

Mitä ajattelet Paikka auki -ohjelmasta?

Ainakin omalla kohdallani se on ollut väylä työllistymisen lisäksi kohti itsensä arvostamista. Työpaikalla ja Paikka auki -organisaatiossa (Nuorten Ystävät) ymmärretään neuropsykologisia erityispiirteitä ja liukuvan työajan ansiosta pystyn räätälöimään työpäiviäni itselleni sopiviksi.

Mitä olet oppinut? Oletko saanut riittävästi tukea oppimiselle?

Tärkein ja laajin asiakokonaisuus tähän mennessä lienee ollut verkkosisältöjen (myös somepäivitysten) sekä asiakirjojen saavutettavuus. Adobe-veteraanille myös Canva on ollut uusi, elämää helpottava tuttavuus.

Lue mitä Johanna Kyllönen miettii Paikka Auki -ohjelmasta

Oppisopimus on työnantajalle mielekäs tapa työllistää

Jaana Toikkanen, tummat olkapäille ulottuvat hiukset ja silmälasit. Katsoo kameraan ja hymyilee.Paikka auki -työsuhteeseen on mahdollista liittää oppisopimuskoulutus. Kysyimme Paikka auki -koordinaatiohankkeen tutkija Jaana Toikkaselta, järjestötyönantajien kokemuksista oppisopimuksesta.

Mitä tarkoittaa Paikka auki -työsuhteen järjestäminen oppisopimuksena?

Järjestöt voivat hakea Paikka auki -avustushaun yhteydessä rahoitusta työsuhteeseen, johon liitetään oppisopimuskoulutus. Silloin työsuhde kestää noin kaksi vuotta ja työntekijä voi suorittaa työsuhteensa aikana koko tutkinnon tai sen osia. Näytöt järjestetään työpaikan ja oppilaitoksen yhteistyönä.

Miten ja mihin oppisopimusta käytetään?

Avustusta haetaan kerralla koko oppisopimuskauden ajaksi eikä jo aloitettuun Paikka auki -työhön voi liittää oppisopimusta. Yleisimmin suoritetaan sote-alan perustutkinto, mutta muutoin tutkintojen kirjo on hyvin laaja. 

Lue Jaanan haastattelu oppisopimuskoulutuksesta Paikka auki -ohjelmassa