Siirry pääsisältöön

Päättyneet tapahtumat

09. - 10.04.2014. Dialogin paikka!13.11.2014. Verkostotapaaminen.14.11.2014 kl. 9–16. Utbildnings- och diskussionstillfälle2.3.2015 Tervetuloa Eduskunnan Pikkuparlamentin Kansalaisinfoon kello 10-12, jossa kuulet napakoita puheenvuoroja tunnetuilta vaikuttajilta.19.3.2015 Vates järjestää yhteistyössä THL:n kanssa Palvelut ja polut työelämään -tilaisuuden3.12.2015 Projektets utvärderingsseminarium i Helsingfors8.12.2015 Tervetuloa Vatesin viestijäiltapäivään!Karkauspäivänä 29.2. klo 13.00 - 16.00 järjestetään rento, vapaamuotoinen tilaisuus.Seinäjoelle 21. - 22.9.2016! Kyvyt käyttöön -seminaari on vuoden tärkein tapahtuma vammaisten ja osatyökykyisten työllistymisen kanssa asiakastyössä oleville ammattilaisille.

Kyvyt käyttöön -seminaari Seinäjoella


Työllistämisyksiköiden johdon päivä Helsingissä 2.-3.11.2016. Päivillä käsitellään niin ajankohtaisia poliittisia linjauksia, kansainvälisiä kannustavia esimerkkejä kuin kotimaisia kehittämishankkeitakin asiantuntijoiden alustamana eri puolilta pohtien ja keskustellen.

Työllistämisyksiköiden johdon päivät: Välityömarkkinat tienhaarassa


10.11.2016 Helsingissä: Tule saamaan ideoita oman työsi tueksi, ajatuksia vaikuttamistyöhön ja toimintojen kehittämiseen. Tilaisuus on suomen- ja ruotsinkielinen.

Skrämmer sote? Selviämmekö sotesta? Uusien käytäntöjen kynnyksellä


Koulutusseminaari 2.12.2016 Vates-säätiö, Aluekeskus Oltermanni, auditorio Koulutusseminaari tarjoaa kattauksen työllistymisen tukipalveluista sekä niitä ohjaavasta lainsäädännöstä, vastuunjaosta sekä palvelujen tuottamisesta. Vastaavanlainen palvelurakenteita koostava ja kuvaava seminaari on tarkoitus jatkossa toteuttaa osana Vatesin koulutustarjontaa.

Tuettu työllistyminen ja työllistymisen tukipalvelut - seminaari


Tervetuloa 26.1.2017 tutustumaan kolmeen valtakunnalliseen verkkosivustoon yhteistyön näkökulmasta sekä kutsumaan muita mukaan omaan vaikuttamistyöhösi. Aamupäivän aikana tutustut Työelämä 2020 -hankkeeseen, Osku Tie työelämään -portaaliin ja Innokylään. Tervetuloa!

Tunnetko jo nämä portaalit? - Kutsu viestinnän yhteistyöhön 2017


Viestinnästä tukea omaan työhön: Kun omat pääviestit ja hissipuhe on valmis, on paljon kertoa ja viestiä omasta työstään tärkeille sidosryhmille. Tämä päivä tarjoaa tukea ja keinoja työhönvalmennustyön pääviestien pohtimiseen ja työstämiseen käytännössä. Viestinnän tavoitteen, kohderyhmien ja keinojen pohtiminen tukee arjen työtä, niin työnantajien, asiakkaiden ja muiden sidosryhmien kontaktoinnissa. Päivä on hyvin käytännönläheinen ja sidotaan osallistujien oman työn arkeen.Avoimet ovet Vatesissa 28.2.2017 iltapäivällä. Teemana Kalevala, laskiainen ja mahdollisuus tutustua kahteen näyttelyyn sekä ostaa taidetta.Tervetuloa kehittämishankkeen päätösseminaariin torstaina 30.3.2017 klo 12-15 Kelan Käpylän toimitalon Auditorioon osoitteessa Koskelantie 5, Helsinki. Seminaarissa käsitellään laaja-alaisia oppimisvaikeuksia (LOV) työllistymisen näkökulmasta sekä hankkeen toimintaa ja tuloksia.

Ohjaavalla työhönvalmennuksella selkeyttä LOV-nuorten jatkosuunnitelmiin


7.3.2017 Tampere: Tule kuulemaan ja keskustelemaan, miten kielellä ja viestinnällä voidaan edistää tai rajoittaa vammaisen henkilön osallisuutta yhteiskunnassa ja työelämässä.

Esteetön kieli työelämässä 7.3.2017


Tänä vuonna päivillä käsitellään erityisesti kahta teemaa: nuorten siirtymistä työelämään sekä työhön kuntoutusta.

Vates-päivät 4. - 5.4.2017, Helsinki


Job Shadow Day 2017 järjestetään 5.4.2017.Miten ammatillisen kuntoutuksen järjestelmämme rakentuu, miten se toimii ja mitä ratkaisuja se tarjoaa? Tule kuulemaan aamupäivään kattava kokonaiskuva järjestelmästämme. Lisäksi painotumme Kelan työllistymistä edistävän ammatillisen kuntoutuksen (TEAK) uudistuneiden palveluiden tarkasteluun - mikä palvelussa muuttui ja miksi? Tervetuloa kuulemaan ja pohtimaan käytäntöjämme.

Työhönvalmennuksen teemapäivä 16.5.2017


Työhönvalmennuksen teemapäivänä 16.5. mm. TEAKin uudistuneet palvelut ja kuntoutusjärjestelmän rakenne.7.6.2017 Helsinki - Työoikeus – sukellus terminologiaan, oikeussuhteisiin ja lain tulkinnan maailmaanThe 1st World Conference on Supported Employment which will be held in Belfast, Northern Ireland, from 14 – 16 June 2017.

Employment for All - A Global Perspective


16.8.2017 Mitä ratkaisukeskeinen työtapa tarkoittaa käytännössä työhönvalmentajan työssä? Miten se todentuu asiakastyössä sekä asiakkaalle että sinulle valmentajana? Tuo oma asiakascase mukanasi ja työstetään yhdessä työtapaa ratkaisukeskeiseksi. Päivä on hyvin sidottu työhönvalmentajan työn omaan arkeen.22.8.2017 Helsinki. Viestinnän mittaus ei ole helppoa. Miten asettaa mitattavat tavoitteet, mitä mittareita pitäisi käyttää tai miten mittaamisen prosessit saisi tukemaan paitsi viestinnän kehittämistä myös koko organisaation tavoitteita? Tervetuloa mukaan pohtimaan omia viestinnän mittaamisen tarpeita ja tavoitteita.

Viestinnän mittaus


6.9.2017 Tampere - Rekrytointi, työsopimuksen solmiminen ja työvalmentajan rooli7.9.2017, Helsinki. Jatkoa 24.8. koulutuspäivälle. Haluatko oppia kirjoittamaan selkokieltä ja tietää, mikä tekstistä tekee helppolukuisen? Tervetuloa kaksipäiväiseen selkokielen kirjoituskoulutukseen, jossa tutustut selkokielen kirjoitusprosessiin ja –ohjeisiin. Koulutuksessa tehdään kirjoitusharjoituksia, joista osallistujat saavat palautetta.

Selkokieltä viestijöille! - jatkokoulutus ensimmäiseen päivään 24.8. osallistuneille


5.10.2017 Kuvaamisen ja editoinnin kultaiset säännöt.

Viestitään videolla - TÄYNNÄ


24. - 25.10.2017 Kuopio. Tänä vuonna Kyvyt käyttöön -seminaari ja Työllistämisyksiköiden johdon päivät yhdistyvät yhdeksi koulutuskokonaisuudeksi. Seminaarin uusi nimi on Työllistämisen kehittämispäivät. Tällä uudistuksella pystymme tarjoamaan kiinnostavia ja ajankohtaisia sisältöjä aiempaa laajemmalle valmentavaa ja ohjaavaa työtä tekevälle ammattilaisten joukolle.8.11.2017 Tämän vuoden neljäs Työhönvalmennuksen Teemapäivä järjestetään yhteistyössä Aula-työkotien Kannatusyhdistys ry:n Työelämän tuoreet tuulet (2016-2018) - hankkeen kanssa. Hankkeen tavoitteena on edistää kehitysvammaisten ihmisten työllistymistä palkkatyöhön. Hanketta rahoittaa STM Veikkauksen tuotoilla.15. - 16.11.2017 Helsinki. Tänä vuonna Kyvyt käyttöön -seminaari ja Työllistämisyksiköiden johdon päivät yhdistyvät yhdeksi koulutuskokonaisuudeksi. Seminaarin uusi nimi on Työllistämisen kehittämispäivät. Tällä uudistuksella pystymme tarjoamaan kiinnostavia ja ajankohtaisia sisältöjä aiempaa laajemmalle valmentavaa ja ohjaavaa työtä tekevälle ammattilaisten joukolle.28.11.2017 Helsinki - Oikeudet ja velvollisuudet työsuhteessa sekä työsuhteen päättäminen28.11.2017 Kemi. Yhteisen tuetun työllistämisen polun rakentamista, eri toimijoiden kuulemista, innostusta ja ideointia – keskustelun avauksia!29.11.2017 Rovaniemi. Yhteisen tuetun työllistämisen polun rakentamista, eri toimijoiden kuulemista, innostusta ja ideointia – keskustelun avauksia!30.11.2017 Helsinki.Yhdenvertaisuus työelämässä -seminaarissa avataan mm. yhdenvertaisuuslain ja YK:n vammaissopimuksen vaikutusta työelämään. Iltapäivällä paneudutaan käytäntöön. Tapahtuma on osa Suomi 100 vuotta -ohjelmaa.

Yhdenvertaisuus työelämässä / Materiaalit


11.12.2017, Helsinki, seminaari järjestetään nyt toista kertaa.

Tuettu työllistyminen


13.12.2017 Seinäjoki. Yhteisen tuetun työllistämisen polun rakentamista, eri toimijoiden kuulemista, innostusta ja ideointia – keskustelun avauksia!22.1.2018 Turku. Tervetuloa rakentamaan Varsinais-Suomen alueen tuetun työn verkostoa. Yhteisen tuetun työllistämisen polun rakentamista, eri toimijoiden kuulemista, innostusta ja ideointia – keskustelun avauksia!26.1.2018 Rovaniemi. Tervetuloa suunnittelemaan Rovaniemen seudun palveluverkostoa tuetun työllistymisen näkökulmasta!30.1.2018 Oulu. Tervetuloa tiivistämään yhteistyötä Oulun seudun toimijoiden kanssa.Ensimmäisessä jaksossa keskitytään erityisesti työtoimintaan ja muihin ei-työsuhteisiin työnteon muotoihin sekä selvitetään työsuhteen peruskysymyksiä, mm. sitä, milloin työehtosopimusta on pakko noudattaa. Lisäksi keskustellaan aktiivimallista; miten se vaikuttaa osatyökykyisten arkeen?15.2.2018 Vaasa. Ideoidaan yhdessä tuetun työn verkostoa!Vuoden ensimmäinen työhönvalmennuksen teemapäivä pidetään yhteistyössä Poveri-hankkeen kanssa, jota hallinnoi Kuurojen Palvelusäätiö sr.28.2.2018 Vatesin avoimet ovet ja miniseminaari klo 12-16.30 non stopinaTänä vuonna Vates-säätiön järjestämät Työllistämisen kehittämispäivät järjestetään 21. - 22.3. Kokkolassa yhteistyössä Kokkotyö-säätiön kanssa ja 14. - 15.11. Helsingissä, Oltermanni-talossa. Kaksipäiväiset seminaarit tarjoavat sisältöä monipuolisesti työllistämiskentän eri asiantuntijaryhmille, niin sosiaalisten työllistämisen esimiestasolle, valmennushenkilöstölle sekä kuntien ja kaupunkien työllisyysasiantuntijoille kuin hanke- ja kehittämistyötä tekeville.5.4.2018 Loimaa. Tervetuloa ideoimaan tuetun työllistämisen verkostoa!10.4.2018 Varkaus. Tervetuloa ideoimaan tuetun työllistämisen verkostoa Varkauden seudulle. Yhteisen tuetun työllistämisen polun rakentamista, eri toimijoiden kuulemista, innostusta ja ideointia – keskustelun avauksia!20.4. Mitä on sisäinen motivaatio? Mitä hyötyä siitä voisi olla omassa työssäsi? Tule kuulemaan esityksiä sisäisen motivaation merkityksestä työllistämisen tukena teorian ja käytännön näkökulmista. Pohdimme, miten sisäistä motivaatiota voidaan työstää systemaattisesti osana työllistämispalveluja. Tilaisuudessa on sekä alustuksia että aikaa osallistujien ajatuksille ja kokemuksien vaihdolle. Kohderyhmänä on kuntien työllisyyspalvelujen työntekijät, vammaisjärjestöjen työllistäjät, työvalmentajat ja TE-toimiston työntekijät. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä MTKL:n kanssa.Työhönvalmennuksen Teemapäivät ovat Vates-säätiön koordinoiman Työhönvalmennuksen kehittämisryhmän toimintaa.3.5.2018 Vaasa. Haluamme herättää keskustelua Vaasan seudulla siitä, millainen rooli järjestöillä on työllistäjinä ja työllistämisen tukemisen palveluissa tulevaisuudessa. Tule kuulemaan ja keskustelemaan ja vaikuttamaan!4.5.2018 Oulu. Työpajan tarkoituksena on tuoda järjestöjen asiantuntemus osaksi kasvupalveluiden valmistelua Pohjois-Pohjanmaalla.Jo 13. kerran järjestettävillä Vates-päivillä on jälleen tuhti annos ajankohtaisia keskustelunaiheita työllistämisestä. Julkistamme päivillä välityömarkkinatoimijoiden yhteistyöryhmässä kehitetyn työllisyyspoliittisen mallin – tätä esitystä et kuule muualla! Tapahtuman pääteema rakentuu yhteistyön ympärille. Tulevat rakenteelliset uudistukset palvelujen tuottamisessa ja järjestämisessä ovat asettaneet toimijat osin aivan uudenlaisen tilanteen eteen.24.5.2018 Kuopio. Työpajan tavoitteena on saada ajankohtaiskatsaus tulevista muutoksista ja lähteä yhdessä pohtimaan järjestöjen roolia tulevaisuuden työllistämisen palveluissa.Koulutus nostaa esille osatyökykyisten työllistymiseen liittyviä juridisia kysymyksiä, pohdintoja ja esimerkkejä eri näkökulmista. Tilaisuudet toimivat sekä sarjana että yksittäisinä tilaisuuksina.Tervetuloa Vatesin viestintäverkoston kesäpäivään tutustumaan Sininauhaliiton Skatan tilaan, jossa toteutetaan luontolähtöistä toimintaa! Tilaisuudessa on luvassa rentoa yhdessäoloa ja luonnosta nauttimista. Kävelyretkelle kannattaa varata säänmukainen varustus sekä hyvät kävelykengät.

Viestintäverkoston kesäpäivä 4.6.2018


Mitä turvallisuus tarkoittaa ihmisille? Vastauksia etsivät Erilaisessa minglessä 16.7. mielenterveyskuntoutuja, uudet suomalaiset, piispa, työttömät, kansanedustaja ja meistä jokainen.Tule saamaan kokemuksia ja toimintamalleja omaan työhösi ryhmävalmennuksesta elokuussa! Vuoden kolmas Työhönvalmennuksen teemapäivä järjestetään yhteistyössä Rinnekoti-Säätiön Kornetin työhönvalmennuksen kanssa. Työhönvalmennuksen Teemapäivät ovat Vates-säätiön koordinoiman Työhönvalmennuksen kehittämisryhmän toimintaa.

Työhönvalmennuksen teemapäivä 30.8.2018 Helsinki -Boostia duuniin! – ryhmävalmennuksen malleja ammattilaisille


Koulutus nostaa esille osatyökykyisten työllistymiseen liittyviä juridisia kysymyksiä, pohdintoja ja esimerkkejä eri näkökulmista. Tilaisuudet toimivat sekä sarjana että yksittäisinä tilaisuuksina.

Työelämäoikeutta! - Helsinki 11.9.2018


Social Firms Europe CEFEC:in vuotuinen konferenssi kerää menestyviä eurooppalaisia yrittäjiä sekä heidän sidosryhmiään keskustelemaan ja kehittämään sosiaalista yrittämistä ja sosiaalista taloutta. Tämän vuoden teema on Sosiaalisia ratkaisuja sosiaalisen yrittäjyyden kautta. Konferenssi on englanninkielinen.

CEFEC-konferenssi Sosiaalisia ratkaisuja sosiaalisen yrittämisen kautta - Social Solutions by Social Entrepreneurs. 12.-14.9.2018


27.9.2018 Tampere. Tervetuloa verkostotapahtumaan Tampereelle!29.8.9.2018 Siilinjärvi. Tervetuloa pohjoissavolaisten järjestöjen, kuntien ja maakuntien kumppanuuspöytään!11.10.2018 Lahti. Tervetuloa Vates-säätiön KeKo-hankkeen ”Järjestöt työllistämisen tukena myös tulevaisuudessa” -seminaariin Lahteen!23.10.2018: Koulutuksella on kaksi päätavoitetta: kehittää omaa palvelutuotantoa ja muuta toimintaa niin, että kilpailutuksiin mukaan pääseminen on mahdollista. Tähän kytkeytyy myös asiakasohjaukseen liittyvät kysymykset. Toinen tavoite on oppia tarjousten tekemisen prosessia ja käytäntöjä.

Miten menestyn julkisten hankintojen kilpailutuksessa? Helsinki


25.10.2018 Seinäjoki. Tervetuloa "Järjestöt työllistämisen tukena myös tulevaisuudessa - yhteistyön rakentamista järjestöjen ja kuntien kanssa" - seminaariin!29.10.2018 Jyväskylä. Tervetuloa Keski-Suomen verkostotapahtumaan Jyväskylään!31.10.2018 Varkaus. Miten yhdistykset voivat hyödyntää tuetun työllistymisen palveluita ja rahoitusta? Tämä ja paljon muuta ajankohtaista tietoa työllistämisestä ja yhteistyöstä.7.11.2018 Helsinki. Tervetuloa Järjestöt työllistämisen tukena myös tulevaisuudessa -seminaariin Helsinkiin!8.11.2018: Tule kuulemaan kännykävideoinnista, tekemään omasi ja opettelemaan sen julkaiseminen YouTubessa.14.-15.11.2018: Kaksipäiväiset seminaarit tarjoavat sisältöä monipuolisesti työllistämiskentän eri asiantuntijaryhmille, niin sosiaalisten työllistämisen esimiestasolle, valmennushenkilöstölle sekä kuntien ja kaupunkien työllisyysasiantuntijoille kuin hanke- ja kehittämistyötä tekeville.

Työllistämisen kehittämispäivät, Helsinki


21.11.2018: Päivä keskittyy viestintään ja selkokieleen. Tavoitteena on löytää uusia keinoja työssä viestimiseen sekä kehittää omaa osaamista erilaisissa viestintätilanteissa, sekä ymmärtää selkokielen alkeet ja oppia hyödyntämään sitä ohjaustyössä.Yhteistyökumppanina Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry

Viestintä ja selkokieli työhönvalmentajan työssä - Työhönvalmennuksen teemapäivä, Joensuu


21.11.2018 Vaasa. Tervetuloa Järjestöt työllistäjänä - Pohjanmaan info- ja keskustelutilaisuus workshoppiin.4.12.2018: Päivä tarjoaa kattavaa perustietoutta ja pohdintaa työhövalmentajan osaamisen tuesta ja kehittämisestä, lainsäädännön näkökulmista, palveluntuottajan ja tutkimuksen sekä vaikuttamisen näkökulmista. Puhujina ja alustajina alan osaajia eri näkökulmista.

Tuettu työllistyminen, Helsinki


13.12.2018 Tampere. Tule laatimaan käsikirja järjestöjen yhteistyön roolista työllisyydenhoidossa! Työpaja järjestetään Tampereella 13.12.2018 klo 10-15. Tervetuloa!

Käsikirja-työpaja, Tampere (KeKo)


Tilaisuuden tarkoituksena on kerätä yhteen valmennus- ja ohjaustyötä tekevien verkosto ja aktivoida Pirkanmaan alueen verkoston toimintaa. Työstää yhdessä alueellisen verkoston toimintatapaa ja tavoitetta sekä saada ajankohtaista tietoa, ideoita ja välineitä omaan ohjaustyöhön

Työhönvalmennuksen teemapäivä 16.1.2019, Pirkanmaan alueellisen verkoston tapaaminen, Askeleita työelämään -verkostosta tukea


18.1.2018 Siilinjärvi. Tervetuloa Sakke-hankkeen, KeKo-hankkeen ja Pohjois-Savon TE-toimiston järjestämään perinteeksi muodustuneeseen kehittämispäivään: Välityömarkkinat ja työllistämisen tulevaisuus!

Välityömarkkinat ja työllistämisen tulevaisuus -kehittämispäivä (KeKo)


TÄYNNÄ - 28.1.2019: Mitä on sisäinen motivaatio? Mitä hyötyä siitä voisi olla omassa työssäsi? Tule kuulemaan esityksiä sisäisen motivaation merkityksestä työllistämisen tukena teorian ja käytännön näkökulmista.

Miten työllistettävän sisäinen motivaatio sytytetään? Helsinki


29.1.2019 Oulu. Tervetuloa laatimaan käsikirjaa järjestöjen yhteistyön rakentamisesta työllisyydenhoidossa!

Käsikirja-työpaja, Oulu (KeKo)


7.2., 7.3. ja 11.4.2019 Helsinki. Haluatko saada työkaluja järjestösi toiminnan kehittämiseen työllisyydenhoidossa ja kuulla samalla ajankohtaisista asioista alaltasi? Haluatko terävöittää omaa toimintaasi suhteessa muihin alueesi toimijoihin? Tervetuloa Vates-säätiön järjestämään koulutuskokonaisuuteen satakuntalaisille työllistymistä edistäville järjestöille.21.2.2019 Lappeenranta. Tervetuloa laatimaan käsikirjaa järjestöjen yhteistyön rakentamisesta työllisyydenhoidossa!6.3.2019 Helsinki. Vates-säätiön KeKo-hanke, Kumaja ja Hyria säätiö järjestivät marraskuussa 2018 ensimmäisen Uudenmaan työllistymistä edistäville toimijoille suunnatun tilaisuuden, ja nyt on seuraavan tilaisuuden aika! 6.3. järjestettävä seminaari on suunnattu Uudellamaalla toimiville työllisyyttä edistäville järjestöille, työpajoille sekä muille työllisyyden edistämisen parissa toimiville tahoille.7.2., 7.3. ja 11.4.2019 Pori. Koulutuspäivä keskittyy asiakasohjauksen kehittämiseen ja oman toiminnan terävöittämiseen. Kehittämisaiheita ovat mm. tavoitteellisuus, ratkaisukeskeinen ja asiakaslähtöinen työote.19.3.2019 Pori. Tervetuloa laatimaan käsikirjaa järjestöjen yhteistyön rakentamisesta työllisyydenhoidossa!

Käsikirja-työpaja, Pori (KeKo)


19.3.2019 Pori. Vates-säätiön KeKo - Kehittämisen koordinaatiohanke kutsuu Sinut iltatilaisuuteen kohottamaan maljan yhteistyölle. Tarjolla on pientä suolaista sekä keskustelua, verkostoitumista, iloa ja yhdessäoloa!

Malja yhteistyölle -iltatilaisuus, Pori (KeKo)


Varaathan nämä päivät kalenteristasi uuden oppimiseen ja verkostoitumiseen!22.3.2019 Tampere. Tervetuloa tiedotustilaisuuteen kuulemaan ja keskustelemaan kehittämisohjelmasta. Ohjelman tarkoitus on tarjota työllistymistä edistäville järjestötoimijoille ja yrityksille valmennusta ja sparrausta markkinoilla toimimiseen sekä verkostojen luomiseen.4.4. koulutuspäivässä nostetaan esille hankintalain periaatteet ja sen laatukriteerit. Tavoitteena on kehittää omaa palvelutuotantoa ja muuta toimintaa niin, että kilpailutuksiin mukaan pääseminen on mahdollista.

Miten menestyn julkisten hankintojen kilpailutuksessa? Helsinki


9.4.2019 Seinäjoki. Tervetuloa Järjestöt työllistämisen tukena myös tulevaisuudessa II -tilaisuuteen Seinäjoelle. Tilaisuudessa kuullaan esimerkiksi Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen työvoima- ja yrityspalveluiden hankitatoiminnasta sekä Sopimusvuori ry:n kilpailutuskokemuksista. Puheenvuorojen jälkeen on luvassa työpajatyöskentelyä.7.2., 7.3. ja 11.4.2019 Pori. Käymme läpi alan työllisyyden ajankohtaisia asioita lainsäädännön, rakenteiden ja eri palvelujen ja tukimuotojen näkökulmista.16.4.2019. Vuoden toinen Työhönvalmennuksen Teemapäivä keskittyy verkostoyhteistyön kysymyksiin erityistä tukea tarvitsevan työllistyjän työelämään tukemisen näkökulmasta. Päivä toteutetaan hankeyhteistyönä Opitaan työhön yhdessä ESR-hankkeen ja Vantaan kaupungin vammaisten työvalmennus Virtaamon kanssa.16.4.2019 Hämeenlinna. Työllisyydenhoidon muutoksia valmisteltaessa on tärkeää, että työllistymistä edistävien kolmannen sektorin toimijoiden osaaminen tehdään näkyväksi. Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan työllistymisestä Vates-säätiön KeKo-hanke järjestämään Kanta-Hämeen verkostoitumistilaisuuteen!24.4.2019 Vaasa. KeKo on mukana Pohjanmaan yhdistykset ry:n järjestämässä Pohjanmaan Osallisuusareenassa 24.4.2019. Tervetuloa osallistumaan Osallisena työelämässä -teeman työpajaan ja kuuntelemaan puheenvuoroja.7.5.2019 Turenki. Kanta-Hämeen työllisyysverkosto tapasi ensimmäisen kerran 16.4.2019. Lämpimästi tervetuloa toiseen tilaisuuteen Kiipulan ammattiopistolle!Vates-päivien teemana toukokuussa 2019 on Työkyvyn arviointi. Vates-päivien ohjelmasuunnittelu on meneillään. Mitä Sinä haluaisit päivillä aiheesta keskusteltavan? Ota yhteyttä: kehittämispäällikkö Kaija Ray, kaija.ray(at)vates.fi, 0440 724 944

Vates-päivät, Vantaa


Vuoden 2019 Job Shadow Day järjestetään 16.5.

Job Shadow Day


22.5.2019 Jyväskylä. Tervetuloa Järjestöt työllistämisen tukena myös tulevaisuudessa II -tilaisuuteen Jyväskylään. Tilaisuuden teema on kilpailutukset.6.6.2019 Vuoden kolmas Työhönvalmennuksen Teemapäivä keskittyy kuvien hyödyntämiseen työohjeiden tai työprosessin tukena. Kuvia käyttämällä voit havainnollistaa työohjeita monipuolisesti, säästää tekstin määrässä ja tukea koko työyhteisöä ohjaamiseen työpaikalla. Miten havainnollistan työprosessia kuvien avulla? Mitä välineitä minulla on käytettävänä kuvien työstämiseen, mitä minun tulee osata?

Työhönvalmennuksen teemapäivä: Kuvat työhönvalmennuksen tukena


ARVO, Vates-säätiö ja Ilona-hanke järjestävät seminaarin osatyökykyisten henkilöiden työllistämisestä 26.8. klo 12.30-16.00

Yhteiskunnalliset yritykset työllistämisen edistäjinä -seminaari


27.8.2019 Helsinki. Jostyöhösi liittyy tuettu työllistyminen ja erityisesti sen laadun kehittäminen, tämä tapahtuma on suunnattu sinulle.27.8.2019 Turku. Tervetuloa KeKo-hankkeen ja Turun Seudun TST ry:n järjestämään Järjestöt työllistämisen tukena myös tulevaisuudessa III -tilaisuuteen Turkuun!2.9.2019 Helsinki. Lämpimästi tervetuloa kolmanteen Uudenmaan työllistymisen ja kuntoutuksen järjestöjen tapaamiseen. Tilaisuudessa paneudutaan tällä kertaa yhteisiin hankkeisiin.12.9.2019: Päivä tarjoaa kattavaa perustietoutta ja pohdintaa työhönvalmentajan osaamisen tuesta ja kehittämisestä. Päivässä käsitellään kattavasti, mitä tuettu työllistyminen on eri palveluna osana palvelujärjestelmäämme ja mitä lainsäädännön osaamista työhönvalmentajilla tulisi olla ja mitä tarkoittaa.16.9.2019 Helsinki. Lämpimästi tervetuloa kolmanteen Uudenmaan työllistymisen ja kuntoutuksen järjestöjen tapaamiseen. Tilaisuudessa paneudutaan tällä kertaa yhteisiin hankkeisiin.24.9.2019 Tampere. Vates-säätiön KeKo-hankkeen, Pirkanmaan TE-toimiston ja Tampereen kaupungin järjestämässä Järjestöklubissa paneudutaan palvelumuotoiluun sekä verkostoidutaan muiden työllisyystoimijoiden kanssa.

Järjestöklubi, Tampere (KeKo)


3.10. Vuoden neljäs Työhönvalmennuksen teemapäivä keskittyy osaamisen tunnistamiseen työpajoilla. Tervetuloa tutustumaan Honkalampi-säätiön Kaski työvalmennuksen tunnistettuihin PAIKKO-oppimisympäristöihin sekä saamaan ajankohtaista tietoa, ideoita ja välineitä omaan ohjaustyöhön liittyen osaamistunnistamiseen.29.10.2019 Hämeenlinna. Vates-säätiön KeKo-hanke kutsuu koolle Kanta-Hämeen työllisyydenhoidon toimijat yli sektori-rajojen. Tilaisuus on tarkoitettu erityisesti työnantajien ja työllistymistä edistävien järjestöjen verkostoitumiseen.12.11.2019 Tampere. Vates-säätiön KeKo-hankkeen, Pirkanmaan TE-toimiston ja Tampereen kaupungin järjestämässä Järjestöklubissa paneudutaan vaikuttavuuteen sekä verkostoidutaan muiden työllisyystoimijoiden kanssa.

Järjestöklubi II, Tampere (KeKo)


13.-14.11.2019: Kaksipäiväinen seminaari tarjoaa sisältöä ajankohtaisista erityisryhmien työllistämisen kysymyksistä monipuolisesti työllistämiskentän eri asiantuntijaryhmille.15.11.2019 Siilinjärvi. Pohjois-Savon TE-toimisto, Pohjois-Savon Sosiaaliturvayhdistyksen Sakke-hanke ja Vates-säätiön KeKo-hanke järjestävät yhteistyössä välityömarkkinoiden palveluihin keskittyvän kehittämispäivän.18.11.2019 Lahti. KeKo ja Pähee 2.0 -hankkeiden järjestämässä työllistymistä edistävien toimijoiden seminaarissa paneudutaan työllistymisen ja osallisuuden tuen ajankohtaisasioihin.

Päijät-Hämeen verkostotilaisuus II (KeKo)


20.11.2019 Helsinki. Järjestämme KeKo-hankkeen loppuseminaarin 20.11.2019 Oltermannitalossa Helsingissä. Tervetuloa!10.12.2019 Helsinki; Saavutettava viestintä - vinkkejä someen, asiakirjoihin ja nettisivujen saavutettavuuteen

Työhönvalmennuksen ja viestinnän teemapäivä: Saavutettava viestintä


Oletko jo käynyt tutustumassa toimintaamme? Tiedätkö miltä Vatesissa näyttää? Nyt sinulla on tilaisuus! Tervetuloa Avoimien ovien päivään 28.2. klo 9-12.Tervetuloa Järjestöt kumppaneina työllisyyden edistämisessä -työpajaan Scandic Oulu Stationiin 31.3.2020. Tilaisuuden järjestävät Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto ja ELY-keskus, Vates-säätiö ja Pohjois-Pohjanmaan Sosiaali- ja terveysturvayhdistys.

PERUTTU Järjestöt kumppaneina työllisyyden edistämisessä -työpaja, Oulu


Päivän ohjelmassa on yhteisiä ajankohtaisiin teemoihin painottuvia kokonaisuuksia sekä monipuolinen tarjonta asiantuntijaryhmiä, joissa alan henkilöstö voi kehittää vuorovaikutteisesti oman työnsä sisältöjä.

PERUTTU Työllistämisen kehittämispäivä, Hämeenlinna


Vates järjestää työllistämisyksiköiden johdon kehittämisryhmälle suunnatun verkkotyöpajan 23.4.2020. Tutustu teemoihin ja ilmoittaudu mukaan!Tervetuloa Vates-säätiön viestintäverkoston ja Eläketurvakeskuksen etätilaisuuteen 7.5.2020, jossa kerrotaan tilastotietojen hyödyntämisestä tiedonhankinnassa!

Tilastot omien uutisten ja taustatiedon lähteinä


Miten voimme tuottaa yhteiskunnallisesti vaikuttavia ratkaisuja ja todentaa niitä uskottavasti? Millaisia mahdollisuuksia yhteiskunnallinen yrittäjyys voi tuoda järjestölle? Osallistu webinaariimme 4.6. vaikuttavuuden kehittämisestä ja saa konkreettisia työkaluja vaikuttavuuden johtamiseen ja uusien toimintamallien etsimiseen!Tervetuloa hakemaan potkua syksyyn Vamlasin Nuoret ja työelämä -toiminnan, Kehitysvammaliiton, Vates-säätiön ja Me osallisten Tekijätorin järjestämästä webinaarisarjasta 24.8.–27.8!Tervetuloa ma 24.8. seuraamaan Ilona-hankkeen verkkoseminaaria: Työhön integroivien yhteiskunnalisten yritysten vaikuttavuus!Vuoden ensimmäinen Työhönvalmennuksen teemapäivä 26.8.2020 keskittyy oman ohjausotteen työstämiseen, valmennuskeskeiseen työskentelytapaan ja miten oma ohjausotteeni vaikuttaa työnantajayhteistyöhön.Koulutuspäivät 2.-3.9.2020 tarjoavat kattavaa perustietoutta ajankohtaisista vammaisten työllistymisen kysymyksistä ja tuetun työllistymisen tilanteesta sekä kehittymissuunnista. Puhujina ja alustajina alan osaajia eri näkökulmista.Verkkotyöpajassa 23.9.2020 keskustellaan työllistämisyksiköiden toimintaedellytyksistä osallistujien kokemuksiin ja näkemyksiin pohjautuen.Vatesin aluetoiminnan maksuttomassa webinaarissa 24.9. aiheina mm. kuntakokeilut, Erja Lindberg, Kuntaliitto, sekä välityömarkkinoiden tulevaisuus, Päivi Kiiskinen, SOSTE, sekä Vatesin aluetoiminnan esittely.Vatesin viestintäverkoston ja Suomen Klubitalot ry:n yhteinen tilaisuus selkokielen tarpeesta ja hyödyistä, kokemuspuheenvuoro ja pieni harjoitus.

Selkokielestä hyötyvät kaikki - viestintäverkoston selkokielitilaisuus


Vates-päivä on sosiaalisen työllistämisen toimialan ajankohtaisiin teemoihin keskittyvä seminaari.

Vates-päivä


Työllistymistä edistäville järjestöille, oppilaitoksille ja muille työllisyystoimijoille suunnatussa tapahtumassa paneudutaan oppilaitosyhteistyöhön ja opinnollistamiseen.Työhönvalmennuksen teemapäivässä 29.10.2019 Porissa kootaan yhteen alueen valmennus- ja ohjaustyötä tekeviä ammattilaisia pohtimaan yhdessä kevään etäohjauksen toimintatapoja ja oppeja. Mitä hyvää jää käyttöön? Entä mitä tulisi huomioida tai mitä taitoja vielä oppia lisää? Aiheesta aamupäivässä alustamassa mm. Nappi Naapurin ja Siivouspäivän kehittänyt Pauliina Seppälä.

Job Shadow Day'n hyödyt työnantajalle, työnseuraajalle ja lähettävälle taholle (esim. oppilaitos)

Job Shadow Day -teemaviikon avaus


Työllistämisen kehittämispäivä järjestetään 18.11.2020 etätapahtumana. Vaikka tapahtuma siirtyy verkkoon, siellä on totuttuun tapaan yleisluentoja sekä vapaasti valittavia rinnakkaistyöryhmiä. Päivän teemana on Työelämän muutosten mahdollisuudet.Joulukuisessa Työhönvalmennuksen teemapäivässä paneudutaan taidealan työhönvalmennukseen. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Aula-työkodin Vertaistaiteilijat-hankkeen kanssa. Tervetuloa!11.2.2021 Turku. Tervetuloa mukaan Varsinais-Suomen työllisyystoimijoiden tapaamiseen! Kuulet, mitä ajankohtaista alueella tapahtuu ja mitkä toimijat alueellasi edistävät työllisyyttä. Pääset osallistumaan oman alueesi yhteiseen kehittämistyöhön ja verkostoitumaan muiden toimijoiden kanssa.2.-3.3.2021. Vatesin aluetoiminta ja Job Shadow Day mukana ovat mukana virtuaalisilla Järjestömessuilla. Tervetuloa mukaan!

Järjestömessut: Alueelliset verkostot työllisyyden tukena ja Job Shadow Day -esittely


4.3.2021 Turku. Varsinais-Suomen työllisyystoimijoille järjestetään kaksi työpajaa, joissa paneudutaan alueen ajankohtaisasioihin ja yhteisiin kehittämiskohtiin. Voit osallistua työpajaan, vaikka et olisi päässyt mukaan aiempaan verkostotilaisuuteen.24.3.2021. Tervetuloa yhteisen kehittämistyön pariin! Vatesin aluetoiminta järjestää Kanta-Hämeen työllisyystoimijoille verkostotilaisuuden yhteistyössä Kiipulan ja Kuurojen Palvelusäätiön Poveri-hankkeen kanssa.25.3.2021 Turku. Varsinais-Suomen työllisyystoimijoille järjestetään kaksi työpajaa, joissa paneudutaan alueen ajankohtaisasioihin ja yhteisiin kehittämiskohtiin. Voit osallistua työpajaan, vaikka et olisi päässyt mukaan aiempaan verkostotilaisuuteen.30.3.2021. Kiipula ja Vates-säätiö yhdistävät osaamisensa kolmen webinaarin sarjaan. Yhteistyöllä tuodaan näkyväksi työllistymisen ratkaisuja, ohjauksen merkitystä sekä tukea ja tukimuotoja työnantajille. Tervetuloa mukaan!20.4.2021. Kiipula ja Vates-säätiö yhdistävät osaamisensa kolmen webinaarin sarjaan. Yhteistyöllä tuodaan näkyväksi työllistymisen ratkaisuja, ohjauksen merkitystä sekä tukea ja tukimuotoja työnantajille. Tervetuloa mukaan!22.4.2021. Ilona – Sosiaalinen yrittäjyys väylänä mielekkääseen työhön -hanke ja yhteiskunnallisen yritystoiminnan tutkimusverkosto FinSERN järjestävät yhdessä tutkijatyöpajan. Tilaisuudessa keskustellaan alan ajankohtaisesta tutkimuksesta ja tutkimustarpeista, joihin alustaa johtaja Tuija Oivo, TEM.22.4.2021. Tule kuulemaan, mitä ajankohtaista Pirkanmaalla tapahtuu työllisyydenhoidon kentällä. Pääset osallistumaan oman alueesi yhteiseen kehittämistyöhön ja verkostoitumaan muiden toimijoiden kanssa. Lisäksi tilaisuudessa pohjustetaan toukokuussa ja kesäkuussa järjestettäviä työpajoja.27.4.2021. Seuraava työllistämisyksiköiden johdon kehittämisryhmän verkkotyöpaja järjestetään tiistaina 27.4. klo 9-12. Työpajassa keskustellaan mm. välityömarkkinoiden ajankohtaisesta tilanteesta ja kehitysnäkymistä.5.5.2021. Pirkanmaan työllisyystoimijoille järjestetään kaksi verkkotyöpajaa, joissa paneudutaan alueen ajankohtaisasioihin ja yhteisiin kehittämiskohtiin, kuten järjestöjen ja oppilaitosten yhteistyöhön.6.5.2021.Vatesin aluetoiminta järjestää Pohjanmaan järjestöille verkostotapahtuman yhteistyössä Pohjanmaan yhdistykset ry:n ja Pohjanmaan sosiaalipsykiatrinen yhdistys ry:n kanssa.18.5.2021. Kiipula ja Vates-säätiö yhdistävät osaamisensa kolmen webinaarin sarjaan. Yhteistyöllä tuodaan näkyväksi työllistymisen ratkaisuja, ohjauksen merkitystä sekä tukea ja tukimuotoja työnantajille. Tervetuloa mukaan!19.5.2021. Vates-säätiön aluetoiminta järjestää Kainuun työllisyystoimijoille verkostotilaisuuden yhteistyössä Klubitalo Tönärin ja Nakertaja - Hetteenmäen kyläyhdistyksen kanssa.20.5.2021. Tervetuloa Kohtaamisten päivään! Päivän aikana kuullaan kokemuksia Job Shadow Day'sta, tutustutaan vateslaisiin ja palkitaan vuoden 2021 Tulisielu. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!31.5.2021. Tervetuloa Uudenmaan verkostotilaisuuteen! Saat tietoa ja kuulet kokemuksia työkykyohjelmasta ja Uudenmaan työkykyhankkeista, pääset verkostoitumaan sekä kehittämään alueen verkostoyhteistyötä.2.6.2021. Pohjanmaan työllisyystoimijoille järjestetään kaksi verkkotyöpajaa, joissa paneudutaan alueen ajankohtaisasioihin ja yhteisiin kehittämiskohtiin. Voit osallistua toiseen tai molempiin työpajoihin, vaikka et olisi päässyt mukaan ensimmäiseen verkostotilaisuuteen 6.5.7.6.2021. Jatkuvan oppimisen uudistus, koulutuspoliittiset linjaukset sekä muut kouluttautumista edistävät valtakunnalliset ohjelmat koskevat myös vammaisia ja osatyökykyisiä sekä erityistä tukea tarvitsevia opiskelijoita.Nämä tukea tarvitsevat henkilöt näkyvät kuitenkin melko ohuesti eri ohjelmissa ja suunnitelmissa. Vammaisjärjestöt voivat tarjota osaamista ja ratkaisuja, miten osaamisen kehittäminen voidaan turvata yhdenvertaisesti kaikille. Tule mukaan yhteiseen kehittämistyöhön ja ideointiin!8.6.2021. Aluetoiminnan ja viestinnän tilaisuudesta saat käytännön vinkkejä somekampanjan toteuttamiseen. Mitä asioita pitää ottaa huomioon? Miten rajataan kohderyhmä? Miten kampanjalle saadaan näkyvyyttä? Miten kampanjointia voi tehdä yhteistyössä toisen toimijan kanssa? Tule mukaan yhteiseen pohdiskeluun!9.6.2021. Pirkanmaan työllisyystoimijoille järjestetään kaksi verkkotyöpajaa, joissa paneudutaan alueen ajankohtaisasioihin ja yhteisiin kehittämiskohtiin, kuten järjestöjen ja oppilaitosten yhteistyöhön.24.8.2021. Työ- ja toimintakyvyn arviointi puhututtaa paljon - myös osana valmennus- ja ohjaustyötä. Teemapäivässä käydään läpi alustaen, keskustellen ja yhdessä pohtien työ- ja toimintakyvyn arviointia osana työhönvalmentajan työtä. Luvassa on omaa ajattelua, pohdintaa ja toivottavasti arkea palvelevaa työskentelyä.25.8.2021. Pohjanmaan työllisyystoimijoille järjestetään kaksi verkkotyöpajaa, joissa paneudutaan alueen ajankohtaisasioihin ja yhteisiin kehittämiskohtiin. Voit osallistua toiseen tai molempiin työpajoihin, vaikka et olisi päässyt mukaan ensimmäiseen verkostotilaisuuteen 6.5.31.8.2021. Kehitysvammaliitto, Vamlas ja Vates-säätiön aluetoiminta järjestävät Työmaailman parannusviikon nyt toista kertaa, tänä vuonna kolmepäiväisenä. Tule kuulemaan ajankohtaisia puheenvuoroja työnantajayhteistyöstä, meneillään olevista uudistuksista ja uusista toimintamalleista osatyökykyisten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden henkilöiden työllistymiseen liittyen!1.9.2021. Kehitysvammaliitto, Vamlas ja Vates-säätiön aluetoiminta järjestävät Työmaailman parannusviikon nyt toista kertaa, tänä vuonna kolmepäiväisenä. Tule kuulemaan ajankohtaisia puheenvuoroja työnantajayhteistyöstä, meneillään olevista uudistuksista ja uusista toimintamalleista osatyökykyisten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden henkilöiden työllistymiseen liittyen!2.9.2021. Kehitysvammaliitto, Vamlas ja Vates-säätiön aluetoiminta järjestävät Työmaailman parannusviikon nyt toista kertaa, tänä vuonna kolmepäiväisenä. Tule kuulemaan ajankohtaisia puheenvuoroja työnantajayhteistyöstä, meneillään olevista uudistuksista ja uusista toimintamalleista osatyökykyisten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden henkilöiden työllistymiseen liittyen!7.9.2021. Vatesin aluetoiminnan ja viestinnän tilaisuudesta saat käytännön vinkkejä somekampanjan visuaalisen ilmeen suunnitteluun ja toteutukseen. Tervetuloa mukaan yhteiseen pohdiskeluun!15.9.2021. Tervetuloa saamaan uutta näkökulmaa työllisyys- ja ravitsemusteemojen yhteensovittamisesta sekä tietoa hankkeessa kehitettävästä toimintakonseptista!22.9.2021. Yhteiskunnallisten yritysten toimintamahdollisuuksia Suomessa kehitetään. Tuoreimmat analyysit ja näkökulmat ovat esillä Ilona – sosiaalinen yrittäjyys väylänä mielekkääseen työhön -hankkeen loppuseminaarissa.28.9.2021. Verkostotilaisuudessa saat tietoa työllisyydenhoidon kentän uudistusten kokonaiskuvasta ja pääset kehittämään Etelä-Savon alueen työllisyystoimijoiden verkostoyhteistyötä.29.9.2021. Tilaisuudessa saat tietoa työllisyydenhoidon kentän uudistusten kokonaiskuvasta ja pääset kehittämään Etelä-Karjalan alueen työllisyystoimijoiden verkostoyhteistyötä. Tervetuloa mukaan!5.10.2021. Tervetuloa Satakuntaan! Pääset osallistumaan oman alueesi yhteiseen kehittämistyöhön ja verkostoitumaan muiden toimijoiden kanssa. Tilaisuudessa luodaan pohjaa tuleville työpajoille, jotka järjestetään osallistujien toiveiden mukaisesti.14.10.2021. Tule kuulemaan, mitä ajankohtaista alueella tapahtuu ja mitkä toimijat alueellasi edistävät työllisyyttä. Pääset osallistumaan oman alueesi yhteiseen kehittämistyöhön ja verkostoitumaan muiden toimijoiden kanssa.21.10.2021. Järjestämme vuoden 2021 Disability Employment Forum -tapahtuman 21.10. yhteistyössä Suomen CP-liiton kanssa. Päivän teema on ”Ennen kaikkea ammattilainen”. Tervetuloa mukaan!2.11.2021. Työhönvalmennuksen teemapäivässä 2.11. paneudutaan etäohjauksen kysymyksiin tietoturvan näkökulmasta. Tietoturvalla on väistämätön yhteys luottamuksen rakentamiseen ja ohjaussuhteen kehittymiseen etä- ja hybridivalmennusmalleissa. Tervetuloa mukaan!2.11.2021. Tervetuloa mukaan Pohjois-Savon työllisyystoimijoiden yhteiseen kehittämistyöhön ja verkostoitumaan muiden toimijoiden kanssa. Tilaisuudessa luodaan pohjaa tuleville työpajoille, jotka järjestetään toimijoiden tarpeista lähtien.18.11.2021. Kehittämisryhmän syksyisessä verkkotyöpajassa luodaan katsaus välityömarkkinoiden kannalta keskeisimpiin menossa oleviin muutoksiin. Tervetuloa mukaan!19.11.2021. Lapin eri työllisyystoimijat toivovat vahvempaa verkostoitumista ja tiedon jakamista. Tule mukaan yhteisen kehittämistyön äärelle!22.11.2021. Tervetuloa kuulemaan, mitä ajankohtaista Kymenlaakson työllisyydenhoidon kentällä tapahtuu ja mitkä toimijat edistävät työllisyyttä. Laitetaan yhteistyö käyntiin!23.11.2021. Työllisyydenhoito on murroksessa. Nyt on hyvä aika pysähtyä miettimään, miten uudistusten keskellä tehdään viisaita valintoja. Miten kolmannen sektorin rooli muuttuu? Entä miten säilytämme järjestöjen osaamisen osana työllisyydenhoitoa? Tervetuloa yhteisen kehittämisen äärelle!25.11.2021. Green Care ja luontopainotteiset menetelmät ovat olleet jo pitkään osa kuntoutustyötä. Mutta mitä menetelmät tarkoittavat työhönvalmennuksessa? Miten hyödyntää luontopainotteisia menetelmiä osana asiakkaan työllistymistä? Entä miten siitä viestitään ja mitä käsitteitä kannattaisi käyttää? Tervetuloa mukaan!30.11.2021. Tervetuloa kuulemaan, mitä ajankohtaista Päijät-Hämeen työllisyydenhoidossa tapahtuu ja mitkä toimijat edistävät työllisyyttä. Tilaisuudessa luodaan pohjaa tuleville työpajoille, jotka järjestetään toimijoiden tarpeista lähtien.1.12.2021. Saat tietoa työllisyydenhoidon kentän uudistusten kokonaiskuvasta ja pääset kehittämään Etelä-Pohjanmaan alueen työllisyystoimijoiden verkostoyhteistyötä.16.12.2021. Pohjois-Pohjanmaan työllisyystoimijat toivovat vahvempaa verkostoitumista ja tiedon jakamista. Verkostojen vahvistaminen on erityisen tärkeää, koska toimintaympäristössä tapahtuu isoja muutoksia. Tervetuloa yhteisen kehittämisen äärelle!2.2.2022. Tervetuloa osallistumaan Etelä-Pohjanmaan yhteiseen kehittämistyöhön ja verkostoitumaan muiden toimijoiden kanssa.9.2.2022. Saat konkreettisia oman työskentelytyylisi oivalluksia sekä välineitä toisten ihmisten johtamiseen ja motivointiin. WSA auttaa sinua työllisyyden hoidon rakennemuutosten kentällä tukemaan ja johtamaan tiimiäsi. Kun oikea ihminen työskentelee oikeassa tehtävässä, tiimin johtaminen helpottuu ja palvelun sisältö sekä laadukkuus kehittyvät. Tule kehittämään omaa työotettasi, tiimiäsi ja palvelusi sisältöä sekä laatua!16.2.2022. Tervetuloa osallistumaan Etelä-Pohjanmaan 2 työpajan kehittämistyöhön ja verkostoitumaan muiden toimijoiden kanssa.10.3.2022. Keski-Pohjanmaan työllisyystoimijat toivovat vahvempaa verkostoitumista ja tiedon jakamista. Verkostojen vahvistaminen on erityisen tärkeää, koska toimintaympäristössä tapahtuu isoja muutoksia. Tervetuloa yhteistyön äärelle!15.3.2022. Vates-säätiö ja Kiipula yhdistävät jälleen voimansa kolmiosaiseen Tavoitteena työllistyminen -webinaarisarjaan. Tänä vuonna teemana on: Hyvä kiertoon! Ensimmäisellä kerralla paneudumme kiertotalouden ja kestävän kehityksen teemoihin erityisesti oppilaitosten näkökulmasta22.3.2022. Työpajassa esitellään Yhteiskunnallisten yristysten osaamiskeskuksen tavoitteita ja toimintaa. Erityisesti neuvonta- ja ohjauspalvelut sekä osatyökykyisten työllistäminen ovat teemoja, joiden tiimoilta haluamme käydä keskustelua.12.4.2022. Vates-säätiö ja Kiipula yhdistävät jälleen voimansa kolmiosaiseen Tavoitteena työllistyminen -webinaarisarjaan. Tänä vuonna teemana on: Hyvä kiertoon! Toisella kerralla paneudumme kiertotalouden ja kestävän kehityksen teemoihin työllistymisen kannalta.27.4.2022. Hyvinvointialueiden aluevaltuutetut tarvitsevat tietoa työllistymistä edistävien järjestöjen palveluista sekä kättä pidempää siihen, miksi järjestöjen toiminnan rahoitus on turvattava. Tule kuulemaan, mikä merkitys järjestöjen työllisyystoiminnalla on ihmiselle itselleen, kunnalle ja yhteiskunnalle10.5.2022. Vates-säätiö ja Kiipula yhdistävät jälleen voimansa kolmiosaiseen Tavoitteena työllistyminen -webinaarisarjaan. Tänä vuonna teemana on: Hyvä kiertoon! Kolmannella kerralla paneudumme yhteiskuntavastuuseen. Miten yritykset voivat kantaa kortensa kekoon? Minkälaisia vastuullisuusohjelmia yrityksillä on? Entä mitä vastuullisuudesta puhutaan juuri nyt työllisyyskentällä?16.5.2022. Tule kuulemaan, mikä on hiljattain perustetun Järjestöneuvoston tehtävä ja mitä mahdollisuuksia meillä on lisätä yhteistyötä ja näkyvyyttä sen avulla. Mitä yhteistyö TE-palvelujen ja uuden työvoimapalvelumallin kanssa tuo tullessaan? Mikä on lahella.fi? Tilaisuuden lopussa lisäksi asiantuntijoiden paneelikeskustelu järjestöyhteistyöstä yleensä.25.5.2022. Uudenmaan työllisyystoimijat toivovat vahvempaa verkostoitumista ja tiedon jakamista. Verkostojen vahvistaminen on erityisen tärkeää, koska toimintaympäristössä tapahtuu isoja muutoksia. Tule kuulemaan, mitä ajankohtaista Uudenmaan työllisyydenhoidossa tapahtuu ja vaikuta kehittämistyöpajojen sisältöihin.Onko oma podcast-sarja ollut suunnitelmissa, mutta et ole tiennyt, miten aloittaa? Pohditko ehkä, voisiko sellaisen toteuttaa kustannustehokkaasti itse, tai miten ammattilaiselta tilaaminen sujuisi ja mitä se maksaisi?30.5.2022. Tule mukaan pohtimaan, miten ja miksi ohjaajan oma ruokasuhde vaikuttaa ohjaustyöhön sekä mikä yhteys ruokasuhteella on työ- ja toimintakyvyn tukemiseen. Teemapäivässä työstetään käytännönläheisesti valmentajan omaa ruokasuhdetta ja lisätään ymmärrystä sen vaikutuksista ohjaustyön arkeen.6.6.2022. Palveluohjauksen haasteet työllisyyden kuntakokeiluiden alusta alkaen on puhututtanut työllisyystoimijoita. Tilanne on kääntynyt parempaan päin, mutta työtä vielä riittää. Tule mukaan keskusteluun ja kehittämiseen!14.6.2022. Tule saamaan tietoa tavoitteellisesta ruokatoiminnan ohjauksesta sekä ideoimaan yhdessä parhaimpia menetelmiä ja työkaluja ohjaustyön tueksi.18.8.2022. Työtyylianalyysin (WSA) avulla löydät nopeasti keinot, miten ohjaat ja tuet ihmistä oikeaan suuntaan. Menetelmän avulla opit analysoimaan mm. asiakkaasi soveltuvuutta erilaisiin työtehtäviin, löytämään oikeat tavat perehdytykseen sekä tunnistamaan työn kuormitustekijöitä.29.8, 30.8. ja 1.9. Tervetuloa parantamaan työmaailmaa! Luvassa kertomuksia onnistuneista rekrytoinneista sekä tietoa ajankohtaisista uudistuksista ja niiden vaikutuksista. Program även på svenska!29.8, 30.8. ja 1.9. Tervetuloa parantamaan työmaailmaa! Luvassa kertomuksia onnistuneista rekrytoinneista sekä tietoa ajankohtaisista uudistuksista ja niiden vaikutuksista. Program även på svenska!29.8, 30.8. ja 1.9. Tervetuloa parantamaan työmaailmaa! Luvassa kertomuksia onnistuneista rekrytoinneista sekä tietoa ajankohtaisista uudistuksista ja niiden vaikutuksista. Program även på svenska!13.9.2022. Teemapäivän aikana saadaan tietoa IPS (Sijoita ja valmenna!) -mallista ja pohditaan yhdessä työhönvalmentajan ammatillista identiteettiä, osaamista ja hyötyä. Tervetuloa yhteisen kehittämisen äärelle!26.9.2022. Oulu. Muutosten keskellä yhtestyön merkistys korostuu. Ammattilaiset ja organisaatiot tarvitsevat toinen toisiaan, jotta asiakkaalle voidaan antaa riittävä tuki työllistymiseen ja työssä pysymiseen. Tule mukaan yhteiseen kehittämiseen!29.9.2022 Kajaani. Työpaja toimii lähtölaukauksena Kainuun hankeverkoston toiminnalle. Tule mukaan kehittämään verkoston toimintatapaa sekä kuulemaan ja keskustelemaan ajankohtaisista yhteisistä teemoista.4.10.2022. Elämänlaatua ruuasta -konsepti tuo ruuan parissa yhdessä tekemisen osaksi kuntoutumista tukevien toimintaympäristöjen arkea. Tule mukaan kuulemaan, miten ruokatoiminta taipuu yhdessä tekemisen välineeksi ja konkreettiseksi ohjaustyön menetelmäksi.13.10.2022. Disability Employment Forum on Vates-säätiön tapahtuma vammaisten, osatyökykyisten ja pitkäaikaissairaiden työllistymisen edistämiseksi. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään yhteistyössä Nuorten Ystävien Paikka auki -hankkeen kanssa. Tule mukaan rakentamaan uusia väyliä, joiden avulla lisätään työnantajien tietoa vammaisten, osatyökykyisten ja pitkäaikaissairaiden osaamisesta, kyvyistä ja potentiaalista.THL:n ja Eläketurvakeskuksen tilastotietokannoista voi hakea eri kriteereillä räätälöityjä tilastoja esim. sosiaalipalveluiden käytöstä tai työkyvyttömyyseläkkeen saajista? Tule kuulemaan ja keskutelemaan, miten voit hyödyntää näitä tilastoja työssäsi.28.10.2022 Tampere. Tutustu paremmin Pirkanmaan työllisyystoimijoihin, verkostoitumaan ja jakamaan osaamista. Verkostojen vahvistaminen on erityisen tärkeää, kun toimintaympäristössä tapahtuu isoja muutoksia.2.11. klo 8.30-10.00 Metropolian Myllypuron kampus, Myllypurontie 1. Teemana Digiosallisuus työllisyyden edistämisessä8.11.2022. Marraskuisessa Työhönvalmennuksen teemapäivässä paneudutaan elintapaohjaukseen. Tervetuloa mukaan!17.11.2022 Kokkola. Kokemusasiantuntijapäivässä teemoina kokemusasiantuntijuuden hyödyntäminen palveluiden kehittämisessä.29.11.2022-12.5.2023 Tule vertaisoppimaan järjestötyöllistämisestä ja kehittämään organisaatiosi toimintaa!ti 28.2.2023 klo 13-16, Vatesin toimisto, Oltermanninkatu 8, Helsinki3.3.2023 klo 9.00-11.00, Verkkotilaisuus Teamsissa. Varsinais-Suomen verkostotilaisuus, joka on avoin kaikille kiinnostuneille.14.3.2023 Vates-säätiön kehittämistoiminta ja Kiipula yhdistävät jälleen voimansa kolmiosaiseen Tavoitteena työllistyminen -webinaarisarjaan. Ensimmäisellä kerralla paneudumme työllistämisen edistämiseen ammatillisten opintojen aikana.

Ti 14.3.2023 klo 12-14, Hybriditilaisuus Telesali, Business Oulu / Teams.21.3.2022. Maaliskuisessa Työhönvalmennuksen teemapäivässä paneudutaan elintapaohjaukseen. Tervetuloa mukaan!ti 21.3. klo 12-16, ti 28.3. klo 12-16 ja to 30.3. klo 12-16

18.4.2023 Vates-säätiön kehittämistoiminta ja Kiipula yhdistävät jälleen voimansa kolmiosaiseen Tavoitteena työllistyminen -webinaarisarjaan. Toisella kerralla paneudumme nivelvaiheen tukeen työelämään siirryttäessä.ma 24.4.2023 klo 9 - 10:30, Teams. Puhuttu selkokieli työ- ja toimintakeskusten arjessa sekä erityinen tuki ammattioppilaitoksissa.2.5.2023. Toukokuun Työhönvalmennuksen teemapäivässä paneudutaan työnantajayhteistyöhön ja piilotyöpaikkoihin. Tervetuloa mukaan!9.5.2023 Vates-säätiön kehittämistoiminta ja Kiipula yhdistävät jälleen voimansa kolmiosaiseen Tavoitteena työllistyminen -webinaarisarjaan. Kolmannella kerralla paneudumme aikaan työllistymisen jälkeen.

torstai 1.6. klo 9-115.-6.2023 Tervetuloa parantamaan työmaailmaa! Luvassa kertomuksia onnistuneista rekrytoinneista sekä tietoa ajankohtaisista uudistuksista ja niiden vaikutuksista.

maanantai 4.12.2023 klo 13-14.30

Torstai 29.2.2024 klo 13-15