Siirry pääsisältöön

Mikä?

Disability Employment Forum on Vates-säätiön tapahtuma vammaisten, osatyökykyisten ja pitkäaikaissairaiden työllistymisen edistämiseksi.

Miksi-sana otsikkona.Miksi?

Tavoitteena on kehittää työnantajayhteistyötä. Vuosittainen tapahtuma on osa työnantajien kanssa käytävää vuoropuhelua ja tiedotusta tukimuodoista, palveluista ja käytännöistä, joilla voidaan edistää vammaisten, osatyökykyisten ja pitkäaikaissairaiden työllistymistä. Teemaa nostetaan esiin eri yhteyksissä osana Vatesin toimintaa.

Mitä tarjoaa -kysymys otsikkona.Mitä saat?

Mahdollisuuden tulla mukaan rakentamaan uusia väyliä, joiden avulla lisätään yritysten tietoa vammaisten, osatyökykyisten ja pitkäaikaissairaiden osaamisesta, kyvyistä ja potentiaalista. Tavan pohtia ja kehittää yhteiskunnallista ja sosiaalista vastuuta. Paikan kertoa onnistumistarinoita sekä nostaa esiin vammaisten työllistymisen mahdollisuuksia ja hyviä käytäntöjä.

Kenelle-sana otsikkona.Kenelle?

Kaikille, jotka työskentelevät käsiteltävän aihepiirin parissa tai joita asia muuten koskettaa: esim. yritysten, viranomaistahojen, järjestöjen, oppilaitosten sekä sosiaali- ja terveysalan edustajat. Kanava heille, jotka kaipaavat tukea ja vinkkejä työnantaja- ja yritysyhteistyön kehittämiseen käytännössä.

Missä-sana otsikkona.Missä?

Voit osallistua keskusteluun esim. Vatesin somekanavilla tai kommentoimalla tämän sivuston julkaisuja. Voit myös kertoa ajatuksistasi sähköpostitse tai kun tapaamme kasvokkain. Keskustelun pohjalta rakennamme seuraavaa tapahtumaa, joka järjestetään syksyllä 2023 yhteistyössä Ilmarisen kanssa.

Lisätietoa

Erityisasiantuntija Kaija Ray
044 0724 944
kaija.ray@vates.fi

Viestintäsuunnittelija Tiina Jäppinen
044 546 4987
tiina.jappinen@vates.fi

Vuoden 2024 Disability Employment Forum

Ensi vuoden Disability Employment Forum -tapahtuma järjestetään 9.10.2024. Yhteistyökumppanina on Eezy Oyj / Eezy Työllisyyspalvelut.

Lisätietoja:
Erityisasiantuntija Kaija Ray
kaija.ray(at)vates.fi
puh. 044 0724 944

Disability Employment Forum 2023

Vuonna 2023 DEF-tapahtuma järjestettiin 12.10. Yhteistyökumppanina toimi Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen.Pääteemana oli Työkyvyn laaja kirjo.

Kooste tulossa myöhemmin.

Myös heikoimmassa työmarkkina-asemassa olevien panos nostaa työllisyysastetta.

Tapahtumassa esitetty yleisökommentti

Työyhteisön yhteinen ymmärrys työnmukautuksista helpotti työhön paluutani. 

Tapahtumassa esitetty yleisökommentti

DEF 2022 Oulu

Vuoden 2022 Disabilitys Employment Forum (DEF) järjestettiin Oulussa 23.10. Teemana oli "Erilaisia työnantajia, monenlaisia osaajia".

Katso DEFin tallenteita VatesinYouTube-kanavalla

Yritysyhteistyön kehittäminen vammaisten ja osatyökykyisten työllistymisen edistämiseksi helpottuu ja sujuvoituu, kun voidaan osoittaa, että käytännön ratkaisut eivät ainoastaan helpota vammaisen työntekijän arkea, vaan hyödyttävät meitä kaikkia. Esteettömyys ja saavutettavuus on lopulta kaikkien etu.

Kaija Ray
Kehittämispäällikkö

Milloin ja kenelle työkokeilu on vaihtoehto?

Lyhyttukkainen mies, sinisankaiset silmälasit, vaalea kauluspaita ja harmaa puvuntakki, Kari-Pekka Martimo.

Työssä jatkamista ja työhön paluuta voi tukea monin tavoin. Työkokeilu on hyvä vaihtoehto monessa tilanteessa. Mitä työkokeilu tarkoittaa ja mitä siitä pitäisi tietää? Milloin työkokeilua voi hyödyntää? Ilmarisen johtaja Kari-Pekka Martimo vastaa kysymyksiin työkokeilusta.

Pitkittyvä työkyvyttömyys on uhka paitsi yksilön kuntoutumiselle ja työpaikan toiminnalle, myös kallis vaihtoehto työnantajalle ja koko yhteiskunnalle. Työkokeilu on yksi työhön paluuta ja työssä jatkamista helpottava ratkaisu, jota kannattaa hyödyntää. On hienoa, että työssä jatkamista voidaan tukea niin monella tapaa.

Asiantuntijana artikkelissa on Ilmarisen työkykyriskien ennakointi ja tutkimus -osaston johtaja Kari-Pekka Martimo.

Lue miten ja milloin työkokeilu tukee työhön paluuta tai työssä jatkamista

Miten kuntoutushakemus ratkaistaan?

Vihreäpaitainen, vaaleatukkainen nuori nainen.Ammatillinen kuntoutus tukee työssä jatkamista tai työhön paluuta silloin, kun työkyky on heikentynyt eivätkä muut keinot riitä. Ilmarisen vt. viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Annukka Lalun kysymyksiin kuntoutushakemuksesta vastasi Ilmarisen kuntoutuspäällikkö Mari Kyyhkynen.

He keskustelevat artikkelissa mm. siitä, milloin  ammatilllista kuntoutusta voi hakea ja kuka sitä voi saada, miten päätös tehdään ja mitkä seikat vaikuttavat siihen, onko päätös myönteinen vai kielteinen. Lisäksi avataan, mistä syistä kuntoutushakemuksia hylätään, ja miten tulisi toimia kielteisen päätöksen jälkeen.

Lue Miten kuntoutushakemus ratkaistaan -artikkeli