Siirry pääsisältöön

Päättyneet tapahtumat

Tilastot omien uutisten ja taustatiedon lähteinä

07.05.2020 - 07.05.2020

Tervetuloa Vates-säätiön viestintäverkoston ja Eläketurvakeskuksen etätilaisuuteen, jossa kerrotaan tilastotietojen hyödyntämisestä tiedonhankinnassa!

Aika: to 7.5. kello 9-10.30
Paikka: Teams-kokous (ei vaadi sovellusta tai ohjelman asennusta), linkki lähetetään ilmoittautuneille

Mistä saisin selville työkyvyttömyyseläkkeiden määrän muutoksen viimeisen vuosikymmenen aikana? Entä kuinka paljon enemmän työkyvyttömyyseläkkeitä myönnetään osa-aikaisina? Esimerkiksi tällaisiin kysymyksiin saat vastauksia Eläketurvakeskuksen tilastotietokannasta. Tilastosuunnittelija Arja Kivinen kertoo ETK:n tilastotiedon keräämisestä ja julkistuksista. Teemme myös pienen tilastohakuharjoituksen.

THL:n iäkkäät, vammaiset ja toimintakyky -yksikön johtava asiantuntija Päivi Nurmi-Koikkalainen ja suunnittelija Iiro Toikka esittelevät THL:n tuoreen julkaisun Tiekartta systemaattiselle tiedonkeruulle vammaispalveluissa. Tiekartta koostuu vammaisuuteen liittyvästä tiedosta ja tietotarpeista. Tietoa tarvitaan erityisesti tilanteissa, joissa tapahtuu muutoksia.

Toisena aiheena on sotkanet.fi-palvelu, josta kertoo Virve Pekurinen THL:stä. Sotkanetistä voi hakea keskeisiä väestön hyvinvointia ja terveyttä koskevia tietoja vuodesta 1990 alkaen.

Tule oppimaan, miten voit hyödyntää näitä tilastoja ja tiekarttaa tietolähteinäsi ja tehdä yhä yksilöllisempiä juttuja organisaatiosi tai työnantajasi tarpeiden mukaan!

Tilaisuus on maksuton. Ilmoittautuminen on päättynyt, mutta voit tiedustella mahdollisuutta osallistua osoitteesta kati.savela-vilmari(at)vates.fi


Vatesin koordinoima viestintäverkosto on tarkoitettu Sinulle, joka haluat olla mukana edistämässä vammaisten, pitkäaikaissairaiden ja osatyökykyisten henkilöiden työllistymistä viestinnän keinoin. Sinun ei tarvitse olla viestintätehtävässä liittyäksesi verkostoon.

Järjestämme verkostolle mm. koulutusta ja työpajoja. Moni tapahtumista on järjestetty yhteistyössä verkostolaisten kanssa.

Tule mukaan noin 200 henkilön verkostoon tilaamalla viestintäverkoston uutiskirje (ilmestyy 3-4 kertaa vuodessa). 

Tilaa viestintäverkoston uutiskirje (Huom. jos olet jonkin muun Vatesin uutiskirjeen tilaaja, rastita myös se/ne lomakkeelta. Näin et vahingossa poistu niiden kirjeiden tilaajalistalta.)

takaisin tapahtumiin