Siirry pääsisältöön

Disability Employment Forum on Vates-säätiön konsepti vammaisten, osatyökykyisten ja pitkäaikaissairaiden työllistymisen edistämiseksi.

Miksi-sana otsikkona.

Tavoitteena on kehittää työnantajayhteistyötä. Vuosittainen tapahtuma on osa työnantajien kanssa käytävää vuoropuhelua ja tiedotusta tukimuodoista, palveluista ja käytännöistä, joilla voidaan edistää vammaisten, osatyökykyisten ja pitkäaikaissairaiden työllistymistä. Teemaa nostetaan esiin eri yhteyksissä osana Vatesin toimintaa.

Mitä tarjoaa -kysymys otsikkona.

Mahdollisuuden tulla mukaan rakentamaan uusia väyliä, joiden avulla lisätään yritysten tietoa vammaisten,osatyökykyisten ja pitkäaikaissairaiden osaamisesta, kyvyistä ja potentiaalista. Tavan pohtia ja kehittää yhteiskunnallista ja sosiaalista vastuuta. Paikan kertoa onnistumistarinoita sekä nostaa esiin vammaisten työllistymisen mahdollisuuksia ja hyviä käytäntöjä.

Kenelle-sana otsikkona.

Kaikille, jotka työskentelevät käsiteltävän aihepiirin parissa tai joita asia muuten koskettaa: esim. yritysten, viranomaistahojen, järjestöjen, oppilaitosten sekä sosiaali- ja terveysalan edustajat. Kanava heille, jotka kaipaavat tukea ja vinkkejä työnantaja- ja yritysyhteistyön kehittämiseen käytännössä.

Missä-sana otsikkona.

Voit osallistua keskusteluun esim. Vatesin somekanavilla tai kommentoimalla tämän sivuston julkaisuja. Voit myös kertoa ajatuksistasi sähköpostitse tai kun tapaamme kasvokkain. Keskustelun pohjalta rakennamme seuraavaa tapahtumaa, joka järjestetään syksyllä 2021 yhteistyössä Suomen CP-liiton kanssa.

Lisätietoa

Kehittämispäällikkö Kaija Ray
044 0724 944
kaija.ray@vates.fi

Viestintäsuunnittelija Annemaria Ojanperä
044 7945 845
annemaria.ojanpera@vates.fi

Disability Employment Forum 2020 - Tästä saa puhua!

Disability Employment Forum järjestettiin 22.10.2020 yhteistyössä Mielenterveyden keskusliiton kanssa.

Tapahtumassa kuultiin erinomaisia alustuksia ja haettiin yhdessä vastauksia työnantajayhteistyön ja mielenterveyden kysymyksiin. Mistä työpaikalla oikein saa tai kannattaa puhua? Miten työssä jaksamista tuetaan? Entä mitä työnantajan pitäisi huomioida, kun työntekijä palaa työhön pitkän tauon jälkeen?

Tapahtuman teemoja olivat mm. nuoret ja palvelujärjestelmä, sosiaaliturvauudistus, työssä jaksaminen ja työhön paluu. Oheisen kuvituksen keskustelujen pohjalta teki Tussitaikurit. 

Tutustu materiaaleihin (linkit aukeavat uusiin välilehtiin):

Vuoden 2021 Disability Employment Forum -tapahtuma järjestetään 21.10. yhteistyössä Suomen CP-liiton kanssa.

Kannanotto: Eläkkeensaajan asumistukeen saatava ansiotulon suojaosa

Hallitus tähtää työllisyysasteen nostoon ja osatyökykyisten työpotentiaalin hyödyntämiseen. Yksi merkittävä este on sosiaaliturvan ja ansiotulojen yhteensovittaminen. Tarvitaan joustavampi, selkeämpi ja ennakoitavampi järjestelmä ja korjauksia eläkkeensaajan asumistukeen, toteavat Mielenterveyden keskusliitto ja Vates-säätiö kannanotossaan. Aihetta käsiteltiin Disability Employment Forum -tapahtumassa, jonka tuotoksena kannanotto julkaistiin.

- Työn vastaanottaminen ei valitettavasti aina onnistu. Minulta on saatettu periä satoja euroja takaisin, jos tuloraja on ylittynyt muutamalla eurolla, kiteyttää kokemusasiantuntija Lasse Ojanen ansiotyön ja sosiaaliturvan yhteensovittamisen perusongelman.

Lue kannanotto Vatesin sivuilta (linkki aukeaa uuteen välilehteen)

Myös heikoimmassa työmarkkina-asemassa olevien panos nostaa työllisyysastetta.

Tapahtumassa esitetty yleisökommentti

Työyhteisön yhteinen ymmärrys työnmukautuksista helpotti työhön paluutani. 

Tapahtumassa esitetty yleisökommentti

Yritysyhteistyön kehittäminen vammaisten ja osatyökykyisten työllistymisen edistämiseksi helpottuu ja sujuvoituu, kun voidaan osoittaa, että käytännön ratkaisut eivät ainoastaan helpota vammaisen työntekijän arkea, vaan hyödyttävät meitä kaikkia. Esteettömyys ja saavutettavuus on lopulta kaikkien etu.

Kaija Ray
Kehittämispäällikkö

Kuvituskuva nuoresta naisesta.

Nuoren vinkit työnantajalle: kuuntele, tue ja kiitä

Titta Stedt, 24, sairastui masennukseen teini-iässä ja kamppailee asian kanssa edelleen. Nykyään hän puhuu kokemusasiantuntijana siitä, miten nuorten mielenterveysongelmat voivat vaikuttaa työelämään pääsyyn ja siellä jaksamiseen. Stedt oli puhumassa Disability Employment Forumissa lokakuussa.

Stedt kirjoittaa blogissa, mitä työnantajan tulisi tietää työhön paluusta pitkän sairausloman jälkeen.

Kuva: MTKL

Lue blogikirjoitus Mielenterveyden keskusliiton sivuilta (linkki aukeaa uuteen välilehteen)