Siirry pääsisältöön

Päättyneet tapahtumat

Sosiaali- ja eläketilastot viestinnän ja asiantuntijan tiedonlähteinä

14.10.2022 - 14.10.2022

Aika: pe 14.10. klo 9.00 - 11.00
Paikka: Teams
Hinta: Maksuton

Kenelle? 
Toimialan tilastotietoa työssään tarvitseville, kuten viestijöille, asiantuntijoille, hanketyöntekijöille ja opiskelijoille.  

Miksi ja mitä hyödyt? 
Saat tietoa ja vinkkejä, miten voit hyödyntää sosiaali- ja eläketilastoja tiedonlähteinä.

Vates-säätiön viestintäverkosto, Eläketurvakeskus sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos järjestävät tilaisuuden, jossa esitellään sosiaali- ja terveysalan lähteitä, kuten tilastotietokantoja, joita voi hyödyntää omaan tiedonhankintaan. Täsmätiedosta on hyötyä, kun etsii tiettyihin kohderyhmiin tai alueisiin liittyviä tietoja esim. asiakkaidensa tai verkostojensa tueksi. Tilastoista löytyy tietoja kattavasti erilaisista kohderyhmistä jaoteltuna esim. ikäryhmittäin, asuinalueittain, palveluittain jne. Lisäksi esittelemme Vammaispalvelujen käsikirjaa.

Ohjelma

Klo 9:00 Tervetuloa ja johdattelu tilaisuuteen.

viestintävastaava Kati Savela-Vilmari, Vates-säätiö

Sotekuva-sivusto ja Sotkanet-verkkopalvelu

kehittämispäällikkö Iiro Toikka, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Hyvinvointivaltion tutkimus ja uudistaminen -osasto

THL:n sotekuva-sivusto kertoo mm. sote-palveluiden vaikuttavuudesta. Sotekuva-verkkopalvelussa on indikaattoritietoa sosiaali- ja terveyspalvelujen laadusta, vaikuttavuudesta ja kustannuksista hyvinvointialueittain ja kunnittain. Tiedot perustuvat sosiaali- ja terveydenhuollon kustannusvaikuttavuusmittaristoon (KUVA).

Sotekuvassa voi tarkastella tietoja joko numeerisina taulukkonäkyminä, karttoina tai graafisina kuvioina. Käytössä on jatkuvasti päivittyvät, tuoreimmat tiedot tai kiinnitetty tietopohja, joka kuvaa tietyn ajanjakson tilannetta.

Sotkanet kokoaa tietoja suomalaisten hyvinvoinnista ja terveydestä. Sotkanet-palvelun aihealueita ovat mm. mielenterveys, palvelut ja resurssit, väestön sosiaalinen ympäristö sekä lapset, nuoret ja perheet.

Eläketurvakeskuksen tilastotietokannasta tietoa mm. työeläkkeen saajien määristä

tilastotutkija Tuula Kyyrä, Eläketurvakeskus

ETK:n ylläpitämät tilastot sisältävät tietoja eläkkeensaajista, työeläkevakuutetuista, eläkemenosta, eläkkeellesiirtymisiästä, työeläkekuntoutuksesta ja työeläkkeiden rahoituksesta. Tilastotietokanta tarjoaa keskeiset aikasarjat ETK:n tuottamista tilastoista. Tietokannan avulla voi esim. poimia haluamansa osan tilastotaulukosta.

Tauko

Klo 10:15

Mikä on Vammaispalvelujen käsikirja ja miten sitä voi hyödyntää

erityisasiantuntija Päivi Hömppi, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Hyvinvointivaltion tutkimus ja uudistaminen -osasto

Vammaispalvelujen käsikirja toimii vammaispalvelujen työntekijöiden käsikirjana. Se tarjoaa tietoa mm. vammaisuudesta yhteiskunnassa, tuista ja palveluista, asiakasprosesseista sekä hankkeista ja ohjelmista.

Käsikirjaa päivitetään jatkuvasti, eli sieltä saa hyvän katsauksen vammaisiin henkilöihin liittyviin ajankohtaisasioihin.

 

Osatyökykyisten henkilöiden palvelut ja työllisyys

Hallituksen Työkykyohjelma ja Vatesin toimet

toimitusjohtaja Jaana Pakarinen, Vates-säätiö

Klo 11:00 Päätössanat


Ilmoittaudu mukaan

Ilmoittautuminen on päättynyt.


Lisätietoa:
Viestintävastaava Kati Savela-Vilmari
kati.salvela-vilmari(at)vates.fi
puh. 044 587 9568

takaisin tapahtumiin