Siirry pääsisältöön

Päättyneet tapahtumat

Työhönvalmennuksen teemapäivä: - Mahdollista! - Vinkkejä ja materiaalia kehitysvammaisten ihmisten työllisyyden tukemiseksi

08.11.2017 - 08.11.2017

Aika: ke 8.11. 2017 klo 9.00 - 13.00
Paikka: Vates-säätiö, Oltermannintie 8, Helsinki (2. krs)

Kenelle:
Kehitysvammaisten ihmisten kanssa työskenteleville ohjaus- ja valmennustyön ammattilaisille. Päivään mahtuu 15 henkeä.

Hinta: 20€, sisältää koulutuksen kaikki tarjoilut

Ilmoittautuminen: Viimeinen ilmoittautumispäivä 1.11.2017.

Ilmoittautumislinkki


Tämän vuoden neljäs Työhönvalmennuksen Teemapäivä järjestetään yhteistyössä Aula-työkotien Kannatusyhdistys ry:n Työelämän tuoreet tuulet (2016-2018) - hankkeen kanssa. Hankkeen tavoitteena on edistää kehitysvammaisten ihmisten työllistymistä palkkatyöhön. Hanketta rahoittaa STM Veikkauksen tuotoilla.

Hankkeessa on kysytty työnantajilta, millaiset asiat rohkaisisivat palkkaamaan kehitysvammaisia työntekijöitä. Vastaajat suhtautuivat aiheeseen pääosin erittäin myönteisesti. Suurimpana syynä siihen, ettei työllistymisiä kuitenkaan ole tapahtunut kovin paljon, voidaan pitää tiedon puutetta. Yrittäjillä vaikutti olevan varsin vähän tietoa mm. saatavilla olevista tukimuodoista.

Työvalmentajan rooli tiedon levittämisessä ja onnistuneiden rekrytointien syntymisessä on merkittävä. Tärkeää on myös se, että kehitysvammaisella työnhakijalla itsellään on aktiivinen rooli omaan työllistymiseensä liittyvissä asioissa.

Työelämän tuoreet tuulet -hanke on julkaissut työvälineiksi Mahdollista! -opaskirjasarjan, joka tarjoaa tietoa työnantajalle, sekä menetelmiä ja työvälineitä työnhakijalle ja työvalmentajalle.

Teemapäivässä tutustutaan Mahdollista! -oppaiden sisältöön ja käyttöön. Osallistujat saavat yhden kappaleen kutakin opaskirjaa mukaansa. Oppaat ovat myös vapaasti tulostettavissa käyttöön PDF-muodossa nettisivulla: http://www.aula-tyokoti.fi/mahdollista-materiaalit/

Päivän järjestää Vates-säätiön kehittämiskoordinaattori Anne Korhonen yhdessä Työelämän tuoreet tuulet -hankkeen projektipäällikkö Eveliina Ikosen ja projektityöntekijä Laura Päiväpuron kanssa.

Tervetuloa mukaan!

Päivän ohjelma

 

takaisin tapahtumiin