Siirry pääsisältöön

Kyvyt käyttöön 100 vuotta -kampanja

Kyvyt käyttöön 100 vuotta -kampanja nostaa esille vammaisten, pitkäaikaissairaiden ja osatyökykyisten henkilöiden roolia työelämässä. Kampanja on osa Suomi 100 -juhlavuosiohjelmaa.

Kampanjassa kerätään aiheesta 100 videota YouTubeen, kerätään vanhoja artikkeleita sekä järjestetään Yhdenvertaisuus työelämässä -seminaari. Kampanjaa toteuttaa Tiedolla vaikuttaminen -hanke. Tervetuloa mukaan!

Yhdenvertaisuus työelämässä -seminaari 30.11.2017

Kampanja huipentuu torstaina 30.11.2017 pidettävään maksuttomaan Yhdenvertaisuus työelämässä –seminaariin Helsingissä.

Aika: torstai 30.11.2017 kello 9.30-15
Paikka: Vates-säätiö, Helsinki

Puhujina mm. yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä, asiantuntija Aulikki Sippola FIBS:stä, erityisasiantuntija Panu Artemjeff oikeusministeriöstä sekä Taru Tammi Näkövammaisten Liitosta ja Anne Korhonen Vates-säätiöstä. Tervetuloa!

Ohjelma ja ilmoittautuminen

Yhteystiedot

Tiedolla vaikuttaminen -hanke
Tiina Jäppinen
hankepäällikkö, toimittaja
p. 040 5929645

Hankkeen verkkosivuille

Leikkeitä

Artikkeleita siitä, ettei vamma tai sairaus ole ollut esteenä työelämässä ennenkään.

Lehtiartikkeleihin

Työikäisistä suomalaisista yli puolella on vähintään yksi vamma tai pitkäaikaissairaus. Suomalainen työelämä on ollut ja on edelleen hyvin monimuotoinen - vaikka emme sitä aina näe tai tiedosta. Jotta kaikkien kyvyt saadaan käyttöön, tarvitaan oikeaa asennetta, tietoa erilaisista ihmisistä työnsä äärellä sekä tietoa työn ja työolojen mukautuksen keinoista sekä ennen kaikkea hyviä esimerkkejä

Vinkkaa videosta

Hanke kerää Youtube-soittolistalle "Kyvyt käyttöön 100 vuotta" eri organisaatioiden tekemiä videoita, joissa kerrotaan vammaisten tai pitkäaikaissairaiden henkilöiden työelämästä.

Tavoitteena on listata Suomi 100 vuotta -juhlan kunniaksi vähintään 100 videota eri toimijoiden tekemänä. Vates ei ole tuottanut kuin muutaman näistä videoista. Sen sijaan sinne on kerätty eri puolella sijaitsevia aineistoja.

Jos organisaatiollasi on videoita, jotka haluat soittolistalle mukaan tai sieltä pois, ota yhteyttä suoraan: Tiina Jäppinen, tiina.jappinen[at]vates.fi