Siirry pääsisältöön

Aluetoiminta tien päällä

Aluekoordinaattorit ovat vihdoin tien päällä ja pääsevät tapaamaan alueiden toimijoita kasvokkain. He kirjoittavat matkoistaan pieniä kertomuksia.

Lapin järjestöfoorumissa 18.–19.11.2022 pohdittiin järjestötyöllistämistä

Lapin järjestöfoorumin työpajapäivässä pohdittiin järjestötyöllistämisen sudenkuoppia ja ratkaisuja. Teema on ajankohtainen, sillä useat järjestötyöllistämisen kumppanit ovat muutoksessa yhtä aikaa.

Aluetoiminta jalkautui Pohjois-Pohjanmaalle: Työhönvalmentaja on asiakkaan tuki ja rinnallakulkija

Oulussa päästiin tutustumaan Nuorten Ystävien Klubitalon Pönkkään ja Caritas-säätiön Tukemalla duuniin -hankkeeseen. Klubitalo Pönkässä toimintaa minulle esitteli työhönvalmentaja Taija Hirvonen. Toiminnassa korostuu avoimuus, työhönvalmennuksen kokonaisvaltaisuus ja rinnallakulkijuus. Tukemalla duuniin -hankkeen työhönvalmennuksessa on tunnistettavissa samanlaisia piirteitä. Työhönvalmentaja Sami Ollikaisen mukaan hankkeessa keskitytään työnhakijan työllistymisvalmiuksien tukemiseen.

Aluetoiminta kävi Kymenlaaksossa: Ei vain asiakkaita vaan myös asukkaita varten

Aluetoiminta jalkautui Pohjois-Karjalaan: Koitto - järjestötyöllistämisen tukipalvelu auttaa yhdistyksiä työllistämään

”Tavoitteenamme on, että mahdollisimman moni yhdistys voi toimia työnantajana joensuulaisille työttömille henkilöille!”

Aluetoiminta suuntasi Kajaaniin: Kainuun hankeverkoston starttityöpaja 29.9.

Kainuun hankeverkoston työpajan tarkoitus oli yhteistyön kehittämisen ohella kartoittaa kohtaanto-ongelmaa asiakkaiden ja hankkeiden välillä sekä polkujen rakentumista hankkeiden ja toimijoiden välillä. Työpaja oli suunnattu erilaisten työllisyyshankkeiden kanssa työskenteleville henkilöille.