Siirry pääsisältöön

Vatesin taustayhteisöt: Autismiliitosta Vatesin uusi taustayhteisö, Rinnekoti-Säätiö sulautui Helsingin Diakonissalaitokseen

22.01.2020

Autismiliiton logo, jossa tekstin lisäksi vasemmalla erivärisiä neliöitä.Autismiliitosta tuli vuodenvaihteessa Vatesin 47. taustayhteisö. Autismiliitto on valtakunnallinen asiantuntija- ja kansalaisjärjestö. Liitolla  on jäsenyhdistyksiä eri puolilla Suomea. Liitto edistää ja valvoo autismikirjon ihmisten ja heidän läheistensä etujen ja yhdenvertaisuuden toteutumista yhteiskunnassa.

- Haimme Vatesin taustayhteisöksi, koska halusimme hyödyntää säätiön laajoja verkostoja ja osaamista kohderyhmämme työllisyystilanteen parantamiseksi. Voimme myös jakaa osaltamme tietoa Vatesille autismikirjon henkilöiden vahvuuksista ja toisaalta esteistä, joita he usein kohtaavat työelämään pyrkiessään, toiminnanjohtaja Tarja Parviainen sanoo. 

Kuten monet vammaiset ja pitkäaikaissairaat henkilöt, autismikirjon ihmiset työllistyvät keskivertoa selvästi huonommin. Parviainen toteaa, että autismikirjon henkilö voi olla korkeasti koulutettu, jopa monta tutkintoa omaava täysin työkykyinen tai toisaalta syvästi kehitysvammainen. Siten myös työllistymistä tukevat ratkaisut ovat moninaiset, mutta usein pienetkin mukautukset riittävät.

Vates järjesti yhdessä Autismiliiton kanssa ensimmäisen Disablility Employment Forumin syksyllä 2019. Tilaisuudessa kuultiin alustuksia ja  keskusteltiin tulevaisuuden työstä ja työn murroksesta sekä YK:n vammaissopimuksen tilanteesta artiklan 27 osalta. 

Autismiliiton sivuille (avautuu uuteen ikkunaan)

Rinnekoti-Säätiö osaksi Helsingin Diakonissalaitosta

Rinnekoti-Säätiö sr sulautui 1.1.2020 Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sr:ään. Siten Helsingin Diakonissalaitos on vuoden alusta alkaen Vates-säätiön taustayhteisö. Rinnekodin toiminta jatkuu ennallaan. Se toimii jatkossa Diakonissalaitoksen yhtenä toimialana ja käyttää aputoiminimeä Rinnekoti. Helsingin Diakonissalaitos nimeää jäsenen Vatesin valtuuskuntaan.Diakonissalaitoksen logo.

Noin 2300 henkilöä työllistävä Diakonissalaitos tuottaa sote-palveluita. Se on yhteiskunnallinen yritys. Siihen sulautunut Rinnekoti tarjoaa jatkossakin palveluja kehitysvammaisten ja autismikirjon henkilöiden hyvän elämän tarpeisiin valtakunnallisesti.

Lista Vatesin taustayhteisöistä

Kommentointi

Huom. Kommentin jättämällä yhteystietosi, myös sähköpostiosoite, eivät tule Vatesin tietoon. Jos toivot Vatesilta vastausta kommenttiisi, ole hyvä ja lähetä yhteystietosi kommentin kera myös seuraavaan osoitteeseen:kati.savela-vilmari(at)vates.fi Kiitos!