Siirry pääsisältöön

Vates-säätiön hankkeet

Vates-säätiö toteuttaa erillisrahoitettuja kehittämis-, tutkimus- tai tiedotushankkeita. Hankkeemme ovat sekä kansallisia että kansainvälisiä. Toimimme myös kehittämiskumppanina tai -partnerina muiden hankkeissa.


 

Järjestöt työllisyyden kuntakokeilussa -selvitys

Vaakuna, neljä sinistä, neljä vihreää ja yksi oranssi monikulmio, teksti Järjestöt työllisyyden kuntakokeilussa.Järjestöt työllisyyden kuntakokeiluissa -selvitys on STEA-rahoitteinen hanke, joka kestää vuoden 2023 loppuun. Siinä tarkastellaan työllistymistä edistävien sekä sosiaali- ja terveysjärjestöjen rooleja työllisyyden kuntakokeiluissa. Tavoitteena on löytää vaikuttavia rakenteita ja toimintamalleja, joiden avulla järjestötoimijoiden asiantuntemus osatyökykyisten henkilöiden työllistymisen edistämisessä tulisi laajasti käyttöön myös kuntakokeiluiden jälkeen.

Lisätietoa: Työllisyyssuunnittelija Anne Kallio, 044 493 1300, anne.kallio(at)vates.fi

Järjestöt työllisyyden kuntakokeilussa -hankkeen sivulle


 

Elämänlaatua ruuasta teksti ja vihreä sydän.

Elämänlaatua ruuasta -hanke (2021 - 2023)

Elämänlaatua ruuasta -hankkeen tavoitteena on edistää työelämän ulkopuolella olevien ravitsemusterveyttä sekä hakea työllisyydenhoidon ja ravitsemuksen yhtymäkohtia. Hanke toteutetaan terveyden edistämisen määrärahalla (STM). Hanketoimijoita ovat Päijät-Sote (hallinnoija), Itä-Suomen yliopisto ja Vates-säätiö.

Tutustu Elämänlaatua ruuasta -hankkeen nettisivuihin

 


 

Yhteiskunnallisten yritysten liiketoimintaedellytysten parantaminen ESR+ (2023–2027)

Koordinaatiohanke kokoaa yhteiskunnallisen yrittäjyyden ja yhteisötalouden liiketoimintaosaamisen parantamisen teemassa työskentelevät toimijat ja hankkeet verkostoiksi. Hanke tuottaa ja kerää tietoa, tekee arviointia, vaikuttaa ja viestii.

Päähankkeen toteuttaja: Silta-Valmennusyhdistys ry
Osahankkeiden toteuttajat:  Diakonia-ammattikorkeakoulu Oy, Kuntoutussäätiö sr, Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto LUT, Live-säätiö sr, Osuuskuntien keskusjärjestö Pellervo ry, Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL, Valo-Valmennusyhdistys ry, Vates-säätiö sr ja Yhteiskunnallisten yritysten liitto Arvo ry

Tutustu hankkeen esitteeseen

Lue lisää hankkeesta YYO:n sivuilta