Siirry pääsisältöön

Disability Employment Forum on Vates-säätiön uusi konsepti vammaisten, osatyökykyisten ja pitkäaikaissairaiden työllistymisen edistämiseksi.

Miksi-sana otsikkona.

Tavoitteena on kehittää työnantajayhteistyötä. Vuosittainen tapahtuma on osa työnantajien kanssa käytävää vuoropuhelua ja tiedotusta tukimuodoista, palveluista ja käytännöistä, joilla voidaan edistää vammaisten, osatyökykyisten ja pitkäaikaissairaiden työllistymistä. Teemaa nostetaan esiin eri yhteyksissä osana Vatesin toimintaa.

Mitä tarjoaa -kysymys otsikkona.

Mahdollisuuden tulla mukaan rakentamaan uusia väyliä, joiden avulla lisätään yritysten tietoa vammaisten,osatyökykyisten ja pitkäaikaissairaiden osaamisesta, kyvyistä ja potentiaalista. Tavan pohtia ja kehittää yhteiskunnallista ja sosiaalista vastuuta. Paikan kertoa onnistumistarinoita sekä nostaa esiin vammaisten työllistymisen mahdollisuuksia ja hyviä käytäntöjä.

Kenelle-sana otsikkona.

Kaikille, jotka työskentelevät käsiteltävän aihepiirin parissa tai joita asia muuten koskettaa: esim. yritysten, viranomaistahojen, järjestöjen, oppilaitosten sekä sosiaali- ja terveysalan edustajat. Kanava heille, jotka kaipaavat tukea ja vinkkejä työnantaja- ja yritysyhteistyön kehittämiseen käytännössä.

Missä-sana otsikkona.

Voit osallistua keskusteluun esim. Vatesin somekanavilla tai kommentoimalla tämän sivuston julkaisuja. Voit myös kertoa ajatuksistasi sähköpostitse tai kun tapaamme kasvokkain. Keskustelun pohjalta rakennamme seuraavaa tapahtumaa, joka järjestetään 22.10.2020. yhteistyössä Mielenterveyden keskusliiton kanssa.

Lisätietoa

Kehittämispäällikkö Kaija Ray
044 0724 944
kaija.ray@vates.fi

Viestintäsuunnittelija Annemaria Ojanperä
044 7945 845
annemaria.ojanpera@vates.fi

Seuraava Disability Employment Forum -tapahtuma järjestetään 22.10.2020

Lokakuussa 2019 ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma kokosi yhteen 80 osallistujaa keskustelemaan osatyökykyisten asemasta, osaamisesta ja työvoimapotentiaalista työmarkkinoilla. Tilaisuus järjestettiin yhteistyössä Autismiliiton kanssa.

Parhaillaan keskustelu jatkuu verkossa, ja seuraava tapahtuma järjestetään Helsingissä 22.10.2020 yhteistyössä Mielenterveyden keskusliiton kanssa.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu. Tervetuloa!

Linkit aukeavat uusiin välilehtiin:

Tutustu 2020 tapahtuman ohjelmaan ja ilmoittaudu

Lue kooste vuoden 2019 tapahtumasta ja tutustu tapahtuman luentoihin.

Ajankohtaista: Työpaikoille uusi työkalu mielenterveysongelmien varalle

Työterveyslaitos on julkaissut sivuston, joka antaa apuja työnantajille mielenterveysongelmien käsittelemiseen työpaikoilla.

– Työpaikoilla kaivataan kovasti keinoja puuttua mielenterveyden häiriöistä johtuvaan työkyvyttömyyteen, sanoo Pauliina Mattila-Holappa Työterveyslaitokselta.

Työterveyslaitoksen sivustolla annetaan neuvoja esimerkiksi mielenterveyden riskien tunnistamiseen, riskitilanteiden ratkaisuun ja siihen, miten oireilevia työntekijöitä voidaan työpaikalla tukea. Mielenterveyden häiriöitä avataan työnantajille esimerkkien kautta, ja sivustolle on koottu tietoa erilaisten tilanteiden varalle.

Lue YLEn uutinen (linkki aukeaa uuteen välilehteen)

Myös heikoimmassa työmarkkina-asemassa olevien panos nostaa työllisyysastetta.

Viime tapahtumassa esitetty yleisökommentti

Erityisesti juuri tukea työssään tarvitsevien osatyökykyisten henkilöiden kohdalla palvelutarjonnan keskeytyminen tai loppuminen vaikeuttaa työvoimassa pysymistä.

Jaana Pakarinen, tj, Vates-säätiö

Yritysyhteistyön kehittäminen vammaisten ja osatyökykyisten työllistymisen edistämiseksi helpottuu ja sujuvoituu, kun voidaan osoittaa, että käytännön ratkaisut eivät ainoastaan helpota vammaisen työntekijän arkea, vaan hyödyttävät meitä kaikkia. Esteettömyys ja saavutettavuus on lopulta kaikkien etu.

Kaija Ray
Kehittämispäällikkö

Blogi: Hiljainen signaali

- Millaisia asioita minä itse tuon omaan työyhteisööni? Rakentaako oma tapani olla yhteisöä kohti parempaa vai tuonko minä käytökselläni työpaikalleni epävarmuutta? Olenko osana luomassa ilmapiiriä, jossa ihmiset joutuvat olemaan varpaillaan? Tätä pohtii Jani Toivola blogikirjoituksessaan.

- On meidän jokaisen vastuulla pyrkiä rakentamaan ilmapiiriä, jossa kenenkään ei tarvitse piilottaa tai peittää omaa tarinaansa.

Lue kirjoitus MTKL:n Työ mielessä -blogista (linkki aukeaa uuteen välilehteen)