Siirry pääsisältöön

Nyt on aika vaikuttaa – työllisyydenhoito murroksessa

Keväällä 2021 kysyimme kuntien työllisyyspalveluista vastaavilta, kuinka alueilla hyödynnetään järjestöjen työllisyystoimia ja osaamista. Vastaukset eivät yllättäneet. Järjestöjen työllistämistä edistävät palvelut tunnistettiin parhaiten, kun taas järjestöjen erityisosaaminen esim. vamman tai sairauden vaikutuksista työllistymiseen jäi vähiten hyödynnetyksi. Tässä meillä on jokaisella peiliin katsomisen paikka. Olemmeko tuoneet tarpeeksi hyvin esille järjestöjen moninaisuutta?

Kaikille yhdenvertainen, parempi työmaailma

Vates-säätiön aluetoiminta, Vamlas ja Kehitysvammaliitto järjestivät 31.8.-2.9.2021 Työmaailman parannusviikko –webinaarisarjan. Toistamiseen toteutetussa kolmipäiväisessä webinaarissa kuultiin ajankohtaisia puheenvuoroja työnantajayhteistyöstä, meneillään olevista työllisyydenhoidon uudistuksista sekä uusista toimintamalleista vammaisten ja tukea tarvitsevien henkilöiden työllisyyden parantamiseksi.

Kampanjalla tietoa aluepäättäjille järjestöjen työllisyydenhoidosta

Järjestövoimaa alueelliseen työllistämiseen -kampanja kertoo, miksi työllistymistä edistävien järjestöjen palvelut ja toiminnan rahoitus kannattaa turvata. Kampanja on suunnattu aluepäättäjille. Kampanja alkaa kick off -tilaisuudella 27.4.2022 kello 9–11 Helsingissä. Tilaisuus myös striimataan, joten sitä voi seurata myös etänä. Tervetuloa mukaan vaikuttamaan!

Kirjauutuus: Ilmiöitä osatyökykyisyyden ympäriltä

Artikkelikokoelma tarjoaa uusia näköaloja osatyökykyisten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden henkilöiden työllistymisen edistämisen maailmaan ja avaa näkymän siihen valtavaan kirjoon, joka aiheeseen liittyy. Teos pureutuukin laajasti työn, työkyvyn, tuen ja ohjauksen, työllistymisen ja työssä pysymisen kysymyksiin. Fokus on työllistymiseensä tukea tarvitsevissa ihmisissä ja heitä eteenpäin tukevissa ammattilaisissa.

Ehdotettu palkkatukileikkaus ei ole sosiaalisesti kestävä

Hallitus ilmoitti viime viikolla työllisyystoimista, joilla on tarkoitus vahvistaa valtion julkistaloutta sosiaalisesti ja ekologisesti kestävällä tavalla. Vates-säätiö sr ymmärtää hallituksen tavoitteen kasvattaa työllisten määrää, mutta pitää palkkatukileikkauksen perusteluja kestämättöminä.