Siirry pääsisältöön

Päättyneet tapahtumat

Järjestövoimaa alueelliseen työllistämiseen kick-off

27.04.2022 - 27.04.2022

Järjestövoimaa.

Aika: ke 27.4.2022 klo 9-11
Paikka: Etätilaisuus, osallistumislinkki lähetetään myöhemmin
Hinta: Maksuton

Kenelle?
Aluevaltuutetut ja -päättäjät, kuntapäättäjät, työllisyydenhoidon ammattilaiset ja tuetusta työllistymisestä kiinnostuneet

Miksi?
Työllistymistä edistävien järjestöjen rooli on merkittävä työllisyydenhoidossa. Niiden toimintaedellytykset on turvattava myös tulevaisuudessa. Ihmisten työllistymisedellytyksistä huolehtiminen on paitsi inhimillistä myös vaikuttava reitti kunnan taloudellisiin tavoitteisiin.

Mitä hyödyt?
Hyvinvointialueiden aluevaltuutetut saavat tietoa työllistymistä edistävien järjestöjen palveluista sekä kättä pidempää siihen, miksi järjestöjen toiminnan rahoitus on turvattava. Tule kuulemaan, mikä merkitys järjestöjen työllisyystoiminnalla on ihmiselle itselleen, kunnalle ja yhteiskunnalle.

Tilaisuus tallennetaan.

#järjestövoimaa #työllisyys #aluevaltuusto


Ohjelma

Klo 9.00 Tervetulosanat ja kampanjavideon lanseeraus
aluekoordinaattorit Niina Kilpiäinen ja Minna Tarvainen, Vates-säätiö sr

Järjestöt ovat hyvinvointialueelle tärkeä strateginen kumppani
järjestöjen Sote-muutostuen järjestöasiantuntija Henna Hovi, Kymen-Karjalan sosiaali- ja terveysturva ry

Henna Hovi harmaan taustan edessä.Olen Henna Hovi, järjestöasiantuntija järjestöjen sote-muutostukikokonaisuudessa (Etelä-Karjala, Kymenlaakso, Päijät-Häme) sekä Kouvolan kaupunginvaltuutettu ja Kymenlaakson hyvinvointialueen aluevaltuuston jäsen. Järjestöasiantuntijana työskentelen sote-järjestöjen toimintaedellytysten tukemiseksi sote-muutoksessa. Tämä on tärkeää pohjatyötä uuteen rakenteeseen siirryttäessä, sillä järjestöt ja niiden toiminta ovat merkittävä voimavara tulevan hyvinvointialueen kokonaisuudessa. Eri toimijoiden välisen yhteistyön edistäminen on keskeistä sote-uudistuksen tavoitteiden saavuttamisen näkökulmasta. Luottamistoimissani pyrin pitämään esillä järjestöjen roolia, merkitystä ja mahdollisuuksia toimia alueiden apuna, tukena sekä osana hyvinvointialueen palvelukokonaisuutta.

Kolmas sektori sydämellä ja ammattitaidolla
kaupunginvaltuutettu ja toiminnanjohtaja Ilse Vauhkonen, Rauman Seudun Työnhakijat ryIlse Vauhkonen valkeassa takissa jäässä olevan järven edessä.

Olen Ilse Vauhkonen, Rauman Seudun Työnhakijat ry:n puheenjohtaja sekä työllisyyspoliittisen Suunta Duuniin -hankkeen hankevastaava. Olen tehnyt työtä tuetun työllistämisen parissa jo vuodesta 2003 lähtien. Työkokemukseni lisäksi olen kouluttautunut tälle alalle usean vuoden ajan. Tuetun työllistymisen asiantuntijasta (Trades diploma) järjestöjohtamisen asiantuntijaksi. (JJET) Työllistyminen avoimille työmarkkinoille ei näyttäydy kaikille samanlaisena. Toisille työn saaminen voi olla jopa valitsemista usean tarjouksen välillä. Toinen tarvitsee enemmän kannustamista ja ohjausta. Joillekin työ on kaukainen haave, joka ei tahdo millään toteutua. Mutta meillä kaikilla on kuitenkin yksi yhteinen tavoite ja se on TYÖ, jolla rakennamme tulevaisuutemme.

Työllisyydenhoidon rajapinnan rakentuminen järjestön ja aluevaltuutetun näkökulmasta
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluevaltuutettu ja projektipäällikkö Sanna Laine, Nuorten Ystävät ry

Olen Sanna Laine, sosiaalialan ja kehittämistyön ammattilainen. Työskentelen Nuorten Ystävät ry:n projektipäällikkönä ja esihenkilönä Euroopan sosiaalirahaston rahoittamassa ylimaakunnallisessa kehittämisprojektissa Lapissa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Työni tavoitteena on ollut jo pitkään kehittää palvelujärjestelmäämme erityisesti sosiaali-, terveys- ja työllisyyspalveluiden näkökulmasta. Olen Pohjois-Pohjanmaan aluevaltuutettu ja yhdyspintalautakunnan puheenjohtaja, Kempeleen kunnanvaltuutettu ja kunnanhallituksen jäsen.

Timon polku takaisin työelämään
työhönvalmentaja Saila Lampela ja kokemustoimija Timo Veijanen, Klubitalo RoihulaSaila Lampela huivi kaulassaan.

Olen Saila Lampela ja työskentelen Nuorten Ystävien Klubitalo Roihulassa työhönvalmentajana toista vuotta. Aikaisemmalta koulutukselta olen ympäristöinsinööri ja olenkin tuon ammattini kautta ollut noin 15 vuotta sitten töissä Nuorten Ystävien omistamassa Tervatulli Oy:ssä. Tervatulli oli Suomen ensimmäinen sosiaalinen yritys ja jo Tervatullin aikoina pääsin työskentelemään osatyökykyisten sekä erilaisten työllistymisen asioiden parissa, mutta enemmän työnantajan näkökulmasta. Klubitalolla puolestaan työhönvalmennus lähtee jäsenen tarpeista ja autamme jäseniämme pitkäkestoisesti kohti työelämää. Tukemme ulottuu työpaikalle saakka ja tarvittaessa autamme myös työnantajaa mm. työn räätälöinnissä ja palkkatukiasioissa. Klubitalolta saatava tuki on jäsenille aikarajoitteeton ja työhönvalmennuksenkin kesto voi olla kymmenenkin vuotta erilaisine vaiheineen.Timo pöydän ääressä Klubitalon tiloissa.

Olen Timo Veijanen Klubitalo Roihulan jäsen jo vuodesta 2013. Klubitalolta olen saanut tukea arkeeni ja työllistymiseen. Olen vammautumiseni vuoksi eläkkeellä, mutta eläkkeen päälle olen halunnut päästä mukaan työelämään. Klubitalolta olen saanut tukea työllistymisen polulla jo jäseneksi tulosta saakka. Alkuun olen päässyt kokeilemaan työntekoa ja omaa jaksamistani työharjoittelun kautta ja tällä hetkellä olen palkkatuella osa-aikaisessa työssä autoliikkeessä.

Kommenttipuheenvuoro
kehittämispäällikkö Kaija Ray, Vates-säätiö srKaija Ray roosan värinen paita ja valkea  villatakki.

Olen Kaija Ray, ja työskentelen Vates-säätiössä kehittämispäällikkönä. Työtaustani kuljetti minut sosiaalialan eri kehittämis- ja hanketehtävien kautta henkilöstön kehittämiseen ja konsultointiin ja sieltä edelleen Vatesiin reilut 12 vuotta sitten. Tämä nyt alkava kampanja on hyvä esimerkki siitä, miten tällä toimialalla erilaisissa verkostoissa työskentely on tullut koko ajan tärkeämmäksi. Työllistymiseensä tukea tarvitsevien puolesta puhuminen vaatii selkeän, yhteisen äänen meiltä kaikilta.

11.00 Tilaisuus päättyy


Ilmoittaudu mukaan

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 25.4.

Ilmoittautumalla tilaat tallenteen ja materiaalit sähköpostiisi eli voit ilmoittautua, vaikka et pääsisikään osallistumaan.

Ilmoittautuminen (aukeaa uuteen välilehteen)


Lisätietoja:
aluekoordinaattori Niina Kilpiäinen
niina.kilpiainen(at)vates.fi
puh. 044 0396 848

takaisin tapahtumiin